Jump to content

Photo

Ljubezen na daljavo ?

• Please log in to reply
219 replies to this topic

#61 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 November 2006 - 12:45 PM

Oukej, torej je bilo mišljeno biti prilepljen. Pesmice pa neb blo treba limat - I'm not retarded, bi lahko precej bolj na kratko povedala. tongue.gif

Lepo videt da sta s tipom zlepljena, ne pa da sta obtičala eden z drugim. Weee! teehee.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#62 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 November 2006 - 01:21 PM

Si pa zadnja oseba na svetu, za katero bo mislila, da je retarded, bože mili laugh.gif
Samo temeljita sem rada, that's all. Ko nekaj pojasnim, pojasnim v nulo. Kjer je treba. Kar se pesmice tiče, priznam, malo me je zaneslo biggrin.gif Če gre pa tk fajn v uho. No, skratka, samo da smo na clear. Ende.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#63 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 November 2006 - 01:30 PM

Ouki douki. laugh.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#64 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 04:47 PM

QUOTE(_Sončica_ @ 9. 11. 2006 - 11:37) View Post

Očitno, še nisi doživela ljubezni, ko se lahko nekomu predaš brez občutka požrtvovalnosti.....ko si nekomu povsem zvest fizično in spiritualno in lahko po parih mesecih človeku gledaš v oči ter imaš občutek, da je bila vsa tvoja življenjska pot dovršena s tem, da si ga našel, da ga ljubiš z vesem svojim bitjem in da on ljubi tebe!!!!
Tisti, ki so to našli v življenju bodo razumeli moje besede...tisti, ki ne, ne.... love.gif
LJUBEZEN ZMORE VSAKO OVIRO wub.gif [/color]
thumbup.gif Kako res!!!!

Še pred devetimi msesci sem imelo to reklo za neuresničljivo...prev tako svoje sanje.... wub.gif

ja, seveda, TI najbolj poznaš moje življenje, občutja in razmišljanja. rolleyes.gif

to si pač jaz mislim. in če bi moj fant odšel na Kitajsko jaz ne bi v tistem trenutku šla pakirat kufre, pustla vse obveznosti in šla za njim. 6 mesecev nebi crknila brez njega, razumeš? in to, da nehče leze za nekom še ni dokaz oh in ah ljubezni, ki jo ti opisuješ. in ne vem za koga pri vragu se ti imaš, da delaš take zaključke o meni. NA PODLAGI ENEGA STAVKA rolleyes.gif

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#65 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 09 November 2006 - 07:00 PM

Meni pa to, da nekdo pusti vse drugo in leti za nekom v tujino, bolj kot kakšna velika ljubezen zgleda kot želja po kontroli tistega drugega, ki gre, kot neko nezaupanje v partnerja in v zvezo nasploh. Splohče govorimo o tako kratki dobi kot je 6 mesecev. Sicer se res bolj romantično sliši, če reče, da gre iz ljubezni, ampak po mojem gre zaradi lastne 'varnosti' - da vidi, da partner v tujini res ne počne nič 'neprimernega'.

• 0

#66 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 07:21 PM

michelle po tem takem pa sploh še nisi nikoli izkusila ljubezni tongue.gif ker če ne slediš vsakemu migu partnerja -to ni prava ljubezen rolleyes.gif HALO!??!
  • 0

#67 _Sončica_

_Sončica_

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 288 posts

Posted 09 November 2006 - 07:32 PM

QUOTE(sade @ 9. 11. 2006 - 16:47) View Post

ja, seveda, TI najbolj poznaš moje življenje, občutja in razmišljanja. rolleyes.gif

to si pač jaz mislim. in če bi moj fant odšel na Kitajsko jaz ne bi v tistem trenutku šla pakirat kufre, pustla vse obveznosti in šla za njim. 6 mesecev nebi crknila brez njega, razumeš? in to, da nehče leze za nekom še ni dokaz oh in ah ljubezni, ki jo ti opisuješ. in ne vem za koga pri vragu se ti imaš, da delaš take zaključke o meni. NA PODLAGI ENEGA STAVKA rolleyes.gif

Kakšni modri zaključki!!!! worship.gif

1. Najprej si bila željiva ti!!! Citiram:
QUOTE(sade @ 6. 11. 2006 - 15:14)
''to pa je meni že malo sick, da bo tak lezel za njo''

2. To, da sm te navedla za primer, da še nisi izkusila prave ljubezni je zgolj domnevanje po takih težkih in obsojujočih besedah, ki se mi pač ne zdijo refleksija neke zrele osebe! evil.gif Poleg tega v svojih stavkih nisem bila žaljiva, kot ti, ampak, če citiram sebe : Tisti, ki so to našli v življenju bodo razumeli moje besede...tisti, ki ne, ne....
Torej, če ne veš o čem govorim, se prosim ne pi**** nekaj na suho, ker ne poznaš situcije!!!!

3. KDO SM JAZ?.... JAZ in moj fant odhajava na Kitajsko in tukaj ne gre za to, da bo kdo CRKNIL brez koga, kot si ti grobo in grdo napisala!!!! Gre za to, da se bodo obema izpolnile sanje in, da bova en drugemu pri tem v podporo! kiss2.gif

4. Jaz osebno tudi ne bi 'lazila' za nobenim nikamor, je pa res, da sem pripravljena za nekatere ljudi v življenju storiti več, kot pa nekateri drugi....(beri kot) razvajeni egocentriki, ki skrbijo le za svojo rit in svoje dobro počutje!!!!! hmm.gif

5. Tu ne gre za lazenje in opevanje neke romantične ljubezni.. mad.gif ..tu gre za življenjske odločitve, ki so še kako premišljeno sprejete iz obeh koncev!

in 6. Če je komu prav ali ne....če želiš lahko povem tudi s tvojimi besedami SADE: Ja, JAZ bi crknila brez mojega fanta že po enem tednu, kaj pa šele po 6 mesecih.....In sem zelo ponosna na to, da sva skupaj sprejela tako zrelo odločitev, da bova delala in študirala na kitajskem....za razliko od nekatrih, ki jim je cel life samo potovat in žurat, PA VAS ZA TO NIHČE NE ZMERJA ALI OBSOJA!!!
mad2.gif

Prav tako posebaj povdarjam, da je ta odločitev prava ZAME in nikogar ne posiljujem z njo ali ga žalim v smislu.....QUOTE(sade @ 6. 11. 2006 - 15:14)
''to pa je meni že malo sick, da bo tak lezel za njo''

offtopic.gif
  • 0
Sončen pozdrav od _Sončice_

WARNING: I Have An Attitude And I Know How To Use It!

#68 Pille

Pille

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 107 posts
  • Interests:svasta!

Posted 09 November 2006 - 07:57 PM

Sade...malo te moram pokomentirat: twisted.gif
QUOTE(sade @ 6. 11. 2006 - 15:14) View Post

to pa je meni že malo sick, da bo tak lezel za njo blink.gif

...s temi besedami tudi ti delas zakljucke na zadevo, ki je ne poznas najbolje... hmm.gif
QUOTE(sade @ 6. 11. 2006 - 18:06) View Post

jaz za sebe vem, da nikoli ne bi mogla biti v vezi z nekom, ki bi živel na drugem koncu sveta. rabim tisti pristen stik, spoznati človekove vsakdanje navade, ki pa jih po mojem mnenju ne moreš, če se vidiš parkrat na mesec. v tistem času, ko si pa skupaj pa se lahko človek kaže v čisto drugi luči, kot v resnici je. če pa si z njim skoraj vsaki dan pa je težko, da ne bi človekovega pravega karakterja. ne vem, jaz se bi pačtežko zadovoljila s parimi mejli na dan pa nekaj dnevi na mesec njegove bližine.
če pa komu to ustreza pa kar. to je verjetno bolj za tiste, ki rabijo več "svobode" ( in s tem ne mislim, da varajo).

OK...make up your mind!!!! blink.gif

Na eni strani je sick, da nekdo "leze" za nekom, medtem ko ne "ne bi mogla biti v vezi z nekom, ki bi živel na drugem koncu sveta"! A ne vidis tukej povezave!?!?!
Ocitno fant od Soncice tude ne more ziveti z nekom, ki bo pol leta na drugi strani sveta...vem da jaz sigurno nebi mogel! Fant sigurno ne bo gledal v luft, nedtem ko se bo Soncica ucila, a ne?! Verjetno ima ze nekaj zorganiziran! In ce se bojo - kot pravi Soncica - obema izupolnile sanje, je to najvecja njuna zmaga...ocitno bosta potegnila iz vsega skupaj maximum. Navsezadnje bosta skupaj zazivela, popolnoma na svojem...najboljsi test za njuno zvezo, ce ne drugega.
Polek tega po dvomim, da je fant takoj zacel pakirati kovcke, saj ni njen podloznik in oproda. Kot pravi je za tem stala skupna odlocitev...in jaz mislim, da je njuna odlocitev pravilna!!! thumbup.gif
  • 0
Vse se da, samo hoct je treba!

#69 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 08:05 PM

1. prvo kot prvo tisti prvi stavek ni bil mišljeno žaljivo. če si ga pa tako vzela je to tvoj problem. Očitno je bil izbor besed preoster. sem pa to napisala glede na prvi vtis, ki sem ga dobila, ko sem prebrala tisti tvoj post. kaj pa je zadaj oziroma prave razloge pa seveda ne morem vedet.

2. vem, da ne poznam situacije in če se oba skupaj odločita, da bosta nekam odpotovala se mi sploh ne zdi lazenje za nekom. zdi se mi pa lazenje za nekom, če se en odloči, da šel, drugi pa gre za njim samo iz tega razloga, ker pač ne more pol leta zdržati brez neke osebe. tako je moje mnenje in to še ne pomei, da nisem doživela prave ljubezni. ker sem jo! koliko sploh lahko razglabljamo o tem kaj to je in če sploh obstaja. o tem pa je brezveze debatirat, ker ima vsak svojo filozofijo.
in ti spet delaš neke zaključke, da te bodo samo TISTI razumeli.

3. ja, kdo si ti, ker ne moreš vedet koliko in kako jaz ljubim glede na to, da se mi to zdi lazenje za nekom.

4. seveda se je vsak pripravljen žrtvovat v ljubezni. ampak vse do neke mere. in zdaj ne pravim točno za vaju dva ampak nasploh. ker ne vem zakaj gre on tudi na kitajsko ali kako je že.

5. super biggrin.gif

6. hahaha spet se pretvarjaš, da me poznaš. in kako veš, da je meni edini cilj žurat in popivat blink.gif ? si me namreč vključila v to skupino ljudi z besedo VAS.

pille je razlika, če nekdo živi v sloveniji in odpotuje za krajši čas (kar 6 mesecev za mene je) ali pa živi na kitajskem ali kjerkoli drugje na drugem koncu sveta ali ne?
tistega pol leta bi že potrpela in bila braz njega, saj bi vedela da bi se vrnil in bila lahko spet cel čas skupaj. ne bi pa mogla biti z nekom, ki bi živel na drugem koncu sveta in ga ne bi mogla videt takrat, ko bi mi zahotlo in dovolj pogosto. to je razlika.

• 0

#70 Pille

Pille

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 107 posts

Posted 09 November 2006 - 08:18 PM

QUOTE(sade @ 9. 11. 2006 - 20:05) View Post

...
pille je razlika, če nekdo živi v sloveniji in odpotuje za krajši čas (kar 6 mesecev za mene je) ali pa živi na kitajskem ali kjerkoli drugje na drugem koncu sveta ali ne?
tistega pol leta bi že potrpela in bila braz nega, saj bi vedela da bi se vrnil in bila lahko spet cel čas skupaj. ne bi pa mogla biti z nekom, ki bi živel na drugem koncu sveta in ga ne bi migla videt takrat, ko bi mi zahotlo in dovolj pogosto. to je razlika.[/color]

Meni pol leta JE veliko...ogromno stvari se lahko spremeni medtem!
Sicer je spet odvisno od cloveka in odvisno od intenzivnosti veze, ki sta jo partnerja imela do tedaj. Ce si ti navajen popolnega skupnega zivljenja (skupni vsakdan) in ne videvanja 3-4krat na teden, je prekleto tezko nekoga izpustiti iz svojega zivljenja, pa cetudi "samo" za pol leta.
Z mojo punco spiva skupaj prav vsak dan...neglede na to kje sva! Pa to ni obsedenost ali ljubosumnost, ampak prava ljubezen (je razlika)! wink.gif Jaz ju popolnoma razumem, da gresta skupaj na Kitajsko, ker vem, da jaz nebi mogel spati brez moje punce ob sebi!
  • 0

#71 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 08:27 PM

tudi midva sma skupaj vsaki dan, ker on živi pri meni. tako, da to ni pogoj. važni so razlogi zakaj nehče gre za nekom. ali se skupaj odločita ali pa gre za ljubosumje in bolano navezanost. seveda, da pogrešaš človeka in zelo težko zdržiš ampak če nimaš možnost pač to pretrpiš in ne greš na vrat na nos za nijim. in zraven dodajam, da to ne leti na sončico rolleyes.gif .
kaj če bi tvoja punca želela odpotovati za recimo pol leta in ti ne bi mogel oditi za njo, ker bi tukaj imel recimo službo, ki ne bi mogla počakat bi vse pustil samo zato, ker ne bi mogel biti pol leta brez nje? blink.gif

• 0

#72 _Sončica_

_Sončica_

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 288 posts

Posted 09 November 2006 - 08:31 PM

[quote name='sade' date='9. 11. 2006 - 20:05' post='265194']
[color=#663366]1. prvo kot prvo tisti prvi stavek ni bil mišljeno žaljivo. če si ga pa tako vzela je to tvoj problem.

Zrel odgovor ni kaj... twisted.gif

Ostalih stvari ne bom komentirala, ker mi je škoda večera za take neumnosti...

Pille....U got my point...tnx! yes.gif

• 0
Sončen pozdrav od _Sončice_

WARNING: I Have An Attitude And I Know How To Use It!

#73 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 November 2006 - 08:34 PM

Jaz mislim, da imate vsi point - predvsem popolnoma razumem, kaj hoče povedat Sade.

Mislim, da sta Pille in Sončica njen prvi post malo preveč dobesedno vzela in je potem kasneje zelo dobro argumentirala svoje mnenje.
  • 0

#74 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 08:35 PM

mi o zrelosti twisted.gif

potem pa še nadaljevanje citiraj in se ne zapiči samo v tisto, kar želiš slišati rolleyes.gif

meni je tudi že dosadlo vse skupaj. vsaj v tem se strinjama tongue.gif biggrin.gif

• 0

#75 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 09 November 2006 - 08:45 PM

Samo če si z nekom dolgo v zvezi ali ni fer da upoštevaš tudi partnerjeve želje,glede na to da v prvi vrsti on mora sprejeti tvoje in te še poleg podpirat: En čas si ves slinast vsak dan potem pa kar za pol leta odsloviš partnerja v smislu ja to so moje želje,je samoumevno da to razumeš.Jaz bi se malo vprašala zakaj moja čustva niso enako pomembna kot partnerjeva-ali je sedaj to da gre nekam bolj pomembno,kaj jaz pa nimam življenja in želj???. Pa ne govorim o svobodi ali pa bolestni ljubosumnosti ali navezanosti:kaj sploh je normalna navezanost????
Uskladiti vse te željeposameznika z osebnostno svobodo-tukaj se pokaže kaj je ljubezen.
Ljubosumje nima nobene veze z bolestno ljubeznijo-vse to je ljubezen-bolestna želja po zadovoljevanju svojih čustev_zakaj nas prizadane če ni po naše-hja hehe zato ker en gledamo samo na partnerja ampak na naše občutrke ki nam bo jih partner prinesel(isto ko je konec se včasih ljubezen spremeni v sovraštvo,zakaj again,ker so bile podrte naše želje in čustva-potem ljubezni sploh ni bilo(pa vemo kako pogosto je to)-pri enih se bolj odpre pri drugih manj.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#76 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 08:54 PM

seveda da ima vsak želje. amak vsak ima svoje želje, ki pa se ne morejo zmeraj uskladiti, da bi bila oba popolnoma zadovoljna. takrat se en podredi želji drugega. seveda se to ne sme jemati kot nekaj samoumevneg a in se usluga tudi vrne. da drugi potrpi. to je sklepanje kompromisov.
če ima eden od partnerjev željo iti v tujino (da si nabere izkušnje npr. študij) se to meni ne zdi žaljivo. češ zdaj pa me nima rad- ni več slinast kot si ti rekla.
o "normalni" navezanosti pa je se mi zdi že bilo govora. je tanka meja med "normalno" in "nenormalno" navezanostjo in jo lahko vsak nehote takoj prekorači. tako pač je. težko je, da bi bila oba partnerja vedno zadovoljna.

• 0

#77 Pille

Pille

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 107 posts

Posted 09 November 2006 - 08:56 PM

QUOTE(sade @ 9. 11. 2006 - 20:27) View Post

tudi midva sma skupaj vsaki dan, ker on živi pri meni. tako, da to ni pogoj. važni so razlogi zakaj nehče gre za nekom. ali se skupaj odločita ali pa gre za ljubosumje in bolano navezanost. seveda, da pogrešaš človeka in zelo težko zdržiš ampak če nimaš možnost pač to pretrpiš in ne greš na vrat na nos za nijim. in zraven dodajam, da to ne leti na sončico rolleyes.gif .
kaj če bi tvoja punca želela odpotovati za recimo pol leta in ti ne bi mogel oditi za njo, ker bi tukaj imel recimo službo, ki ne bi mogla počakat bi vse pustil samo zato, ker ne bi mogel biti pol leta brez nje? blink.gif

Nisem rekel, da je zivljenje skupaj pogoj, je pa sigurno razlika med tem in videvanjem nekajkrat na teden...no, pa ne bom se ponavljal!
Razlogi zakaj gre nekdo za nekom so bili pa (po mojem mnenju) jasno razvidni ze ob zacetnem postu (ki ga je btw napisala Tanjci in ne Soncica)! Po moje ni iz prebranega zacetnega posta nikjer videti kaksnih sledi ljubosumja ipd.!
Zveza je vedno delezna kompromisov in interesov. Ne vem kako bi se obrnilo, ce bi se znasel v taki situaciji! Vem pa, da bi na vsak nacin poskusil najti nacin, da bi lahko prezivel tudi ta pol leta z mojo malo! Sluzbo se dobi tudi na kitajskem, ce se mal pomatras! wink.gif In v sloveniji verjetno tista moja sluzba ni zadnja in strasansko pogresljiva. Ljudje pa tudi nismo narejeni, da ostanemo staticno na istem mestu in crknemo tam, kjer smo se rodil! twisted.gif

No, pa saj je vseeno, vsak je svoj individuum, jaz sem povedal svoje...ti pa tudi! wink.gif
  • 0

#78 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 09:01 PM

ok smile.gif

hvala dilema. biggrin.gif

• 0

#79 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 09 November 2006 - 09:02 PM

Jaz te točno razumem kaj hočeš povedat, ampak mislim, da so eno neke skupne želje in kompromisi, drugo pa so stvari, ki jih moraš narediti zase in za svojo rast. Kar 6-mesečni študij v tujini zame vsekakor je. In ko že toliko govorimo o pravi ljubezni - mislim, da bi to morala bit mala malca za t.i. resnično ljubezen. Kot pravi Pillet je zelo težko nekoga izpustiti iz rok za toliko časa, kar pa je zelo slab izgovor, da tega ne bi tudi v resnici storil. Jaz namreč resnično verjamem, da se s tem ogromno naučiš.
  • 0

#80 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 November 2006 - 09:22 PM

aja, prvi moj komentar je letel na post od tanjči. nisem si zapomnila, nisem pa tudi ne šla nazaj gledat. se oproščam.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users