Svetovalnica
Posted 23 September 2008 - 11:52 AM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 23 September 2008 - 12:34 PM

No in jo je obrnla tko, da je kljun od race zagrabla z gobčkom, potem zadnji del si je naštimala po trebuhu dol med luliko in naskakvala.
A veš, pol k je pa raco spustila, se je pa tko ene 10 sekudn kr mal tresla

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 23 September 2008 - 12:56 PM

A ta raca mejbi piska in je plastična? Naša tudi ima eno tako, samo je ne uporablja kot fanta, je bila pa enkrat kot mladiček.

A to je vaša delala tudi ko je bila sterilizirana? Ali ni bila?

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 September 2008 - 01:17 PM
Ja, naša je bla setrilizirana, in je ves čas to delala, res, vse od mladička pa še zadnji teden predn je umrla.
Raca pa ni plastična ampak fuul mehka pa plišasta s takim rumenim klunom in rumenimi tacami, in itak, lahko samo povem, da je bla tud čist uničena, pa razcufana, mela jo je pa najrajš. Sam naša ni hotla nobene druge igrače a veš, to raco je mela in za naskakvat se pravi za fanta

Sj ta raca je bla najprej moja igrača, k smo mi Rino dobil, sm bla jz stara 11 in to raco sm jz mela pred tem kr ene par let, sam Rina si jo je vzela za svojo in jo uničla, pol smo na srečo nekje staknl enako in smo potem tisto vrgli stran, pol je mela pa to do konca.
Posted 23 September 2008 - 01:23 PM

Mi jo nameravamo zdaj sterilizirat, pa sem mislila da se s tem končajo tej problemi, mislim ok no, če naskakuje me ne moti

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 September 2008 - 01:27 PM
Samo zdj sm se spomnla, mi smo ful mačjih mladičov v stanvanje skoz nosli in pomoje je ona tud zato bla skoz zbegana, ker po eni strani je bla sicer ljubosumna na njih itd samo po drugi strani jih je pa nemalokrat recimo z gobčkom zvrnila na hrbet in jih lizala po bušiju in včasih polizala lulanje pač,... (kot bi to delala svojim) in mogoče smo jo mal zmedl, da je zato bla dostkrat navidez noseča.
Posted 23 September 2008 - 01:55 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 September 2008 - 07:14 PM

Posted 26 September 2008 - 10:32 PM
vuelvo a vos,
Posted 27 September 2008 - 09:49 AM

Posted 27 September 2008 - 03:04 PM

Kok je stara?
Posted 27 September 2008 - 04:11 PM
vuelvo a vos,
Posted 27 September 2008 - 07:34 PM
Sami najbolje poznate psičko in veste kako in kaj. Jaz ne bi prehitro obupala, nekaj časa traja, da ugotovite tisto pravo dozo, da se pes navadi. Sicer ne vem koliko kg ima Bony ampak lahko kar konkreto dozo probiotičnega jogurta zmešaš med brikete.
Ko boš ti v LJ-najdite varuško, ki bo poskrbela za psičko, jo vodila na lulanje itd. Se najdejo kaki upokojenci...Če pa imajo starši možnost, vzet psico s sabo v službo je pa sploh super.
Pripravite se na nočna vstajenja, mogoče bodo kdaj kaki problemi, napadi. Vem pa za eno vzrediteljico, ki se je odločila, da psu ne bo dajala tablet, ker jih pes ni prenašal-ampak to je čisto njena odločitev, pes je zaradi tega res živel manj časa, je bilo pa vsskozi polno, še tisti dan ko je umrl, je zjutraj na sprehodu preganjal sosedovo psico in se igral.

Posted 01 October 2008 - 09:53 PM
Posted 02 October 2008 - 06:20 AM
bakterijska bolezen ljudi in živali, ki jo prenašajo klopi. Povzročajo jo spirohete, ki jih skupno imenujemo Borrelia burgdorferi. Prenašajo jo pa klopi rodu Ixodes. Domnevajo, da ga lahko prenašajo tudi preostale krvosese žuželke, kot so: komarji, obadi in nekatere vrste muh. Vir so najpogosteje mali glodavci pri katerih okužba poteka brez vidnih kliničnih znakov.
Klinični znaki: bolezen lahko zaznamo pri različnih živalskih vrstah, a je najpogostejša pri psih. Začne se s šepavostjo na eno izmed sprednjih nog in z oteklino pripadajoče področne bezgavke ter z rahlo povišano temperaturo. Šepanje napreduje do stanja, ko žival noge zaradi bolečine ne obremenjuje. Povzročitelj pa lahko poškoduje tudi srčno muskulaturo, živčevje in ledvice.
Diagnoza, terapija in preventiva
Diagnozo postavimo na podlagi kliničnih znakov in serološke preiskave. Živali zdravimo z antibiotiki. Če bolezen ugotovimo pravočasno, jo lahko ozdravimo, preden se pojavijo trajne poškodbe sklepov in živčevja. Pomembna pa je zaščita živali pred klopi. Če pa klopa že dobi, ga je potrebno odstraniti čim prej, saj je za okužbo potreben določen čas.
(našla na doggy.mojforum.si)
Skratka - če ste to zgodaj odkrili ne bo panike. Antibiotiki bodo "uničili" bakterijo in vse bo OK. Lahko ostanejo manjše posledice na sklepih...
Pri nas na faksu smo o tej bakteriji zapisali tole (nepomembne stvari zate sem zbrisala):
Borrelia burgdorferi: borelioza-je endemična v Sloveniji. Bakterija lahko vdira v krvotok, tkiva. Lymsko boreliozo so opisali v Old Lyne v Ameriki. Odkrili kar 12 primerov artritisa pri otrocih. Prenaša se s klopi, povzroča boreliozo. Boreliozo povzročajo tudi druge vrste borelij. Klopi ki prenašajo so Ixodes. Poglavitni rezervoar so miške, bakterija se ne prenaša z odraslega klopa, z samice na potomce. Zato da se bakterija ohranja se mora klop hranit na različnih gostiteljih. Borelija ne vpliva na klope. Ne vpliva tudi na miške. Borelioza poteka v treh stopnjah:
1. faza: obročast izpuščaj ki se pojavi na mestu vboda klopa, bakterija se širi navzven. Ta izpuščaj se pojavi nekaj dni ali tednov po ugrizu. V nekaj tednih izpuščaj izgine. Ta izpuščaj se ne pojavi pri vseh ljudeh. Nato preide v 2.fazo,
2. faza: je podbna gripi, značilna slabost, bolečine v sklepih, mrazenje, bolniki imajo lahko nevrološke težave.
3. faza: bakterija se širi. Že v 2.fazi prehaja preko krvnih sten v krvotok (sepsa). V 3.fazi so značilno prizadeti veliki sklepi (kolena, komolci). Pri določenem % bolnikov pride v kronično obliko. Ugotavljajo manjšo aktivnost bakterije v 3.fazi. Takrat se izmika imunskemu sistemu. Borelija nima nekih tipičnih virulenčnih dejavnikov, ne sintetizira toksinov, pomembna je gibljivost. Škoda ki nastane je na račun imunskega odziva gostitelja. V kolikor se bolnik zdravi v 1.fazi je zdravljenje uspešno, ker je odstranjena bakterija. Pri kasnejših oblikah, zlasti v 3.fazi je bakterija težje dostopna antibiotikom. Potrebna tudi intravenozna aplikacija antibiotika. Bolniki redko umrejo zaradi borelioze, lahko pa povzroča resne težave.
Posted 02 October 2008 - 04:04 PM
Posted 03 October 2008 - 03:40 PM
Danes smo izvedeli, da ima naša psička boreliozo. Dobila je neke tablete, ki jo bodo baje pozdravile v enem tednu. Ali katera pozna to bolezen? Vem, da je od klopa, kaj dosti več pa ne vem. Malo sem po netu brskala, tam pa piše, da bolezen ni ozdravljiva. Ima kdo kakšne izkušnje?
Clifung-edino kar učinkuje,dozira se cca 4-6 tedne, odvisno kako dolgo se je bolezen packala po psu, odvisno kako visok je titer. Je pa potem treba opazovat psa, ker lahko kadarkoli izbruhne, ponavadi ko pade imunski sistem.
1 teden-močno dvomim.

Posted 05 October 2008 - 10:33 PM
Predlogi ?
Posted 06 October 2008 - 04:27 AM
Kolegica je netopirja peljala k veterinarju, sam za info

Sploh pa - drug kot veterinar ti ne bo pomagal.
Upam, da bo z njim vse okej.
Posted 06 October 2008 - 04:51 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users