Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#781 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 October 2007 - 11:57 AM

QUOTE(TASH @ 15. 10. 2007 - 14:02) View Post

I need help. cry.gif

Zadnje dva tedna se mi je koža drastičbo poslabšala in karkoli nrdim, je samo še slabše. Bi prosila za nasvet, ker ne vem kje naj začnem. Koža je full mastna, ampak obenem tudi suha, ogrcev in aken!! je nenormalno veliko ohmy.gif cry.gif , podkožni mozolji so tud posvod, koža je neenakomerne barve blink.gif (wtf?) in razdražena.

cry.gif cry.gif

Sklepam po tem.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#782 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 October 2007 - 03:37 PM

TAH, najhujše, kar lahko zdej narediš je, da v paniki zmečeš nase 100 enih proizvodov proti mozoljem, ki ti bodo kožo še bolj razdražili in izsušili, koža pa se bo potem branila s še večjim maščenjem in pristala boš v začaranem krogu.

Jaz ti proporočam čim bolj nežno in naravno nego, ki tvoje občutljive in zmešane kože ne bo iritirala. Poskusi s kakšno kvalitetno, ampak nežno čistilno masko, jaz imam zdej od Aubrey Organics in mi je super, je popolnoma naravna in zelo dobro očisti kožo. Posebej za mešano in mastno kožo je Blue green algae pomirjevalna maska za obraz z modro zeleno algo in izvlečkom grozdnih pešk. Antioksidantna glinena maska z aktivnimi encimi nežno odstrani odmrle kožne celice ter pomaga uravnovesiti in miriti utrujeno kožo. Vsebuje organsko modro zeleno algo, ki je antioksidant in je idealna za nežen piling. Kaolin glina, bodeča neža in ozkolistno ciprje vpijejo nečistoče iz kože in pomirjajo utrujeno kožo. Izogibaj se težkih hranljivih krem, ki bi ti lahko dodatno zapacale pore. Poskusi s kakšnim lahkim, nekomedogenim in lepo vlažilnim gelom, jaz imam recimo zdej takisto od Aubrey Organics Vegecell nočni vlažilni gel z zelenim čajem, je pa narejen za normalno, mešano in mastno kožo. Več kot dva ducata zelišč se združuje v tem vlažilnem gelu, ki je dovolj lahek za normalno, mešano ali mastno in tudi občutljivo kožo. Povrne izgubljeno vlago z rastlinskimi emolienti (mehčali) in naravnimi vitamini. Koži vrne mehkobo in elastičnost. Vsebuje Matcha zeleni čaj, antioksidant, ki je 20 x močnejši od vitamina E, s tem preprečuje oblikovanje kancerogenih prostih radikalov. Osveži in gladi kožo in minimizira gube in gubice. Ne pretiravaj z uporabo čistilnih mask (četudi so nežne in naravne) ker lahko kožo preveč izsušiš - enkrat do dvakrat tedensko je popolnoma dovolj. Ne pozabi tudi na kakšen nežen piling, ki ga uporabiš enkrat do dvakrat tedensko pred nanosom maske. Meni je super Alverde marelični, je zelo nežen, ampak tudi zelo učinkovit.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#783 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 17 October 2007 - 05:16 PM

No, jaz nimam problema samo z mozolji, ampak nevem kam naj to vprašam. Skratka rabila bi nekaj za mojo kožo, ker je ful čudna. Ko si kožo umijem, pa karkoli uporabim, imam potem fuuuul suho kožo, na način, da mi jo res vleče skupaj. Potem se namažem s kremo in je nekaj časa dobro, potem pa imam ful svetlikajočo kožo. Pa zadnje čase imam na čelu ogromno mozoljev, ki jih prej nisem imela.
Sploh nevem kaj naj uporabljam za umivanje obraza, ker tudi stvari, ki naj ne bi izsušile kože mi jo izsušijo. Pa kakšne kreme, da se mi ne bi svetila.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#784 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 17 October 2007 - 06:41 PM

Dilema, hvala. Zdej sem razmišljala kaj bi bil lahko vzrok, po eni strani sumim Neutrogeno, po drugi strani pa mislm da je lahko tud zaradi smrti dedka, ker sem zelo pod stresom zadnje dni. cry.gif Bom poskusla s tem fluidom od Aubrey Organics, samo kje bi ga lahko dobila? oops.gif A je maska dovolj nežna, me koža ne bi pekla po njej?
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#785 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 17 October 2007 - 06:57 PM

Sožalje. console.gif

Meni se tut koža zlo poslabša, ko sem pod stresom, odkar se je faks začel, se ji je zmešal. down.gif
Razmišljam o Skinorenu, pa me zanima, če sledi v prvih dneh kakšen izbruh mozoljev &Co. (kot pri Differinu)? Pa katere kisline vsebuje - salicilno? hmm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#786 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 October 2007 - 07:05 PM

Ne, Skinoren vsebuje azelainsko kislino.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#787 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 17 October 2007 - 07:13 PM

Aha. smile.gif Kako naj ga pa kombiniram (če sploh) z Avene CK? Izmenično, vsak večer drugo?
  • 0

― V. Van Gogh

#788 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 October 2007 - 09:47 AM

Najprej samo Skinoren, ko boš pa končala z njim, pa še Cleanance K.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#789 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2007 - 12:14 PM

TASH, tukaj si poglej:

http://www2.lepa-si....h...=11386&st=0

http://www2.lepa-si....showtopic=11385

Kupiš samo preko neta, je pa slovenska stran in ti pošljejo v roku dveh dneh:

http://www.aubrey.si/Narocanje.htm

Alverde marelični piling pa dobiš v DM.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#790 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 18 October 2007 - 12:27 PM

QUOTE(Jinadaze @ 17. 10. 2007 - 19:57) View Post

Razmišljam o Skinorenu, pa me zanima, če sledi v prvih dneh kakšen izbruh mozoljev

Mene tudi to zanima če dobis izbruh po skinorenu...A mislite da bi pomagal za take majhne mozoljčke? Jih imam veliko.

• 0

#791 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 October 2007 - 01:12 PM

Ja, dobiš izbruh.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#792 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 18 October 2007 - 01:24 PM

in to zato, ker se ti koža globinsko čisti. Ko izbruh mine, mozoljev naj ne bi bilo več. To je pač nujno zlo...
  • 0

#793 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 18 October 2007 - 02:11 PM

QUOTE(DiLeMa @ 17. 10. 2007 - 16:37) View Post
Ne pretiravaj z uporabo čistilnih mask (četudi so nežne in naravne) ker lahko kožo preveč izsušiš - enkrat do dvakrat tedensko je popolnoma dovolj.

Tle se verjetno lahko izključi Logona metino masko (ker sploh ne vsebuje gline, ampak sama olja) ?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#794 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 18 October 2007 - 02:11 PM

Ampak jaz že cca. 2 leti uporabljam Avene CK (poleti ga nisem), je bil pa izbruh, ko sem ga en mesec nazaj spet začela uporabljat. Zato ne vem, al naj zaradi Skonorena spet pričakujem breakout. ermm.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#795 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 18 October 2007 - 02:36 PM

Jaz nisem dobila noben izbruh mozoljev pri uporabi Skinorena. Dobim jih pa ponavad dva tedna pred menzo, ko jo pa imam, imam pa mir. Drugače so moji mozolji povezani s stresom in s tem, da se kar naprej "čoham" oops.gif .

Tudi pri uporabi Avene C K nisem imela izbruha, tako da meni tole ni neč kaj jasno. Ampak samo, da ga ni.
  • 0

#796 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2007 - 03:01 PM

QUOTE(MateYa @ 18. 10. 2007 - 15:11) View Post

Tle se verjetno lahko izključi Logona metino masko (ker sploh ne vsebuje gline, ampak sama olja) ?

Ja. Ampak še vseeno je treba vedet, da je maska intenzivni treatment in že v osnovi ni namenjena vsakodnevni uporabi. Se mi zdi nesmiselno dajat kakršnekoli maske na obraz pogosteje kot 2x tedensko.

• 0

#797 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 08 November 2007 - 06:09 PM

Hm, najbrž sem edina na forumu, k si stiska mozolje. oops.gif Ampak me zanima s čim lahko rdečino mal pomirim?
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#798 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 08 November 2007 - 06:14 PM

poskusi s kamilicami (in ne, nisi edina :shy2: - čeprav se poskušam odvadit).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#799 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 08 November 2007 - 07:19 PM

QUOTE(BlackPerla @ 18. 10. 2007 - 14:36) View Post

Jaz nisem dobila noben izbruh mozoljev pri uporabi Skinorena. Dobim jih pa ponavad dva tedna pred menzo, ko jo pa imam, imam pa mir.

zame velja popolnoma enako!!
opazila sem pa da mi neutrogenina maska naredi mozolcke verymad.gif
  • 0

#800 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 17 December 2007 - 07:18 PM

Ali je mozno, da ti kava povzroca mozolje? hmm.gif