Filozofska fakulteta v Ljubljani - vprašanja o študijskih programih
Posted 02 February 2007 - 05:47 PM
Posted 03 February 2007 - 02:15 PM
Na informativnih pa se mi zdi da vsi bolj reklamo za svoje študije delajo ipd.
Ni res: na našem faxu (arheologija) zmeraj povdarijo, da prvi letnik naredi nekje 15% študentov, na leto diplomirata v povprečju dva, da je treba ogromno delat, za zaposlitev raje vzamejo moške kot ženske, pa da so šanse za zaposlitev izjemno slabe (končuje se npr. projekt grajenja avtocest, ki je mnogim arheologom prinesel delo), itd. Sploh če se bodo uvedle šolnine (sej res, kaj je zdej s tem?), bo fax izjemno drag, ker si bomo morali plačevat terensko prakso (vsako leto dva tedna, plus ekskurzije med letom). Sranje no. Sem pa razmišljala, da bi po tem letu vpisala vzporedno še restavratorstvo na ALU, ali pa kaj podobnega (itak me vse zanima), npr. geologijo.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 03 February 2007 - 07:43 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 03 February 2007 - 10:22 PM

vuelvo a vos,
Posted 04 February 2007 - 06:45 PM
[Napoleon]
Posted 04 February 2007 - 09:05 PM
Jaz ti lahko samo rečem, da dobro premisli o dvopredmetnem študiju, ker so nekatere kombinacije zaj*** kot sam hudič in je skoraj tako, kot bi študirala vzporedno, dve popolnoma ločeni smeri.

Posted 04 February 2007 - 09:31 PM
bo fax izjemno drag, ker si bomo morali plačevat terensko prakso (vsako leto dva tedna, plus ekskurzije med letom)
pri meni na geografiji v Kopru smo si morali vse terenske vaje in ekskurzije sami plačevati...pa računaj da smo imeli 7 geografskih predmetov, 3 iz drugih strok in pri vsakem geografskem predmetu smo imeli minimalno 3 terenske (enodnevne izlete) in 1 ekskurzijo (večdnevne izlete)...
tako da ta študij še zdaleć ni bil poceni ...ampak ok, je pa bil idealen zame

Posted 04 February 2007 - 10:06 PM
Posted 05 February 2007 - 12:53 AM
vuelvo a vos,
Posted 05 February 2007 - 04:49 PM
Zakaj pa bi vpisala "še nekaj zraven"? Že veš točno, kaj te še poleg angleščine zanima ali...
Jaz ti lahko samo rečem, da dobro premisli o dvopredmetnem študiju, ker so nekatere kombinacije zaj*** kot sam hudič in je skoraj tako, kot bi študirala vzporedno, dve popolnoma ločeni smeri.

predvsem se nagibam da bi vpisala še zgo. bom še vidla. itak grem na informativne pa še mam 1 leto Fora je da me zgo zanima, ampak so pa deli ki mi je totalno bedna in umiram zravn. In kolkr sm po predmetniku gledla je lih tega kar jaz ne maram največ

[Napoleon]
Posted 05 February 2007 - 06:42 PM

Posted 05 February 2007 - 09:31 PM
A kera kej ve kak je zaj z to FF v MB-ju. Neke se je govorilo da bo ustanovljena, zdaj pa ne vem. Če je že al še bo ( kdaj)
Je že ustanovljena.

Tako da ja. Filofaks v Mariboru že obstaja.

Posted 05 February 2007 - 09:54 PM
zej izkoriščam tega absolventa, tako da živim malo tukaj malo v Barceloni

drugače pa grem oktobra na magisterij

hudo. a je blo zanimivo študirat geografijo? a si šla enopredmetno?
Posted 06 February 2007 - 02:03 PM
Je že ustanovljena.

Tako da ja. Filofaks v Mariboru že obstaja.

Sem zdaj našla

No torej sam kot info. če bi še kero zanimalo : oddelak za anglstiko in amerikanistiko - predavalnica 0.2 (pritličje). Ure pa so tako znane
[Napoleon]
Posted 06 February 2007 - 02:22 PM

Posted 06 February 2007 - 02:49 PM
pri meni na geografiji v Kopru smo si morali vse terenske vaje in ekskurzije sami plačevati...pa računaj da smo imeli 7 geografskih predmetov, 3 iz drugih strok in pri vsakem geografskem predmetu smo imeli minimalno 3 terenske (enodnevne izlete) in 1 ekskurzijo (večdnevne izlete)...
tako da ta študij še zdaleć ni bil poceni ...ampak ok, je pa bil idealen zame

Kakšne mate pa kej vpisnine?
Mi imamo recimo 15.000 sit, gozdarji v 4. letniku pa celo 65.000 sit... Pač... ali si sproti plačuješ, ali pa že na začetku skupaj z vpisnino...
Posted 06 February 2007 - 05:11 PM
hudo. a je blo zanimivo študirat geografijo? a si šla enopredmetno?
ja meni je bilo ful

...v KP je sam enopredmetni študij...
Kakšne mate pa kej vpisnine?
vpisnina je bila vsako leto okrog 20.000 sit...ni pa nič prispevala k terenskim vajam ali ekskurzijam

Posted 06 February 2007 - 09:54 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users