Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#781 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27529 posts

Posted 11 April 2020 - 04:43 PM

Mene bolj moti to, da so prepovedali vse proteste in stavke in jim je saumoumevno, da se bomo vsi skupaj sli to dokler bodo rekli in tu ni nobene trte mrte, potem smo pa se sami dejansko tiho in prenasamo in se bomo, zlepa nam ne bo dovolj zatiranja, tudi ko bomo ze vsi vedeli, da ni vec z namenom nase varnosti :/
  • 0

#782 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 11 April 2020 - 05:45 PM

https://pozareport.s.../539242/kolumna
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#783 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27529 posts

Posted 11 April 2020 - 06:38 PM

https://www.vecer.co...-ne-bo-10155267

Evo. Poleg tega bodo mogoce en cas prenehali tezit z deinstitucionalizacijo, ker bodo manj zabezecana mesta v domovih in se bo mogoce se celo kaj naredilo na tem, da se odpre kaksna negovalna bolnisnica vec. Kjer bi se lahko zagotavljalo lajsanje bolecin in dostojno smrt paliativnih pacientov, ne pa seljenje iz domov v bolnisnice in brezpotrebno maltretiranje umirajocih.
  • 0

#784 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27604 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Mene je včeraj ustavila policija in so me zelo masirali, s tem da potrdila od delodajalca, da se vozim v službo, niti pogledati niso hoteli.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#785 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27529 posts

Ojej, jaz bi ponorela. Enim je to res izzivljanje.
  • 0

#786 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27604 posts

Posted 11 April 2020 - 06:46 PM

Policistke so sploh zgodba zase, ampak to je druga tema. Mislim, jasno, da tudi oni samo sledijo navodilom nadrejenih, ampak dej no, drop that attitude. Po drugi strani pa se je danes pri očetu v oljčniku mimogrede ustavil en random policist (nekdo v vasi je prijavil, da se mulci med sabo družijo) in sta se zaklepetala in je tip kar obljubil, da mu bo jutri prinesel neke sadne sadike, ki jih ima doma in mu dobro uspevajo, lololol. :lol1: 

• 0
Pablo Picasso

#787 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 11 April 2020 - 06:48 PM

Mene je včeraj ustavila policija in so me zelo masirali, s tem da potrdila od delodajalca, da se vozim v službo, niti pogledati niso hoteli.

Kaj so pa hoteli ce ne potrdil?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#788 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4322 posts

Posted 11 April 2020 - 07:35 PM

Jaz sem danes govorila z očetovim bratrancem in njegovo ženo, ki sta med prvimi zbolela in sta zdaj že uradno negativna na korono. Njega je 12 dnk matrala vročina nad 39 stopinj, ona pa je imela le 2 dni vročino, drugače pa bolečine v mišicah kot pri gripi. No ona je virus prenesla na svojo sestro, ki ni kazala znakov, zato je še en teden hodila v službo. Kasneje je dobila rahlo vročino, drugega pa ne. Sestrini otroci in njen mož so bili brez znakov, le par dni so izgubili vonj in okus. Na stare starše s katerimi živijo v isti hiši le v ločenem nadstropju virusa niso prenesli. V glavnem vsak res različnk reagira.
  • 0

#789 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27529 posts

Posted 11 April 2020 - 07:55 PM

Jop, se tudi naredili raziskave od cesa je to odvisno in kaj je to zaen fenomen, ki povzroci tako burno reakcijo pri nekaterih, da pride do zastoja dihanja. Ze od zacetka me pa skrbi bolj to, ker pri nosecnicah virusi velikokrat lahko povzrocijo poskodbe na nevroloskem sistemu otroka in te se lahko pokazejo komaj cez leta!
  • 0

#790 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27604 posts

Posted 11 April 2020 - 07:56 PM

Kaj so pa hoteli ce ne potrdil?

Mene so ustavili na Rudniku na izvozu z AC, ker nimam LJ tablic in si jim prav videl na obrazu 'aha, pa sem te!' in pol so težili za tisoč in eno stvar, policistka je imela v rokavu cinično pripombo na vse, kar sem rekla (pa sem v teh situacijah še posebej prijazna), trikrat sem ponudila, da jim pokažem potrdilo, vsakič dobila odgovor, da 'ni potrebe', ko sem rekla, v katerem kraju delam, sta prhnila in se spogledala češ ja pa kaj še in si jima videl, da mi sploh ne verjameta - PAČ LOL, A LAHKO PROSIM POKAŽEM TA PAPIR??? Potem je bil problem, da sem hotela po hrano na Rudnik in sta rekla, da lahko nakupe opravljam samo v kraju, kjer delam in v kraju, kjer bivam, in ko sem rekla, da je Rudnik, kolikor vem, del LJ in da mi na kraj pameti ni padlo, da bi to bil problem, ker sem se ustavila na poti iz službe, pa je ona postala še ekstra cinična češ če se mi tako šopingiranje zdi nujno potrebno in da imam sigurno kakšno drugo trgovino bližje domu (in potem še enkrat vmes navrgla nekaj na račun šopingiranja, kot da hodim brezglavo okoli po trgovinah in iz dolgčasa kupujem nepotrebne cunjice). Skratka, težkega srca sta me spustila samo z opozorilom.  :AJEBEŠ:

• 0
Pablo Picasso

#791 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27529 posts

Posted 11 April 2020 - 07:59 PM

Opozorilo pa na racun cesa, res? :D joj prigode.
  • 0

#792 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86845 posts

Posted 11 April 2020 - 08:17 PM

Ma ne se zajebavat, no! Ocitno se koncno pocutijo “pomembne”.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#793 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32737 posts

Posted 11 April 2020 - 08:32 PM

Ja, isto je povedala A.-jeva hči - najprej so komentirali registracijo na avtu, ki pač ni ljubljanska, haha, kot da danes to sploh še kaj pomeni, LOL.
  • 0

#794 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27529 posts

Posted 11 April 2020 - 08:53 PM

Ma ja primorske tablice jim grejo prav v nos.
  • 0

#795 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32737 posts

Posted 11 April 2020 - 08:57 PM

Niti naše nima, pozdravili so jo z "gospodična z Gorenjske", hahaha :)
  • 0

#796 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 11 April 2020 - 09:05 PM

Pa si ti nor!!!!

Jaz bi sigurno odsla s kaznijo zaradi dolgega jezika. Samo da zacutim tako obnasanje, meni popustijo vse zavore in postanem sarkasticna.

Hvala Coco, da vem kaj vse lahko pricakujem.

Jaz imam ze tako "zaplet":
- stalni naslov, sluzba (in osebna izkaznica) v Lj
- zacasni naslov in registracija v Kamniku
- otroke vozim gor in dol tedensko
- grem do D na drug konec Lj

Si kar predstavljam kako lepo bi se pogovorili 😋

Skratka, kjerkoli me ustavijo, bo veliko za razlagat
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#797 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27529 posts

Posted 11 April 2020 - 09:40 PM

Ja ti imas tudi zapleteno, tasca tudi :/stalni in zacasni naslov v razlicnih obcinah, trenutno kao na zacasnem ampak je to neizvedljivo in je na stalnem... Cez ena dva tedna se bomo tudi mi pocasi zaceli dobivat verjetno, sploh ce bo slo to v tej smeri naprej, kjer imam mocan obcutek, da gre proti zlorabam. Pa vceraj na lokalnem kopaliscu je bilo kar nekaj razsirjenih druzin na kupu in enih par skupin najstnikov (roko na srce meni bi takrat tudi tezko prepovedal kaj takega).
  • 0

#798 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86845 posts

Posted 11 April 2020 - 10:45 PM

https://www.rtvslo.s...va-skrbi/520348

Naslednji ukrep bo, da Ljubljancani ne bomo smeli iz svoje cetrtne skupnosti, ker je obcina prevelika. :lol:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#799 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 12 April 2020 - 03:57 AM

Niso normalni. Sploh ta Kacin. Meni se vse skupaj zdi ze malo igrica. Dosegli bodo obraten ucinek - folk bo zacel na veliko krsit.

Meni je vceraj mami rekla da na zajtrk pride tudi sestra z novim tipom, ki ga sploh ne poznam. Tako da sem vse skupaj odklonila in rekla, da v tem primeru lahko pridemo na popoldansko kavo.najprej je nekaj povesila nos, potem pa me je klicala nazaj in kao razume.
Ta moja sestra...sej niti nocem biti v istem prostoru z njo, a zdaj vlaci nekega novega tipa predstavljat, sredi karantene. Ma mrs. Sej ne da je sla s prejsnjim narazen dva meseca nazaj.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#800 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 12 April 2020 - 08:05 AM

In kaj mislite glede cepiva? Se boste cepile takoj ko bo zunaj?
Jaz ne. Ne samo da so preskocili animal testing, na hitro bodo razvili nekaj zdaj. Lahko pol kasneje, cez leto ali dve, ko se bo videlo kako je s cepivom pri splosni populaciji. Pa sem za cepiva drugace...samo ne za taka, razvita pod pritiskom vlad po svetu na hitro.
Sploh kot vem pri koronavirusnih cepivih se lahko doseze obratni ucinek - cepis se, in ko si izpostavljen virusu je lahko odziv telesa se slabsi, kot ce nisi. Naj me kaksna dohtarca popravi, ce se motim.

Seveda, ce ne bodo s kaksnimi odloki zrihtali, da se moramo cepiti vsi...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users