Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#781 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 13 August 2020 - 08:58 PM

Sva spucala z Varikino, potem se je sel pa tamal kopat in je spet butnilo ven, sicer samo smrdeca voda. FML. Ne vem, kako ljudje funkcionirajo s samo eno kopalnico, ko ta ni uporabna.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#782 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 13 August 2020 - 11:31 PM

Jina, pa ne veste, kje je zamašeno?

Ojej, bolje, da ne izvem za metode onega tipa. : )) Jaz pod rob školjke našpricam z WC račko, pustim nekaj časa, potem pa rokavice gor in spužvo v roke (kakšno debelejšo, da dobro zapolni ves rob) ter jo vozim sem in tja pod robom, okrog in okrog, naprej, nazaj, wiii.. : )))

WC desko zamenjam na nekaj let, nam se ponavadi razmajejo pri vijakih. Kupim neko srednjo kvaliteto, če se počutim razsipno, : )) kupim ono z mehkim zapiranjem. <3 : ))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#783 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 14 August 2020 - 07:05 AM

Kako to mislis kje? :) Bolj nama ni jasno od cesa, ker ni nihce metal v wc kar ne bi smel.
  • 0

― V. Van Gogh

#784 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 14 August 2020 - 09:13 AM

V smislu - tast včasih s parnim čistilcem očisti kanalizacijski odtok pred hišo, se v tisti luknji nabere svašta, ni problem npr. v lokalni WC školjki. : )
  • 0

#785 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 14 August 2020 - 10:58 AM

Aja, ne, prav pri nas je problem, v spodnjem wc-ju se je zacela prevec dvigovati raven vode ob splakovanju, potem je slo pa vse navzdol (oz. navzgor :lol:). Situacija se je precej izboljsala, odkar jo je moz vec ur reseval, ampak se vedno ni v redu in se problem iz talnega odtoka pojavi tudi ko prevec vode stocis v banji zgoraj.
  • 0

― V. Van Gogh

#786 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 14 August 2020 - 11:15 AM

Štekam; upam, da čimprej dokončno rešite.
  • 0

#787 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 14 August 2020 - 11:16 AM

Jaz tudi. O. se vsakic ko gre mimo wc-ja dere fuj, fuj, fuj! :D
  • 0

― V. Van Gogh

#788 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 14 August 2020 - 11:21 AM

:lol: 🙈
  • 0

#789 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 16 August 2020 - 07:40 AM

Ojoj Jina ne zavidam ti situacije :(

Jaz dam wc čistilo pod rob pustim kake pol ure, najprej zdrgnem z metlico kolikor gre, potem pa rokavice gor in z gobico pod robom in noter pod nivojem vode kamor z metlico ne dosežem
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#790 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 16 August 2020 - 09:38 AM

Meni, haha? Moz je vceraj sam spumpal 15 veder dreka, na YT se je naucil spraznit kanalizacijo in se stvari lotil sam, ker je hotel uredit do konca, ce je ze zacel. Pravi, da je zaznamovan. :lol:
  • 0

― V. Van Gogh

#791 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 16 August 2020 - 11:41 AM

Bljak, sploh si nočem predstavljati. Jaz sem se vceraj lotila sifonov v kopalnici, ker je začela v umivalnikih zastajati voda in je bilo toliko enih las in druge svinjarije notri, da me je skoraj kap. Nič čudnega, da nisem s sodo, kisom in vrelo vodo ničesar rešila. Zdaj pa upam, da bo en lep čas mir s tem, ker se mi zdi, da imava res nonstop neko delo s hišo (poleg pospravljanja in rednega ciscenja, itak).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#792 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 16 August 2020 - 12:50 PM

Dobra si, jaz res nisem za take stvari in popravila, on ima pa mimogrede narejeno. No, to s kanalizacijo se je vleklo skoraj cel teden, ker je bilo vec stvari za resit. :S Sva se zmenila, da se v prihodnje takih projektov ne loteva sam, ker ni vredno. Pa res je skos nekaj, ce si v hisi.
  • 0

― V. Van Gogh

#793 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 16 August 2020 - 12:56 PM

Razen v novi imas nekaj casa mir. Ce imas sreco. Moras pa res biti kar sam sebi hisnik.
Meni je tudi zdajle kot zakleto voda bruhnila iz talnega sifona, ko sem jo spustila v umivalniku.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#794 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 16 August 2020 - 06:15 PM

Ma klinc, v novi hiši verjetno res imaš manj popravil (pa še to se je po ene 4ih letih začelo se kuhinjskimi aparati, talnim gretjem, bojlerjem, ventilacijo), moraš pa zato še kaj za uredit z nule. Komarnike, podstreho, vrt ... Prej ni bilo potrebe in/ali volje, zdaj gre pa pač zelo počasi.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#795 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 16 August 2020 - 06:22 PM

Saj hišo tudi marsikdo toliko časa pedena, da je kaj za popravit, dokler ni vse končano (če je to sploh možno).

Pri nas je bila danes še poplava v shrambi/pralnici. :butl: Novo cev bo treba kupit.

• 0

― V. Van Gogh

#796 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 17 August 2020 - 01:36 PM

Jina :wacko:

Jaaa, skoz je nekaj! Jaz sem v zadnjih mesecih popravljala roleto, menjala WC kotliček, kolega sem prosila, da je zamenjal eno zatemnitveno stikalo (pregorelo), talni sifon redno čistim, moji lasje niso v pomoč.
  • 0

#797 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24518 posts

Posted 18 August 2020 - 01:52 PM

talni sifon redno čistim, moji lasje niso v pomoč.

pri nas velikokrat iz njega smrdi (če je nizek pritisk) in je se ga sploh ne da dobro sčistit.

Če bi vedela, da bom tu ostala, bi kopalnico čisto razsula in vse od začetka. Ne vem, če mi je ena stvar všeč v njej

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#798 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 18 August 2020 - 03:22 PM

^^
Si poskusila kdaj vodovodno napeljavo očistiti s “Cevosanom”? Pri nas pomaga, se nabere precej kuhinjskih usedlin v ceveh in potem smrdi iz odtokov.
Pa vedno mora biti voda v sifonu, ne sme biti suh.
  • 0

#799 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 22 August 2020 - 01:27 PM

Kako perete svileno posteljnino? Strojno na programu za občutljivo perilo/volno?
Nekaj let je nisem uporabljala in sem čisto pozabila, kako sem jo prala, navodil/etiket za vzdrževanje pa ne najdem.
  • 0

#800 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 18 September 2020 - 07:06 PM

A je katera sprobala Nana čistila, so res ista kot od Oopsi? Njihov razmascevalec mi namreč odstrani vse možne madeže na oblačilih.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users