Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#781 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 31 August 2015 - 05:26 PM

..., nekaj jih je bilo neažurnih ali celo neprijaznih. Mi ne pride na pamet, da bi se jim še ponujala, da bi pri njih zapravila na tone denarja. Pri nas res šepajo te storitve, cene pa so neprimerno zasoljene.

Mislim, da je to kar splošen problem v Sloveniji. Ne samo storitve pri organizaciji poroke, ampak storitve nasploh. 

• 0

#782 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 31 August 2015 - 06:30 PM

Bom v bran vzela Snežnik. Gospa ni vešča interneta pa precej muhasto jim dela net. Je pa res da v današnjih časih to ni izgovor. Si pisala prav na grad?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#783 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 31 August 2015 - 07:04 PM

Pa res, pri njih še piše, da je priporočljiva rezervacija po telefonu, čeprav je nad tem tudi mail napisan (info@pristave-sneznik.si, sem se pisala).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#784 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 31 August 2015 - 09:00 PM

Saj ni važno, samo jo osebno poznam in vem, da se zelo potrudi, je odzivna in zelo prijazna. Internet pa žal ni njena močna točka.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#785 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 03 September 2015 - 12:22 PM

Danes sem docakala ponudbo in mi nic ni vsec, ne lokacija za obred na prostem, ne gostisce, ne meniji (vecina je tipicnih z govejo juho), slavja zunaj pa ocitno sploh ne prirejajo.
Ne vem pa, od kdaj Sneznik ni vec uradna lokacija. Obred na prostem stane 350 + 170 €.
  • 0

― V. Van Gogh

#786 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 September 2015 - 06:42 PM

Midva sva imela poroko takrat, ko sploh še ni bilo gostilne. Imela sva zastonj (je bilo notri). Nisem pa vedela, da niso več uradna lokacija, 170€ je verjetno taksa? Občine šparajo na vse možne načine in je to easy money. Kdo se bo pa šel na ogabno upravno enoto, ki ima pisarniško pohištvo iz 70. let, poročit?

• 0

#787 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 03 September 2015 - 06:58 PM

Saj prav možno, da sem se zmotila in je v gradu še vedno zastonj, vsaj tako sem nazadnje brala v Delu. To je pa prav gostišče Pristave Snežnik, obrede na prostem imajo na zelenici med gradom in Pristavami. 170 je taksa, ja.

Ne vem zakaj sem mislila, da sta se vidva poročila v Predjamskem gradu.

Čakava še na ponudbo za zgornjo Villo Fabiani (je v zasebni lasti in zaprejo za javnost), ker so tam komaj začeli s porokami in še nimajo sestavljenega cenika, sicer imava pa do konca meseca rezervacijo na Otočcu. Tam hočejo pa vse vnaprej plačano. :D

• 0

― V. Van Gogh

#788 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 September 2015 - 08:16 PM

To sem slišala, da se je odprl, v Mladini je tudi že bila ocena (ne posebej blesteča, smz).

Ne, ne, najin je bil Snežnik. Meni je bil ful všeč, ko sem bila tam službeno, na ful lep jesenski dan. Iz parka se je videl "izvor" mavrice. M. je bil pa tudi takoj všeč in drugih lokacij, razen po netu, niti nisva potem gledala v živo. Minus  Snežnika je vožnja.

• 0

#789 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 September 2015 - 04:02 PM

Jaz sem bila pretekli vikend na poroki v Kodarinovem mlinu. Sicer je rahlo odročna destinacija - navigacija nas je iz smeri Portoroža vodila po makadamskih kozijh stezah, ampak ko smo enkrat prispeli do tja je bilo ful lepo. Stara kraška hiša postavljena v lepo pokraijino. Po eni strani je ta odročnost rahlo neugodna za vožnjo nazaj domov, po drugi pa ima ta odročnost svoj čar, ker ni nobenih zijal. Je pa res lepa romantična kulisa. 

IMG_0764.jpg

thathappyday_porocni-fotograf-kodarinov-

0031.jpg

0021.jpg

• 2

#790 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 07 September 2015 - 04:05 PM

Lepo. Sem te mislila že vprašat, kako ti je bilo všeč, ko sem videla na IG. :)

• 0

― V. Van Gogh

#791 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 September 2015 - 05:04 PM

Se mi je zdelo, da te bo zanimalo. :) Kot sama destinacija je res ful lepo. Res romantičen kotiček. Pa za to poroko je bilo res lepo okrašeno, tako da je bilo IMO lepše kot na slikah, ki sem jih prilepila. Na srečo je tudi vreme zdržalo, tako da je bil obred na prostem na dvorišču pred hišo ful lep. Ko je nevesta ob njuni pesmi v družbi očeta prikorakala iz stranskega vhoda do dvorišča je bilo res filmsko. Prostorsko gledano, bi rekla, da ni prostor za ogromne poroke, za poroko kot je bila tale, s cc. 50-60 povabljenimi pa je bilo super.

Hrana je bila solidna. Nekaj stvari je bilo nadpovprečnih, nekaj povprečnih, nekaj pa tudi podpovprečnih. Tudi količinsko je bilo hrane za slovenske (štajerske) razmere malo. Kolikor poznam fante pri naši mizi in količine, ki jih običajno pojedo, so se vsi držali nazaj. Kolegica je bila rahlo razočarana nad vege menijem, ki je bil skupeh vseh zelenjavnih prilog, ki so bile postrežene ob ribjem in mesnem meniju. Sicer so bile stvari okusne, ampak vseeno bi pričakoval, da bo vege meni vseeno malce drugačen. Sploh, ker v družbi ni bil samo en vegetarijanec, ampak jih je bilo nekaj več. Postrežba je bila vredu, glede tega nimam pripomb. Glede na to, da da nobnemu izmed skupine, ki je stregla, gostinstvo ni primarni posel, je bilo presenetljivo na nivoju. 

Kar je mogoče potrebno omeniti je, da imajo dovoljenje za obratovanje samo do tretje ure zjutraj. Meni osebno to niti ni bilo tako slabo, ker se zabava ni razvlekla v nedogled, ampak se je končala malce po tretji uri zjutraj. Tako da se mi zdi, da smo tudi bolje izkoristili čas, ki smo ga imeli na voljo, ženin in nevesta pa tudi nista rabla čakati preveč zagretih gostov, ki bi vztrajali v nedogled.

• 2

#792 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 07 September 2015 - 05:18 PM

:thumbup:

Do treh zjutraj, to je luksuz! Ponekod imajo dovoljenje do 22ih ali do 22:30. To mi je pa res čisto mimo.

• 0

― V. Van Gogh

#793 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 September 2015 - 05:36 PM

A res? To je pa res ful hitro. :down:

Vidva imata sedaj že 100% potrjeno lokacijo? 

• 0

#794 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 07 September 2015 - 06:17 PM

Čakava še na ponudbo za zgornjo Villo Fabiani (je v zasebni lasti in zaprejo za javnost), ker so tam komaj začeli s porokami in še nimajo sestavljenega cenika, sicer imava pa do konca meseca rezervacijo na Otočcu. Tam hočejo pa vse vnaprej plačano. :D

;)

• 0

― V. Van Gogh

#795 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 September 2015 - 06:28 PM

:thumbup:

• 0

#796 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 08 September 2015 - 12:19 PM

Kako lep kraj, Kalypso. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#797 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 13 September 2015 - 09:59 PM

Kaksne so vase izkusnje z malimi otroki na porokah in ali svoje pripeljete s sabo? Ni vljudno, da napises ali reces, naj otroke pustijo doma, tako da se verjetno vsak par odloci po svoje, pa vseeno ne bi hotela, da kdo od njih moti obred ali da bi morali zapustiti poroko zgodaj zvecer. Med gosti so za zdaj 3 otroci do 3. let ...
  • 0

― V. Van Gogh

#798 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 13 September 2015 - 10:14 PM

Ah to se naj vsak zase odloči, če bo otroke s sabo vzel in sam sebi prikrajšal uživanje. Tega nekak ne moreš prepovedat, pač je odločitev vsakega posameznika, saj vedo kaj to pomeni za njih. Jaz niti v sanjah ne bi otroka s sabo jemala, sploh pa ne tako majhnega, ker vem, da ne bi imela potem nič od poroke, ker bi se mogla skoz z otrokom ubadat. Zraven vsega to otrokom niti najmanj ni zanimivo, se dolgočasijo, postanejo sitni, utrujeni... Je matranje za otroka in za starše. Ampak eni si pač ne priznajo, kakšni pa mogoče tudi nimajo opcije da otroka dajo kam v varstvo. Nikakor pa ne smeš niti namignit, da otroci niso zaželjeni, ker lahko to koga res užali...  

• 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#799 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 13 September 2015 - 11:45 PM

Ma jaz pa nimam slabih izkušenj z otroki na poroki, tudi, ko še nisem imela svojega. Z otrokom sem bila sicer samo na eni, ampak ni bilo težav, čez dan tako ali tako ne, ker se je ves čas nekaj dogajalo, na večerni zabavi pa so imeli zanje mizo s papirjem, barvicami ipd.. Malo so se čuvali sami, malo smo posedeli z njimi starši (več staršev skupaj ali izmenično), poklepetali. Po večerji so otroci še malo ostali, potem pa je vsakega eden od obeh staršev počasi pospremil v posteljo (spali smo na lokaciji zabave).
Seveda pa z ali brez ni enako in si predstavljam tip poroke, na katerem bi znali biti moteči (čeprav oblečeni v dizajnerska oblačila in s čepom v riti kot v SATC) sploh, če nevesti in ženinu niso po godu. Pojma nimam, kaj bi kot gostitelj naredila v tem primeru.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#800 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 14 September 2015 - 06:00 AM

Pri nas smo jih vzeli s sabo. Prvič sta bila stara 2 in 5, drugič 4 in 7. Sta pa take sorte, da sta brez problema preživela obred, potem sta se pa igrala (tudi z drugimi otroci, s sabo smo imeli dva zvezka, barvice,...)...na koncu smo dali pa dva fotelja skupaj in sta tam zaspala (na obeh porokah enako :)). Potem so ju speče odnesli domov.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users