Lo-Fi, vidla sem, da je od Banane Yoshimoto še en prevod poleg Kuhinje zunaj, Adijo, punca (Goodbye Tsugumi), probaj jo dobit, če lahko.
SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 16 September 2010 - 05:45 PM
Lo-Fi, vidla sem, da je od Banane Yoshimoto še en prevod poleg Kuhinje zunaj, Adijo, punca (Goodbye Tsugumi), probaj jo dobit, če lahko.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 September 2010 - 05:48 PM
Haruki Murakami: Hard-boiled Wonderland and the End of the World
a je dobra? js se spet mal spogledujem z nakupom njegovih knjig, pa me zanima, če jo je vredno kupit.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 16 September 2010 - 05:51 PM
Posted 16 September 2010 - 06:33 PM
sej sem jo že prebrala, zdaj tretjič berem.
a že tretjič???vidiš, jaz sem jo brala pred 3 leti, bi jo lahko tudi še enkrat,ja
Hvala za predlog od B.Yoshimoto, sem jo že našla na Cobissu pa še prosta je!
Posted 20 September 2010 - 08:31 AM
Zaenkrat lahko rečem, da je še malo bolj zblojena od Kafka on the Shore.
Ti je bla vsec Kafka na obali? Men je bla ful, nisem je mogla odlozit, samo na koncu sem bla malo razocarana. da enkrat nekaj bolj konkretnega prispevam v to temo, limam link do svoje kritike knjige, ce se komu lubi brat. So mi pa malo zjebali tekst s prenasanjem v pdf, mal so spremenjeni odstavki in zamaknjene vrstice, pa vcasih presledek med vrsticami, kjer ga ne bi smelo bit.. no, ampak poanta je tu.
http://bajta.si/haru...-obali-2007/pdf
Posted 20 September 2010 - 08:25 PM
Njegov slog mi je še vedno noro pri srcu. Tak lep, čist, japonski ... prav hecno mi je, ker me njegov slog prav spomni na kakšno moderno azijsko inspirirano pohištvo
Ta zdajšnja je pa v splošnem malo bolj fantazijska. Prav na kakšen fantasy potegne ampak še vedno ostaja prefinjen.
(bom prebrala tvojo kritiko ob priliki, zdajle se mi malo ne da.
Posted 09 October 2010 - 01:13 AM

Včeraj sem prebrala to knjigo do konca; slišala in brala sem veliko dobrih kritik o njen, češ da je zgodab dobra, ampak na začetku nisem imela takšnega občutka. Vedela sem, kaj je tematika zgodbe, a me nekako ni 'potegnilo noter.' Šele ko je za mano bila prva tretjina knjige sem jo začela dobesedno požirati.
Na začetku so se mi zdela poglavja prekratka, ampak bolj kot sem brala in videla celotno sliko, bolj mi je to postajalo všeč.
Zgoda: Danny in Carmen. Carmen zboli za redko obliko raka na prsih. Danna se s tem problemom sooča na način, da se kurba naokrog.
Več v knjigi, odlična je, tako realna, tako direktna, tako zelo odkrita. Že hitro ti postane jasno, kako se bo končalo, a....jokala sem, pa ne vem kdaj sem nazadnje jokala ob branju knjige.
Prebrala sem jo v solidnem prevodu, pred kratkim. Jaz sem tudi jokala ob knjigi.
NIKOLI nisem jokala ob kaki knjigi, taka zamisel se mi je pred to knjigo zdela zf. XD
Res je napisana fenomenalno in te kar posrka (jaz sem si določene dele prav izpisovala ven,
tak so mi bili vrhunski). Prav čustveno te posrka. Je morbidna, na momente bizarna, komična, a hkrati res žalostna.
On se je meni po eni strani smilil, po drugi sem ga pa zelo obsojala. Jutri si grem po Vdovca.
Se podpišem, s tem da se mi je on začel smilit šele v zadnji tretjini knjige (nekje takrat, ko mu je priznala, da ga je tudi ona dvakrat prevarala), prej pa bi mu lahko sestrelila jajca. Pač obsojam vse vrste odvisnosti, res sem bila prav besna, ko sem brala. Po drugi strani pa - to, kar je delal za ženo, sigurno ni zanemarljivo, ampak je po tretji strani lahko spet samo "opravičilo" za to, kar je delal.
Nisem pa še nobene knjige prebrala tako hitro, niti jokala zraven. Bom prebrala še Vdovca.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 October 2010 - 08:25 AM
Jaz sem Vdovca mogla vrniti, ker mi ga ni uspelo prebrati.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 October 2010 - 09:08 AM
Jaz pa trenutno berem Milivojevića - Formule ljubezni ali Kako ne uničiti lastnega življenja v iskanju prave ljubezni.
Sicer sem šele nekje na 100, ampak mi je knjiga zelo všeč. Dobila sem jo že davno, za RD od svoje prve ljubezni
pa še par besed, ki sem jih zguglala (sama res nisem najboljši kritik, heh...Pač, sem bolj tehnični tip človeka
"Zaradi jasne in logične razlage psiholoških pojavov ta knjiga omogoči, da prepoznamo iluzije v odnosih in predvsem sprostimo toge predstave, ki se jih morda (ne) zavedamo."
"FORMULE LJUBEZNI obravnavajo najpogostejše zmote in zablode o ljubezni ki uničevalno vplivajo na življenje in odnose večine ljudi:
»ljubezen je smisel življenja«,
»v pravi ljubezni ni konfliktov in jeze«,
»v pravi ljubezni je spolnost izjemna«,
»resnična ljubezen je brezpogojna «,
»zares ljubite lahko le eno osebo v življenju«
Avtor pronicljivo in natančno pojasni vse najpogostejše zmote pri odnosih med partnerji, zakonci in družinskimi člani. Knjiga je namenjena vsem, ki jih zanimajo medosebni in ljubezenski odnosi; vsem, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarjajo s psihologijo oz. psihoterapijo ali spremljajo to področje; ter vsem, ki se želijo izogniti stresnim situacijam, kakršne povzročajo tovrstne zablode vsakodnevno in vsakomur."
Posted 09 October 2010 - 09:13 AM
Bom enkrat poprijela Forume, me zanima, kako bom čtivo dojemala.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 October 2010 - 09:33 AM
to je tko kor ko je moj ded rekel fotru a ne bo razumel knjige Sovražni gen in bog kot zabloda.
Đabe.
Formule razumevsak ki ima povprečen inteligenčni količnik, tako da se tale znanka močno napihuje...
Posted 09 October 2010 - 09:35 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 10 October 2010 - 09:55 AM
Posted 10 October 2010 - 05:43 PM
Pablo Picasso
Posted 30 November 2010 - 02:04 PM
Posted 30 November 2010 - 05:55 PM
Posted 18 January 2011 - 05:14 PM
Elizabeth Gilbert: Committed

Nisem še do konca prišla, ampak so far - well worth the read! Knjiga, ki še zdaleč ni nek chick-flick roman - všeč mi je, ker zraven še veliko pove o kulturnem dojemanju ljubezni, zakona, pričakovanjih, odločitvah, tveganju, neodločnosti, zakonu kot instituciji (kako se je zadeva sploh razvila in se s časom spreminjala - pa zelo zanimivo branje, jaz se kar ne morem nehat čudit enim podatkom, res
Si brala Eat, Pray, Love? Ti je ta boljša?
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 18 January 2011 - 05:32 PM
Eat, Pray, Love je napisana v super stilu, je bolj izpovedna zgodba (meni odlično branje, v veliko odstavkih sem se našla).
Committed (Za vedno?) je pa v bistvu nadaljevanje, kjer se njuna zgodba prepleta z njenim raziskovanjem (da bi se nekako "sprijaznila" s tem oz. da ne bi imela več odpora/strahu pred ponovnim zakonom, ker se ji je prvi tako grdo sfižil).
Meni sta obe super (2. moram še končati, verjetno bo to enkrat do konca tega tedna) - do zdaj je bolj poudarek na njenem raziskovanju in spoznanjih kot na njini zgodbi in njenem notranjem doživljanju (čeprav je to okvir zgodbe). Bi rekla, da se v tem knjigi najbolj razlikujeta, težko bi pa rekla, katera mi je bolj všeč - pač sta si različni, verjetno je tudi odvisno od tvojega okusa/pričakovanj
Posted 18 January 2011 - 06:49 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 18 January 2011 - 06:57 PM
Sklepam daj e boljše da se je ne dotikam in preberem angleško.... ? (eat pray love).
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users