Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#61 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 01 October 2006 - 06:03 PM

Ni zakaj biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

#62 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 02 October 2006 - 02:33 PM

Učeri sem nrdila tiste z jogurtom. Ampak z navadnim in s fruktozo. Zginli so. huh.gif Nisti enega nisem dobila, pa sama sem jih nrdila. blink.gif Zihr so bli božanski. biggrin.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#63 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 02 October 2006 - 05:18 PM

TASH, v kakšni obliki pa je fruktoza, pa kje se jo dobi? hmm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#64 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 02 October 2006 - 07:21 PM

V taki obliki kj navaden cukr ... sam se ne morm spomnt kako se mu reče ne na S ... Schnee K ...neki oops.gif laugh.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#65 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 03 October 2006 - 09:26 AM

laugh.gif laugh.gif Hvala!
  • 0

― V. Van Gogh

#66 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 October 2006 - 10:26 AM

Schnee Koppe?
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#67 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 03 October 2006 - 10:33 AM

Priporočam knjigo z recepti za muffine založbe Učila - naslov je Muffini.
  • 0

#68 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 03 October 2006 - 05:28 PM

QUOTE(sonchika @ 3. 10. 2006 - 11:26) View Post

Schnee Koppe?

Dankeschön. laugh.gif oops.gif

IPB Image
Evo Jina. oops.gif happy.gif
  • 0

- Buddha

#69 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 05 October 2006 - 06:30 PM

U, hudo. Tnx! happy.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#70 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 13 October 2006 - 02:04 PM

Jst pa vedno naredim tele muffine, in jih zelo hitro zmanjka. Recept je pa s Kulinarike, se mi zdi. thumbup.gif

Čoko Muffini

- 75g masla
- 100g Nutelle
- 50g sladkorja
- 2 jajci
- 120ml mleka
- 300g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- Koščki čokolade po želji (najmanj 100g)

Zmiksaš maslo in sladkor, dodaš nutello, jajci, mleko, pecilni prašek in vanilin sladkor, na koncu zamešaš narahlo moko in dodaš koščke čokolade. Lahko potreseš tudi z mandlji, lešniki, mrvicami...Nadevaš pekač (za 12 muffinov) in pečeš 20-25 minut pri 180 stopinj.

• 0
IPB Image

#71 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 October 2006 - 03:48 PM

Jst sm pa ful časa rabla, da sm preizkusla vse možne recepte od muffinov, sm pa v avgustu odkrila najboljšega. In tisti muffini so res slastni! Komi čakam, da jih te počitnice spet spečem, ker bo končno mal časa smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#72 amikadeja

amikadeja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 271 posts

Posted 27 October 2006 - 10:00 PM

Eno vprašanje...a mafine lahko pečem v onih papirnatih podstavkih, ki jih prodajajo v trgovini in imajo nazobčan rob (ponavad)? Pa zdrži maso? Js sem pa mislila, da je to samo za okras oz. praktičnost pri postrežbi sladic... wacko.gif Ker js bi jih tud delala, pa bi za začetek samo probala...ker mogoče mi ne bo všeč in pol bi brezveze pekač kupovala... rolleyes.gif
  • 0

#73 pinkystar

pinkystar

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 803 posts
  • Interests:kozmetika,muzika,prijatelji,...

Posted 27 October 2006 - 10:14 PM

jap te papirnati podstavki so za maso.direktno das not ampak samo do polovice drgac bo cez tekel.
  • 0
whoever said money can't buy happiness doesn't know where to shop

#74 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 27 October 2006 - 10:16 PM

jst sicer še nisem probala tko delat sem pa brala da lahko tud tko spečeš mafine samo moraš dva papirnata podstavka uporabit
  • 0

#75 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 28 October 2006 - 09:25 AM

QUOTE(amikadeja @ 27. 10. 2006 - 23:00) View Post

Eno vprašanje...a mafine lahko pečem v onih papirnatih podstavkih, ki jih prodajajo v trgovini in imajo nazobčan rob (ponavad)? Pa zdrži maso? Js sem pa mislila, da je to samo za okras oz. praktičnost pri postrežbi sladic... wacko.gif Ker js bi jih tud delala, pa bi za začetek samo probala...ker mogoče mi ne bo všeč in pol bi brezveze pekač kupovala... rolleyes.gif

Ne, ne ... to ni tko, kot ti misliš. Te posodice niso mišljene tako, da se posamezno uporabljajo, ampak se jih da notr v muffinski pekač, da se masa ne prime direktno na pekač gor. Potem pa ko je spečeno, kar s temi posodicami vred postrežeš muffine, tudi lepše izgleda.

IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#76 pinkystar

pinkystar

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 803 posts
  • Interests:kozmetika,muzika,prijatelji,...

Posted 28 October 2006 - 12:05 PM

aja?js sm pa tud ze slisala da lahko direktn peces v tistis papirnatih pod. ...hm
smile.gif
  • 0
whoever said money can't buy happiness doesn't know where to shop

#77 amikadeja

amikadeja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 271 posts

Posted 28 October 2006 - 10:07 PM

Dilema, hvala za pojasnilo...ampak....js sem tud slišala, da se jih lahko uporabi namesto pekača...pač zložiš na navaden pekač, uporabiš pa dva, da vsaj približno drži obliko...

Noooooo....js pravkar spekla svojo prvo porcijo mafinov...s kokosom in višnjami...enga sem probala...vročega..pa ni tko švoh..

Tkole pa zgledajo (slikano s telefonom, zato nekoliko slabša kvaliteta slike)-men se zdi, da tud oblikovno niso tko grozni, glede na to, da je bilo na navadnem pekaču pečeno rolleyes.gif

IPB Image

Aja..še eno vprašanje...men so se mafini prijeli na ta papirnat podstavek. Kako lahko to preprečim? Se povsod primejo...baje se v silikonskem pekaču ne... hmm.gif
  • 0

#78 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 October 2006 - 10:03 AM

Ja, sej lahko tudi samo v škrniclčkih pečeš, če so dost kompaktni oz. trdi - ali jih daš pa več skupaj, kot si rekla, ni slaba ideja. Ampak to ni prvotni namen, naj bi šlo bolj za okras, ki se ga vstavi v muffinski pekač.

Izgledajo pa tvoji muffini zelo lepi in okusni.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 30 October 2006 - 10:11 AM

Mene pa zanima, če je katera že uporabila silikonski pekač? hmm.gif Kakšne so vaše izkušnje z njim?

Amikadeja, zelo slastno zgledajo tile tvoji mafini! eat.gif smile.gif
  • 0

#80 amikadeja

amikadeja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 271 posts

Posted 30 October 2006 - 04:27 PM

blush3.gif Hvala punci...Ja, so bli kr okusni...

Dilema...čist prav si imela...tiste kiklce so res za okras...sem pol pekla čokoladne mafine, pa je masa očitno dost težja od prve z višnjami in so se mi papirnati podstavki raztegnili in mafini so bili nikakvi...

Tko da brez pekača ne pečem več...se pa še odločam, kakšnega bi kupila...

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users