Bi morala z mano na velikonočni zajtrk, edina zelenjava je roža na sredi mize.

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo
Posted 11 March 2013 - 08:41 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 March 2013 - 08:43 AM
Pri nas je vcasih sicer podobna zalost, se posebej, kadar so povabljeni sosedje. Se vcasih kar vljudno in neopazno odstranim (mi res ni treba tega za dobro jutro, sploh ob dodatnem soundtracku o tem, kako kdo kaj - in ta kategorija se hitro razsiri na ostale kulinaricne 'dobrote' - skuha in oh in ah).
Jaz imam 2 vrsti potice ze zamrznjeno (orehovo in makovo, tretjo sem ze uspela razdelit in pojest ), mi jih je mami spekla in osebno dostavila pred kratkim
. Ji je ful vsec, kako se da z veganskim testom delat, in precej eksperimentira z nadevi (pa vedno je bozansko, karkoli naredi).
Drugace je kot nadomestek sunke priporocam tole.
Za pirhe in zegen pa nimam cesa pametnega povedat, predlagam cokoladni nadomestek .
Posted 11 March 2013 - 08:45 AM
Sem imela namen tudi sama speči potico, ampak veš ... veganska potica, pa še nežegnana .... kot bi jo sam Satan spekel.
Hvala za vse nasvete, povezave ...
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 11 March 2013 - 09:46 AM
^^ Hvala. Ne mislim (še) kupovati, spraševala sem samo, ker sem o tem včeraj prvič slišala.
Anouk, a te je zanimalo, če sem slučajno to prebrala, o Savini?
(iz Slovenskih novic)
Na tole sem danes naletela, ce koga zanima, kaj je bilo z njenim bratcem (in mamo, ocetom, pa se kom). Zalostno, ne morem drugega rect.
Posted 11 March 2013 - 10:03 AM
Ja, zelo žalostno. Sicer nimam nič proti njej, bi pa vseeno rekla, da se mi zdi precej neodgovorno to, kar počne. Ta njen detox. Sem brala zadnjič,
da imajo ženske grozne težave, ena je celo krvavela iz črevesja, wow (no, saj ni nujno povezano z detoxom, ampak vseeno).
Posted 11 March 2013 - 10:27 AM
Sta kalijev sorbat in železov glukonat veganska? Ful se ne spoznam na te zadeve.
Posted 11 March 2013 - 11:21 AM
Sinnaia, pojma nimam - sem pogledala na par seznamov pa nisem nasla notri), najbolje, da pogooglas (morda imajo tudi kaksno drugo ime?).
Tole danes krozi po internetu:
Posted 11 March 2013 - 11:55 AM
Posted 11 March 2013 - 12:27 PM
Jaz imam 2 vrsti potice ze zamrznjeno (orehovo in makovo, tretjo sem ze uspela razdelit in pojest
), mi jih je mami spekla in osebno dostavila pred kratkim
. Ji je ful vsec, kako se da z veganskim testom delat, in precej eksperimentira z nadevi (pa vedno je bozansko, karkoli naredi).
Jooj s spomnim tiste z nadevom iz maka in ribeza
Posted 11 March 2013 - 01:02 PM
Kinky, mi boš lahko potem enkrat posredovala kar si gradiva dobila v skopu veganskega izziva?
Zdaj berem the china study...
Danes se počutim za en k - sodelavec je rodil in nas ob 10.30 razveselil s pico...
veselje...not so much. Počutim se obupno.
Po veliki noči se jaz pridružim vegetarjancem, ker se mi ne da razladat vse okrog velikonočnega zajtrka zakaj česa ne jem, potem bodo pa že mogli sprejet. Trenutno me pa sili na bruhanje.
Posted 11 March 2013 - 05:57 PM
Za veliko noč priporočam te dimljene rezine:
Pri nas sem jih zasledila v Mercatorju (hipermarket).
So malo dražje (cca. 3 eur), ampak če katera pogreša šunko, je super nadomestek.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 11 March 2013 - 06:07 PM
^^ Meni so super, sploh dimljene, ampak predrage.
Posted 11 March 2013 - 06:20 PM
Jooj jaz ne razumem zakaj hudiča je treba povsod v peciva jajca tlačit ipd. Saj se ja da večina stvari naredit brez, pa z riževim mlekom itd., pač vegansko. Folk ki proba ponavadi tako ne ve, da je vegansko. Jaz sem veganske muffine pekla zadnjič, pa noben sploh ni vedel da niso po standardnem postopku narejeni, isto je bilo za jabolčno pito.
Riževo mleko je meni njami, sojino mi pa ni preveč. Pridejo pa ful nore veganske palačinke z riževim mlekom(nimajo nič čudnega okusa, kot recimo s sojinim), prav nič ne pogrešam tistih z jajci.
Kinky ti kar speci vegansko potico, pa nič povedat, da je veganska, boš videla kako jo bodo pobajskali .
Posted 11 March 2013 - 06:34 PM
Kinky ti kar speci vegansko potico, pa nič povedat, da je veganska, boš videla kako jo bodo pobajskali
.
Ok, bom.
Glede jajc za veliko noč me pa ne skrbi, trdo kuhanih že leta ne jem, v bistvu mi precej smrdijo.
Posted 11 March 2013 - 07:01 PM
Delim material, ki so nam ga poslali, mogoče komu pride prav:
10 norih stvari, ki jih sliši vsak vegan
(sta tudi 2 priponki)
Attached Files
Posted 11 March 2013 - 07:05 PM
Kinky, super, HVALA!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 March 2013 - 07:08 PM
Malenkost. Bom sproti dodajala, tako da boste vse na tekočem. Recepte je pa vedno dobro imeti.
Posted 12 March 2013 - 09:58 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 13 March 2013 - 07:08 AM
Jst že nekaj časa kuham brez mesa, M. ga itak je pri babici, T. v službi kdaj, čeprav tudi zelo zmanjšuje. Men so milijonkrat boljši riževi rezanci s tofujem in zelenjavo, kot pa špageti boloneze na primer. =) Sira tudi ne kupujem, ne da ga nimam rada, ampak vem, da je ful nezdrav, pa če ga ne kupim ga sploh ne pogrešam. Edino jajčkam se pa zaenkrat ne morm odpovedat, jih imam noro rada.
Posted 13 March 2013 - 08:09 AM
Zaenkrat sploh ne opazim velike razlike v prehranjevanju. To edino, da pazim recimo na etikete je novo, ker prej nisem bila striktna. Sem tudi jaz bila včeraj v nabavi in sem kupila nekaj veganskih stvari. Upam, da se mi bo koža še dodatno sčistila .
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users