Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#781 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 29 January 2008 - 09:21 PM

hvala wink.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#782 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 31 January 2008 - 02:31 PM

Ok, as many of you know, sem si zdej skos puščala naravno barvo las in še čakam, da mi prerastejo do konca in so mi že kr fajn zrastli, čez kakšen mesec ali dva bom imela svojo naravno barvo že nekje do brade. Potem še počakam par mesecev, da jih bom imela malo čez ramena in potem gredo vse tiste pobarvane špičke stran, da bo barva las all natural, to naj bi bilo maksimalno čez ene pol leta. Nekak sem računala na to, da bi potem nekaj časa pač imela naravno barvo las, ampak se je malo zataknilo, ker sem ugotovila, da ta barva zame enostavno ni dovolj živahna. Še zmeraj sicer nameravam počakat, da mi do konca prerastejo, ampak potem pa računam, da bi dala gor kakšno kano za poživitev barve. Bila sem že vseh možnih odtenkov blond in rjave, ter črnolaska, zdej pa bi poskusila kakšno variacijo rdeče. Ker pa nočem več uničevat las z običajnimi, kemičnimi barvami za lase, me zanima, kako kej zagrabi rdeča kana? Ne bi imela one ful umetne, vpadljivo paradižnikovo rdeče (ker se mi res ful ne dopade), bi pa imela neko tako naravno, umirjeno rdeče-rjavkasto in me zanima, če bi mi kana sploh kej prijela. Moja naravna barva las je taka:

IPB Image

Imela bi pa nekaj podobnega, kot je na spodnji sliki, samo nekoliko temnejšo oz. bolj rjavkasto:

IPB Image

Zdej pa me zanima, če imate ktere izkušnje z barvanjem s kano (sploh z rdečo) in če veste, če bi to kej zagrablo? Vem, da pri prvem barvanju še ne bi kej preveč (verjetno samo bolj rdečkast odblesk), potem po ene treh, štirih barvanjih, pa bi že moral bit kak bolj viden efekt, ane. Uglavnem na kratko povedano me zanima, če je možno samo s kano moje lase pobarvat na rdeče, ali ne. Izkušnje in nasveti dobrodošli.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#783 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 31 January 2008 - 03:10 PM

Ne Dilema rdeče ohmy.gif wink.gif Jaz bi ti predlagala, da greš na svetlejše odtenke, svetlo rjava, medena, pšenična al pa blond k ti full paše! blush3.gif To je samo moje mnenje, odločitev pa je tvoja. wink.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#784 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 January 2008 - 03:30 PM

Blond absolutno odpade, žal. cry.gif Sej tudi mene ful mika, ampak nočem si še enkrat z beljenjem totalno zjebat lasišča, ker imam res ful občutljivega. Sploh pa pri meni pride v upoštev izključno barvanje s kano, s katero pa se ne da las svetlit. Pa jaz itak nočem bit ona umetna red head, ki je taka paradajzasta, al pa - še hujše - vleče na vijoličasto in izgleda kot, da imaš na glavi lasiljo. Jaz bi pač svoji naravno rjavi barvi las dodala en tak bogat, naravno rdeč odsev in mislim, da bi zlo lepo prišlo ven.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#785 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 31 January 2008 - 03:33 PM

Dilema, ne!!!
Meni je všeč tvoja barva!!
A verjamem, da si želiš ene spremembe. Če že, potem bi zate izbrala eno temno rdečo kano, ki bi lase malo potemnila in jim dala rdeči odblesk.

Kane drugače še nisem uporabljala. V bistvu sploh nisem prebrala vsega kar si napisala, ker sem se takoj zapičla le v spremembo, ki jo želiš oops.gif

Bom zdaj prebrala rolleyes.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#786 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 31 January 2008 - 03:34 PM

Jaz sem se iz sivo-rjavo-blond barvala na rjavo s kano. Učinek je bil komaj opazen. Največji problem pa je bilo packanje. Mešanica kane, vode in balzama je zgledala grozno, smrdelo je še bolj. Zadeva je kapljala vse naokoli.
Najslabše od vsega pa je, da so ti lasje še nekaj tednov SMRDELI po slabo prežvečeni gnili travi. cry.gif Prvih nekaj noči sploh nisem mogla spat!!

Priporočam ti, da se izogibaš kane! Z rdečo pa jaz ne bi šarla po tvojih laseh, se mi zdiš preveč nežna, naravna za rdečo.

Sestra od kolegice si iz rjavih las svetli na krasno krasno blond s pomočjo neke kamilične zadeve. Mogoče bo hevea vedla kej več, mislim da je že sprobala.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#787 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 January 2008 - 03:44 PM

Meni se še vedno zdi, da ko človek omeni rdečo, si vsi takoj predstavljate ono umetno rdečo, agresivno in lasuljasto, pa je zato takoj odgovor negativen, češ prenežna si za to in podobno. Ampak jaz nočem ful močno rdeče, ampak en tak bogat NARAVNO rdeč odsev. Osnovna barva bi bila še vedno moja naravna, jaz bi ji samo dodala en tak topel rdečasti odsev - nikjer na netu ne najdem kakšne take slike, da bi lahko točno pokazala, kaj želim.

Drugače pa se sestra in mama barvata včasih s kano in je dost odvisno, katero izbereš. Nekatere res ful smrdijo, spet druge pa skoraj nič. Pred leti vem, da je mami kupovala za sestro eno kano v DM in je FUL smrdela, ko ena gnila špinača, ampak zdej so recimo kane že dost boljše, tista od Logone skor nič ne smrdi. Drgač pa to, kolk prime kana, je ful odvisno od tega, kako lase pripraviš na barvanje - nujna je baje posebna maska, ki lase očisti popolnoma vseh usedlin na njihovi površini, ker kana pač vemo, da se ne nalaga v notranjost lasu (kot kemične barve), ampak se samo oprime površine las in če imajo lasje kakršnekoli ostanke (kakšne srastare, zaguljene silikone ali styling proizvode), potem se ne more oprijet dobro. Bolje se tudi oprime na zdrav, nebeljen las.
  • 0

#788 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 31 January 2008 - 03:54 PM

Jaz si predstavljam, da si predstavljaš biggrin.gif nekaj takega:
http://www1.istockph...young_smile.jpg
http://images.eonlin...ebra.091306.jpg
mogoče malo temnejše...

Moji lasje sigurno niso bli polni styling proizvodov, ker jih ne uporabljam smile.gif Sej sprobaj kano, nimaš kej izgubit. Tudi, če ti ne bo všeč se ne rabiš sekirat, ker se bo kmalu sprala.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#789 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 31 January 2008 - 03:54 PM

Jaz bi namesto kane uporabila preliv. Full manj packanja, ni agresiven pa lahko greš tudi na malo svetlejši odtenek. Meni se zdi, da ti vse drugo prej paše kot rdeča. Če blond odpade, potem bi jst na tvojem mestu dala lep svetlo pšenično rjavi preliv. Meni se zdi, da ti svetlješe barve bolj pašejo na obraz.

Kaj takega:
IPB Image IPB Image
IPB Image

• 0

Jordan Belfort

#790 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 January 2008 - 04:09 PM

Bikinka, vse te tri barve las, ki si jih nalimala, spadajo pod blond, samo da pač niso belo blond - edino od Anistonke je nekje svetlo rjavkasta, pa še zmeraj s tankimi in gostimi blond prameni.

Veš kak si me razdražla zdej s temi slikami, tle se butasto smejem in slinim ko en bebec, druga barva (od Ashlee) mi je FANTASTIČNA!! laugh.gif laugh.gif Jaz bi FUL imela tako, res nenormalno fejst, ampak ne vem, če se dobro vidi iz tiste slike mojih las - jaz imam kar konkretno temne, če bi hotela imet tak svetle, kot ima Ashlee, bi jih ZAGOTOVO morala pobelit. Pa ne samo to, fora je bolj v tem, da potem če imam ostale lase tak svetlo pobarvane, izgleda zaradi konktrasta narastek skoraj črn (been there, done that) in je res ful grdo, pa ker mi lasje tak hitro rastejo, se moram skooos barvat, vsaj enkrat na mesec. Ravno zato pa bi jaz rada obdržala svojo naravno barvo las, brez posvetljevanja, samo dodala bi ji rada en zanimiv, bogat in topel (rdečkast) odsev.

Redkvica, barva na prvi sliki mi ni všeč, tista na drugi pa zelo in je podobna moji željeni.
  • 0

#791 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 31 January 2008 - 04:14 PM

No pa sej greš bolj postopoma. Jst bi začela pri svetlo rjavi, brez beljenja. Pa daš najsvetlješi odtenek gor, na naravne more vsaj nekaj prijet. Ne ravno blond ampak posvetlilo pa bi zihr. Ja sicer pa vem, da so lepe. tongue.gif
  • 0

Jordan Belfort

#792 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 January 2008 - 04:23 PM

Ja, če bom še kdaj blond, bom vsekakor do tega prišla lepo postopoma, s pramenčkanjem. Bomo vidli, zdej še imam ene par mesecev časa, da premislim.
Mmmmm, tole je tudi krasno:

IPB Image
  • 0

#793 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 31 January 2008 - 04:29 PM

Dilema js si na tvojmu mestu nebi omislila kej preveč rdeče, ampak kako rjavo z rdečim podtonom. Tko da bi neka bol topla barva ven prišla ... če me razumeš oops.gif biggrin.gif Pa glede kane - ena kolegica se je z njo barvala, sam potem njeni lasje sploh niso imeli leska. Sej mogoče je odvisno od tipa las, ampak pri njej je bil rezultat vse prej kot pozitiven. Sam itak kokr se boš sama odločla biggrin.gif
Meni je ful všeč (kot sem že nekje omenla) preliv od Loreala Casting Creme Gloss, ki je pa brez amoniaka in sem si ga tudi dans kupla in sicer odtenek 724. Majo pa tud neke rdeče če te zanima...

Povezava - Loreal

• 0
Why so serious?

#794 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 31 January 2008 - 04:32 PM

QUOTE(fire-fly @ 31. 1. 2008 - 16:29) View Post

Dilema js si na tvojmu mestu nebi omislila kej preveč rdeče, ampak kako rjavo z rdečim podtonom. Tko da bi neka bol topla barva ven prišla ... če me razumeš oops.gif
Vem, da taka mnenja ne morejo vplivat na tvojo odločitev, a vendarle... Tudi sama navijam za tako.
Ona rdeča, ki se tebi zdi krasna, je meni nikakva in niti malo si te ne prestavljm z njo. Taka drekasta je. dry.gif

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#795 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 31 January 2008 - 04:44 PM

jz sm probala rdečo kano(takrat na nebarvane lase), pa tut črno in mi nobena niti mal ni prjela, pa strinjam se z redkvico da je to sam ena velika smrdljiva pacarija. tut jz ti priporočam rajš kakšn preliv! je pa rdeča men ful lepa pa ful jo pogrešam cry.gif jz sm drgač na začetku mela sam par pramenov rdečih pa mi je blo ful všeč. al pa tko nared k Kinky, k ma men zj res prekrasno barvo! pomoje ti bo pa pasala rdeča, na lepo faco vse paše!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#796 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 January 2008 - 04:49 PM

Adriane, sej js ne bi imela take, kot je na zadnji sliki. Sem jo samo nalimala zato, ker mi je taka posebna, glamurozna - na sebi si je tudi jaz nikakor ne predstavljam in je ne bi imela. Mi je pa lepa za pogledat ...

Jaz sem 7 let bla torej skos blond, z ene dvema fleshema na rjavo, ki sta se končala v roku enega meseca, ko sem šla nazaj na blond. Jaz sem se kot blondinka počutila daleč najboljše, z nobeno drugo barvo se nisem počutla niti pol tolk fajn, to je dejstvo. Ampak dejstvo je tudi to, da sem imela čez glavo dovolj vsakomesečnega barvanja, da sem imela lase presušene ko slamo in so bili prvi dan po pranju (in nanosu tone maske) še lepi, potem drugi dan pa že spet totalno slamnati. Mela sm celo razdraženo lasišče, vse me je neki peklo, uglavnem beda. Poleg tega sem imela še eno foro, ki je mogoče komu smešna, meni je pa ful frustrating - ko sem bla enkrat blond, se mi je zdelo, da nikdar nisem dovolj blond. Skos sem hotla bit še svetlejša in svetlejša, ker ko si enkrat svetel, se samemu sebi po določenem času sploh ne zdiš več tak svetel (ker se navadiš) in hočeš bit še svetlejši in še izrazitejše blond. Na koncu sm pol iz ene take lepe barve, kot jo ima na zgornji sliki Ashlee Simpson (druga slika od Bikini) prišla na res BELO blond in potem vzdrževat tak odtenek (če imaš naravno dost temne lase) je mučenje, vsaj zame, no. Vem, da če bi šla zdej spet na blond, bi se spet ponovila ta zgodba, spet bi pristala na najsvetlejši blond možno in bi se mučila z navidez ogabno črnim narastkom.

Zato pa ful poskušam najt neko drugo alternativo, da bi si bila vseeno zanimiva in bi imela eno kul, živahno barvo las, ampak brez kilometrskega narastka in uničevanja las. Poleg tega, če grem spet na blond, bom zapravla ful keša vsak mesec za frizerja, ker enostavno nimam več volje se barvat doma in to raje prepustim frizerju. Zato pa bom verjetno vzela kak nevpadljiv rdečkast preliv (tale, ki ga je predlagala fire-fly, izgleda zelo obetavno) in bo problem rešen.

Prav nemarno sem se razpisala, se opravičujem vsem, ki jih je tole zamorilo in uspavalo. tongue.gif
  • 0

#797 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46047 posts

Posted 31 January 2008 - 04:55 PM

Meni se zdi, da bi ti lepo pasala, te malo poživila. Sahara ima prav, na lep obraz itak vse paše. wink.gif Amak glede na to, da imaš kar temne naravne lase, verjemi, da se ti bo tudi pri rdeči/rdečerjavi barvi poznal narastek.
  • 0

#798 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 31 January 2008 - 04:56 PM

Dilema, te čist razumem...

...jaz sem tudi po dolgoletnem barvanju na blond šla takrat na temno, ampak čez par mesecev ugotovila, da preprosto se ne počutim dobro v rjavi, in tudi vsi moji so rekli, da mi je blond res najbolj pasala. Čeprav sem na temnejšo v prvi vrst šla zaradi uničenih las, ampak vseeno...v blond se najboljše počutim.
Sam še to...saj če si ne barvaš celih las, pač pa delaš goste pramene, ti nikakor ni treba hodit vsak mesec k frizerju,ker se narastek ne vidi oz, se vse nekoliko prelije z naravno barvo. Toliko o blond.

...drugače si pa te jaz tudi ne predstavljam v rdečem, sicer ti bi itak pasala, ker se mi zdi, da si tak tip, da ti večina barv paše.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#799 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 31 January 2008 - 04:57 PM

No super Dilema biggrin.gif Sej js pa jutri sporočim kako se je moje barvanje s tem prelivom obneslo, komej čakam wink.gif
  • 0
Why so serious?

#800 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 31 January 2008 - 05:07 PM

Glede pramenov je par res. Moja kolegica si dela skoz blond pramene, naravno barvo pa ma full temno rjavo, ampak nikol ne zgleda ogabno z narastkom tudi, če ga je mal več. Pa tud prameni full niso vpadljivi, ker so že full gosti. Dost boljša alternativa za tiste s temnimi lasmi, ki hočejo bit blond. Tist pa vem, da je zajebano vzdrževat svetlo blond barvo. Jaz sem tud zdržala samo par mescev, ker mi je blo tumač se skoz barvat. Če se še kdaj odločim za blond bom šla sigurno s prameni.
  • 0

Jordan Belfort

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users