Splošne novice, članki
Posted 13 April 2007 - 09:10 AM

Posted 13 April 2007 - 09:13 AM
Posted 13 April 2007 - 09:13 AM
Ja že, ampak vseeno - to je skos v budalaštinske vode. Bi nam lahko blo v ponos, da se tega nismo posluževali.
No ja, sicer pa sem takih scen zadnje cajte v naši državi vajena.
Ljudje pa se naj kje drugje učijo slovenščine, ne pa ob sinhronizaciji.
TiTa,
hahaha, hudo zanimivo!

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 13 April 2007 - 09:16 AM

Posted 13 April 2007 - 09:19 AM
Naj berejo leposlovne knjige!

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 13 April 2007 - 09:50 AM
Sploh pa - animirani filmi ki so jih do sedaj sinhronizirali, so bili v obeh varjantah prikazani ... na izbiro.
Posted 13 April 2007 - 09:52 AM
In če bodo prevodi pol toliko inteligentni kot so kdaj pa kdaj podnapisi, potem je pa čista zmaga. Zdaj si imel vsaj angleški film s kakšnimi cvetkami v podnapisih. Potem pa še kontrole ne bo.
Da o poskušanju prevajanja fraz in "internih for" sploh ne govorim.
Jaz 100% podpiram idejo - NOT!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 April 2007 - 10:25 AM
Berlin | 13.4.2007 | I.H.
Znanost ne more pojasniti nastanka življenja in teorija evolucije je nedokazljiva, piše papež v novi knjigi.
Papež v svoji knjigi kritizira Darwinovo teorijo evolucije (Foto: Reuters)
Papež Benedikt XVI. je v novi knjigi z naslovom „Stvarjenje in evolucija“, ki so jo natisnili v Nemčiji, kmalu pa bo dostopna tudi v drugih jezikih, prvič javno kritiziral Darwinovo teorijo evolucije.
Med glavnimi poudarki papeževe misli sta trditvi, da znanost sama ne more pojasniti nastanka življenja ter da teorije evolucije ni mogoče dokazati. Sprememb, ki so nastale skozi stotisoče let, namreč ni mogoče ponoviti v laboratoriju, piše.
Obenem je pohvalil napredek, ki ga je dosegla znanost ter hkrati posvaril, da evolucija sproža številna filozofska vprašanja, na katera znanost sama ne more odgovoriti.
Benedikt XVI. je sicer že septembra lansko leto predaval o teoriji stvarjenja in evoluciji skupini 40 njegovih bivših učencev, za zaprtimi vrati v poletni rezidenci na griču Castelgandolfo. Zdaj, ko je knjiga objavljena, so njegove misli dostopne vsej javnosti.
Posted 13 April 2007 - 01:57 PM
Ne štekam sploh, da jim je kaj takšnega na misel prišlo. Kaj šele, da se tega dejansko spravijo realizirat. Mislim, če pa kaj na svetu sovražim, je pa to sinhronizacija... ker je tako stupidna, da glava boli. Film izgubi z njo vso pristnost.
Jaz vidim problem predvsem v tem, ker je to nič drugega, kot poneumljanje ljudi.
Podpis!
Pol se pa sprašujejo zakaj je toliko ilegalnega downloadanja. Hmmm...
Popolnoma se strinjam tudi s Kami, da je v Nemčiji velik problem pri učenju drugih jezikov (kar je pa že nasplošno problem velikih nacij a la Francija, Anglija, Amerika, ...), sinhronizacija je v tem primeru le One way road. Tudi dvomim, da bi priseljenci, ki ne znajo jezika, metali stran denar za ogled sinhroniziranih filmov.
Papež je pa itak malo trčen. Znanost nikdar ne bo imela vseh odgovorov na dlani, cerkev pa tudi ne, oz. jih le zavija v neko mistično meglico, češ da je bistvo nedoumno, ker je delo Boga, njegova pota so pa itak skrivnostna. Torej če na "tej strani" pridno hodiš v cerkev in se jim slepo pokorjuješ boš v onostranstvu deležen razsvetljenja. To je to.
Znanost lahko preteklost raziskuje in ponuja logične rešitve (če obstaja evolucija pri vseh rastlinskih in živalskih vrstah in če je človek živo bitje - "žival", je tudi on, oz. smo tudi vsi mi plod evolucijskega razvoja iz neke nižje forme), kaj in kako se je res zgodilo pa ne bomo vedli nikdar.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 April 2007 - 02:07 PM
Tudi jaz močno verjamem, da se je moja xy prednica po imenu Eva razvila iz rebra. Sicer ne vem, kako bo on oz. cerkev to dokazala, ampak sem prepričana, da imajo prav in da je to edina logična razlaga za nastanek človeka. Morate pa mi oprostit, ker sem že pozabila katera bistroumna razlaga pa je bila za nastanek Adama (da sploh pridemo do tistega rebra).
PS: Upam, da nisem razlage pomešala s kakšno drugo zgodbico ...
Put A Kilt On It!
Posted 13 April 2007 - 02:20 PM
ker sem že pozabila katera bistroumna razlaga pa je bila za nastanek Adama (da sploh pridemo do tistega rebra)
"Gospod Bog je iz zemeljskega prahu izoblikoval človeka, v njegove nosnice je dahnil življenjski dih in tako je človek postal živa duša".
Posted 13 April 2007 - 02:23 PM

Put A Kilt On It!
Posted 13 April 2007 - 02:24 PM
Posted 13 April 2007 - 03:42 PM
Pol se pa sprašujejo zakaj je toliko ilegalnega downloadanja. Hmmm...
Daj, daj

Posted 13 April 2007 - 03:58 PM

Glede sinhronizacije filmov - sem tudi jaz proti! Ta denar naj se raje nameni za druge stvari - za filmski sklad na primer!
Sem se pa s pomočjo italijanskih filmov, ki so vsi sinhronizirani, jezika naučila še kot otrok!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 April 2007 - 05:08 PM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 13 April 2007 - 05:38 PM

Tale nov papež je tako konzervativen, da to kr ni res.
Glede sinhronizacije: Absolutno proti in kar je Kinky napisala, je res: za sinhronizacijo je potrebno ful keša. Pa pravijo, da za kulturo ni dovolj denarja.

Na Češkem imajo sinhronizirane samo filme, nadaljevanke na TV-ju (ne v kinu). In je moja kolegica Čehinja rekla, da si ne predstavlja Rossa iz Prijateljev, da bi izvorno govoril, ker je "češki
Ross" ful dober in smešen.
Posted 15 April 2007 - 11:18 AM
tale nov papez se pa tud obnasa, k da je (heh, same krscanske primerjave mi grejo po glavi). mislim, kaj mu ni jasno? itak, da je bl verjetna znanstvena teorija, k nek hokus pokus iz rebra - so nam povedal prvo uro pr kemiji, da 'snov ne more iz nic znastati niti se izniciti, lahko se pretvarja iz ene oblike v drugo'. sm glih zdej za filozofijo Sartra brala. ce povzamem, boga predstavlja kot neko hipotezo, ki je postavljena samo zarad tega, da ljudje lazje dojamejo neke norme, pravila, 'zapovedi'. brihtn poba, ni kej. priporocam.
Posted 16 April 2007 - 01:01 PM
Zajec napadel upokojenko
Neko upokojenko iz Avstrije, njenega soproga in več policistov je napadel besen poljski zajec.
Neko upokojenko iz avstrijskega mesta Linz je med obešanjem perila napadel poljski zajec. 74-letnico je dolgouhec močno ugriznil v nogo, nakar je ženička padla na tla in se poškodovala. Z zadnjimi močmi se je zvlekla v hišo in na 'bojno polje' poslala svojega soproga, ki se je hrabro spopadel z ljubkim sovražnikom. Ker je upokojenka, ki je prizor ves čas budno spremljala iz varne razdalje, opazila, da njen mož izgublja boj, je poklicala može v modrem. A zajec se policijske značke ni prestrašil. Ko je ob sapo spravil upokojenca, se je namreč lotil tudi policistov.Policisti so žival najprej poskušali ujeti, a jim je pokazala zobe. Možje postave so na koncu obupali in zajca ustrelili. Sedaj bodo veterinarji preverili, ali je imela žival steklino.
Poljski zajci so veliko večji od domačih. Njihova teža se giba okoli 8 kilogramov, med tekom pa dosegajo hitrosti od 50 do 70 kilometrov na uro.
----
Hehehe .... torej ... našli so ga!

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users