Jump to content

Photo

Vprašanja, pomoč pri zdravstvenih tegobah

zdravje pomoč stanje problem samozdravljenje samopomoč

• Please log in to reply
818 replies to this topic

#781 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 14 March 2026 - 07:27 AM

Aja se to. Kako je z referencnimi pregledi? Jaz se nisem imela nobenega. Kdaj si do njega opravicen? Sem bila vabljena v zacetku korone, pa takrat nisem sla.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#782 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33798 posts

Posted 14 March 2026 - 08:04 AM

Mislim, da ni posebnih pogojev. Jaz bi se kar sama pozanimala v ref.ambulanti oz.prosila za termin.
Naceloma pa mislim, da vabijo pri 30.,35., 40. letu itd.
  • 0

#783 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18081 posts

Posted 14 March 2026 - 08:20 AM

Fiona, pokliči direktno v referenčno, si opravičena sploh če si bila že povabljena pa nisi šla.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#784 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30532 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 March 2026 - 08:30 AM

Jaz sem sama rekla moji zdravnici, ker nisem našla kontakta v zdajšnjem ZD. Sem se zmenila pri 40-ih prvič pa sem pozabil it. 🤭 Posebej vabili me pa niso nikoli. Sestra mi je rekla, da lahko maš te preglede tudi pogosteje, odvisno od ogroženosti. Js bom kar sama poklicala, ko bom prvo škatlico železa pojedla, da mi dajo spet kri pregledat.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#785 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18439 posts

Posted 14 March 2026 - 09:01 AM

Poklici. Mene niso se nikoli povabili, ampak pomojem niti ne rabim, ker imam full body check povsod :D

Kolonoskopija je bila pa meni dejansko cist prijeten pregled. Nikjer me ni orng zabolelo. Mislim, da na enem zavoju opozori, da bi lahko, ampak res ni panike. Gastro je bolj neprijetna, ampak tudi hitro mine.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#786 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 14 March 2026 - 09:09 AM

Dobre ste da ste to vse ze imele.

Okej bom poklicala in sla za referencno.
Pa narocila se bom v maju za UZje: od dojk bo letos dve leti, na trebuhu se nisem bila in bi sla pa pol tam vprasala kdaj mi priporocajo kolono. Edini razlog da bi sla na UZ trebuha je to da je to pac moje obcutljivo podrocje, enako crevo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#787 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29745 posts

Posted 14 March 2026 - 09:44 AM

Fiona, nisem bila na kolonoskopiji, Frida.. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#788 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17769 posts

Posted 12 April 2026 - 08:40 PM

Je imela katera kdak tezave s fisuro? Kak nasvet kaj je pomagalo oz se je dobro obneslo?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#789 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 12 April 2026 - 09:06 PM

Jaz. Nic.
Tam je. Krvavim velikokrat in kakanje je bolece. So boljsa in slabsa obdobja.
Pomaga ce mazem z bepanthenom da gre bolj na izi. Niti ni pogojeno s tem a je trdo ali mehkejse blato.
  • 0

#790 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17769 posts

Posted 13 April 2026 - 10:56 AM

Pa nisi bila nic pri zdravniku?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#791 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 13 April 2026 - 11:33 AM

Ne. Kaj pa lahko naredi? To je koza ki poci in se ponovno zaceli, kot razumem. To imam ze od poroda naprej tezave plus kak zunanji hemeroid.
Grem na kolono maja pa bom tam vprasala.
Na kaksno operacijo ne mislim, tok hudi ni. Sem se ze navadila. Ne traja 8 do 12 tednov. Traja ne vem kak teden, 14 dni. Pol je obdobje miru, pa spet.
Mislim da bi veliko naredila ce bi skoz mazala, pa sem glede tega prelena.
  • 0

#792 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24058 posts

Posted 13 April 2026 - 01:36 PM

A referenčne ambulante imajo vsi ZD?

Jaz sem bila vabljena pri 30ih v prejšnjem ZD. Tu, kjer sem zdaj, me pa nikoli niso vabili. A se je treba naročit, ali oni vabijo samo tiste, za katere vidijo, da že dolgo niso bili pri zdravniku ali po kakšnem ključu to gre?

Sem sicer itak imela v zadnjih letih pogostejše kontrole krvi, pa na 5 let zdravniški pregled za službo, pa sama hodim redno na pregled znamenj, UZ dojk in trebuha, ampak vseeno.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#793 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25629 posts

Posted 21 April 2026 - 10:12 AM

ob zgornji dvojki mi je na notranji strani otekla dlesen. Sem jo že mazala s propolisom, pa ne vem če kaj pomaga. Imate še kakšno idejo, kaj bi lahko pomagalo, saj je precej zoprno, ko kaj jem, sploh kaj tršega

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#794 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 21 April 2026 - 10:25 AM

Curaprox. Katera od tistih ustnih vodic, ki so sa po kirurskih posegih.
  • 0

#795 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4763 posts

Posted 21 April 2026 - 10:48 AM

Nežno, večkratno ščetkanje dlesni z ustrezno zobno pasto. Jaz sem ob močnih vnetjih dlesni uporabila curasept zobno pasto (vzorec sem dobila od tašče, ki je zobna asistentka). Če vnetje ne moreš sama odpravit, pa predlagam obisk zobozdravnika, da ti očisti žepek ob zobu, ki ti je nastal.

• 0

#796 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12989 posts

Posted 21 April 2026 - 10:51 AM

Jaz ob takih primerih scistim z medzobno scetko. Kar zoprno boli, ulije se kri, pol namazem z Gengigelom ali pa tudi ne in potem se ze naslednji dan boljse.
  • 0

#797 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 21 April 2026 - 11:35 AM

Ce otrok dobi ocala in je bil pregled aamoplacniski, kaj moram nardit da gredo ocala in strosek povezan s tem iz zavarovanja?
  • 0

#798 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20424 posts

Posted 21 April 2026 - 12:22 PM

Naročilnico za očala moraš dobiti. Mislim, da samo okulisti to dajejo, ne optiki. Pregled mora biti prek ZZZS, ker je tudi izdaja naročilnice za očala storitev, ki jo povrne ZZZS. 

• 0

#799 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 21 April 2026 - 12:28 PM

Ok hvala.
  • 0

#800 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26390 posts

Posted 21 April 2026 - 01:55 PM

Proti hemeroidom močno priporočam jemanje Flebavrna oziroma Detralexa, da me ne bo kdo obtožil, da delam reklamo 😂
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users