moj brat je imel res akne, ko je bil star tam nekje 2.-3. letnik srednje šole (to je 2 leti nazaj) in najprej je hodil h kozmetičarki. s prijaznostjo in dobro kozmetiko ni bilo nobenih problemov, cena jasno da ni nizka, ampak za hude akne pomagalo ni prav veliko. najboljša stvar je bila, da je na koncu šel k dermatologu in koža se mu je zelo kmalu pozdravila. sicer je imel eno obdobje, ko se mu je npr. tudi na rokah koža zaradi zdravil ful izsušila, ampak to si je spet mazal z eno kremo in po tem obdobju je bila koža krasna. je pa ostalo sedaj in bo najbrž za vedno nekaj tistih luknjic - brazgotinic, za katere pravi, da jih ima od kozmetičarke. torej... če ne bi hodil h kozmetičarki in šel direkt do dermatologa, bi imel v enem letu popolnoma lepo mlado kožo in danes niti nihče ne pomisli, da je imel kdaj težavno... da ne govorim, koliko denarja je prihranil!!
tako da jaz pravim, pazljivo s kozmetičarkami, koža se lahko očisti tudi na drugačne načine kot z mučnim in bolečim stiskanjem... da ne bo ostalo čez nekaj let škode.
tudi jaz sem eno obdobje hodila h kozmetičarki (čiščenje, obrvi, make-up mi je enkrat naredila za posebno priložnost - sem si mislila, tole naredim 100x boljše sama, na pedikuro-to je edino kar se mi je zdelo vredno in denarja in da sploh mi je bolje, če mi kdo drug naredi.). z odnosom res nikoli nisem imela težav. z obema kozmetičarkama smo se ujele hitro, veliko smo klepetale, tudi bolj osebne stvari in na začetku so mi dajale kakšne usluge celo zastonj (recimo pri negi obraza, mi niso zaračunale še obrvi npr.). meni po čiščenju kože pri njih ni ostala nobena brazgotinica, vsaj ne da bi bila sedaj vidna, ampak tako lepe kože, kot jo ima zdaj brat pa še zdaj nimam. je pa res, da nikoli nisem imela tistih aken, ampak samo "navadne" mozolje...
splošno mnenje, drag šport za tiste, ki nimajo veliko časa, da bi same poskrbele zase in se recimo ukvarjale s kozmetičnimi novostmi in iskanjem najboljših produktov itd... jaz osebno pa razen na kakšno pedikurco mislim, da ne bom več šla. obrvi npr. sem mogla prav prosit, naj mi jih pusti pri miru, že tako imam svetle in tanke, pa še mi jih je nekaj pulila in redčila

. sem s tem, kako sem določene reči sama opravila bila bolj zadovoljna, ko sem sprobala kozmetičarko (npr. lakiranje nohtov in MU).
pa še na barvanje trepalnic sem hodila. kaj vem, efekt ni bil ne vem kaj, ker imam itak tudi trepalnice, svetle in tanke in kratke, tako da maskara je nujna v vskaem primeru. postopek ni njabolj prijeten, a se potrpi. pa kaj vem, če je toliko nujen ta postopek. mislim, da ne bom ponavljala...