Jaz sem letos ene 2x tekla, ampak imam res zanic kondicijo za tect, mi je kolesarjenje precej blizje zadnja leta. Drugace pa ravno berem blog zapis Ule Kupec o ultrabalatonu in se cudim. Svaka cast, res, da sploh razmisljas o takih razdaljah, in da uspes v enem dnevu na polnem soncu s 30+ stopinjami pridelat 130+km.
Tek
Posted 31 May 2016 - 07:14 PM
Posted 31 May 2016 - 07:47 PM
Sem videla, res izjemno pogumno in hvale vredno, ampak ona je praktično profesionalka, tudi študira na DIFu, če se ne motim.
Sej se da telo v določenem času natrenirat za (ultra)maraton, če pa telo zdrži takšne in drugačne tekaške napore na dolgi rok, je pa odvisno
tudi od same konstitucije telesa, nekaterim začno hitro nagajati kolena.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 31 May 2016 - 08:03 PM
Jaz letos še nisem tekla in mislim da tudi nebom, ker me noga tudi po fizioterapiji še vedno muči. Bom zgleda morala preklopit na kolo ali kaj podobnega.
[Napoleon]
Posted 31 May 2016 - 09:39 PM
Meni je bilo recimo ena 4 leta še ful nepredstavljivo kakšen napor bi bil zame pretečt 21km. Po tem sem tekla ne preveč pridno ta 4 leta... prej 14 dnevi sem 21 zmogla brez težav, z enim manjšim žuljem na drugem prstu desne noge v 1:45. Sem kar malo ponosna, ker nisem trenirala. Pač z redno aktivnostjo mi je z leti postal tudi tek na take razdalje v užitek.
Posted 25 September 2016 - 12:51 PM
Tek me je na hitro spet zasvojil in ta ura ko se spotim, grem ven in sem sama s sabo mi ogromno pomeni, da tudi drugace lahko funcioniram in sem boljse volje. Kaj naj delam za alternativo, dokler ne bo boljse? Kako cimprej pozdraviti?
Poleg tega imam obcutek da mi superge ne delajo usluge. Imam nike flyfit 4.0 ki so za hodit super, ampak nimajo stopalne opore, jaz sem pa orenk pronatorka. Najbrz je tudi to vzrok bolecinam...
Razmisljam o nike lunarglide 7, ima katera?
In pa, kaksne vaje, da si utrdim te kolenske vezi?
Tok sem zalostna, da ne morem povedat.
Posted 25 September 2016 - 02:33 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 October 2016 - 07:06 AM
Maraton in pravica žensk do teka
Malo poslušanja in branja kot zanimivost ob aktualnem Ljubljanskem maratonu Gre kdo s foruma?
Jaz sem poleti mislila, da bom šla - na 10 km, potem pa sem nehala trenirat zaradi izpitov (neumno, a kaj čem zdaj...). Naslednje leto.
Se pa te dni vrti v Kinodvoru dokumentarec Maraton, baje je ful dober.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 January 2017 - 04:05 PM
Naročila sem si Salomonke, da bom šla lahko kdaj tudi po snegu tečt . Če mi ne bodo prav, bom verjetno nabavila dereze. Ima katera izkušnje?
Posted 03 February 2017 - 07:16 PM
Srečen otrok. Letos sem si končno nabavila Gore-tex https://www.kibuba.c...afit-feline-gtx.
Komaj čakam da mi jih dostavijo, da se grem uničit
Posted 04 February 2017 - 04:06 PM
Meni sploh ni do teka, ko je tako kislo vreme v LJ pa še lep čas je bilo precej mraz. Zdaj ko se je otoplilo in se je led malo stopil, pa ne bi bilo slabo odlaufat kak krog
Bill Bullard
Posted 21 March 2019 - 09:08 AM
Posted 21 March 2019 - 09:27 AM
Posted 21 March 2019 - 09:52 AM
Posted 21 March 2019 - 10:01 AM
Jaz sem v nedeljo prvič tekla po cca 2 letih in mi je uspelo v 30 min pretečt zgolj 4 km, z vmesno hojo v en klanec na poti. Sem bila hudo ponosna na to Raje ne govorim kakšne bolečine so to bile naslednja dva dneva. Bom poskušala vzdrževat tek vsaj dvakrat tedensko, vmes pa kombinirat s kolesarjenjem, ker mi zelo pomaga pri kolenih. Jaz še v svojih najboljših dneh, ko sem dejansko veliko tekla, nisem 8 km pretekla v 30 minutah. Mogoče tudi zato, ker v moji okolici nimam ravne trase, ampak konkretno razgiban teren.
Posted 21 March 2019 - 10:14 AM
Posted 21 March 2019 - 10:32 AM
Divji tempo, meni ne bi nikoli uspelo 8 km tako hitro.
Posted 21 March 2019 - 10:41 AM
Posted 21 March 2019 - 12:26 PM
Bill Bullard
Posted 13 July 2021 - 01:40 PM
Danes pa me precej boli v levi dimlji, prepona? Sem je je ze kak dan prej ob hoji, vceraj med tekom ocitno nisem toliko opazila. Zdaj sem se sla malo razhodit pa sem se bolj privlekla nazaj, ker me tako neprijetno boli. Kak nasvet kaj nardit. Raztegnit, hladit, pocakat da mine?
[Napoleon]
Posted 14 July 2021 - 10:38 AM
Bill Bullard
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users