Jump to content

Photo

Poskusi na živalih

• Please log in to reply
235 replies to this topic

#61 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 30 July 2006 - 07:15 PM

Jaz sem izpolnila IPM vprašalnik, pred Lusha pa ne morem prit ker delam.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#62 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 01 August 2006 - 08:53 PM

ohmy.gif ohmy.gif A ste vedle da L'occitane testira na živalih??? blink.gif blink.gif
  • 0
Memento mori.

• Guests

Posted 02 August 2006 - 12:06 AM

Od kdaj pa to? blink.gif
  • 0

#64 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 02 August 2006 - 03:15 PM

dodajam še Petin seznam podjetij, ki testirajo na živalih( KLIK) in ki ne testirajo na živalih(KLIK).
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#65 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 02 August 2006 - 04:37 PM

QUOTE(Nila)
Od kdaj pa to?   blink.gif

Nevem točno, včeraj ko sem bla pri kozmetičarki mi je povedala da je ena njena kolegica pisala članek o tem ful dolgo in je prav šla v Ameriko pa to prav raziskovat določene firme in so baje ugotovili da L'occitane testira...in pravi da je tud sama bla ZELO šokirana glede na to da nai bi bil znan L'occitane po tem da dela v skladu z naravo itd... ermm.gif
  • 0
Memento mori.

• Guests

Posted 02 August 2006 - 05:07 PM

Ja, navzven se pa prikazujejo kot zaščitniki narave, živali, okolja itd. ermm.gif

Lek je tudi na seznamu, da testira na živalih, na njihovi pletni strani (prav za kozmetične izdelke, ne za zdravila) pa piše v desnem kotu zgoraj, da ne testirajo. Potem sem pa že pred časom pristojnim poslala mail in vprašala, kako je s tem. Odgovora še danes nisem dobila (in ga verjetno tudi nikoli ne bom). ermm.gif Na živce mi gre sprenevedanje. Naj imajo te firme toliko jajc, pa naj povedo, ali testrajo ali ne.

Pa še nekaj sem opazila. Če gledaš oglase na tv ali pa v revijah - za katere izdelke jih je največ? Skoraj vsi oglasi so za izdelke, ki so testirani na živalih. Morda vsi ne veste, koliko stane sekunda oglasa na tv, ali pa cela stran v kakšni od revij, ampak cene so res gromozanske.

Tule pa je direkten link do letakov, na katerih najdete proizvajalce, ki testirajo na živalih in tiste, ki tega ne počnejo:

http://www.ljudmila....aki/letak01.pdf
  • 0

#67 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 17 August 2006 - 08:50 AM

QUOTE(Nila)
Tule pa je direkten link do letakov, na katerih najdete proizvajalce, ki testirajo na živalih in tiste, ki tega ne počnejo:
http://www.ljudmila....aki/letak01.pdf

a balea je DM znamka?
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#68 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 17 August 2006 - 09:15 AM

ja
  • 0

#69 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 29 December 2006 - 05:52 PM

Danes sem iz Amerike dobila paketek od Urban Decay (Eyeshadow primer potion).

Berem kaj piše na škatlici in opazim napis: "We don't do animal testing. How could anyone?"

Mene je to tako zadelo, tudi malo mi ni žal visoke cene za izdelek. thumbup.gif
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#70 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 December 2006 - 06:19 PM

QUOTE(Claudija @ 2. 8. 2006 - 16:37) View Post

Nevem točno, včeraj ko sem bla pri kozmetičarki mi je povedala da je ena njena kolegica pisala članek o tem ful dolgo in je prav šla v Ameriko pa to prav raziskovat določene firme in so baje ugotovili da L'occitane testira...in pravi da je tud sama bla ZELO šokirana glede na to da nai bi bil znan L'occitane po tem da dela v skladu z naravo itd... ermm.gif

v kredibilnost amerike itak zelo zelo dvomim - sploh pa, kaj je šla raziskovat v Ameriko, ko bi šla lahko strica Olivera vprašat bližje - v Francijo, kjer je sedež L'Occitana. yeah, samo toliko, da v U$A tudi na šampone Herbal Essences pišejo, da niso testirani, medtem, ko HE spada pod ne vem katerega giganta že, ki testira. L'Occitane pa nisem našla še na nobenem od spiskov, tako, da puščam možnosti odprte. ko pa jih bom vidla na katerem od seznamov, pa tut vprašanje, če bom verjela. ker itak vse te tvrdke zanima samo keš.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#71 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 December 2006 - 06:55 PM

Zdaj je EU izdala zakonodajo o kemikalijah. V njej je določba tudi o testiranju na živalih, kjer piše, da se dvojnih enakih testov - testov iste kemikalije, naj ne bi več izvajalo na živalih. Poleg tega pa naj bi se počasi ukinjalo tako testiranje.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#72 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 30 December 2006 - 07:08 PM

ja, skrajni cajt bi bil!
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#73 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 30 December 2006 - 07:24 PM

UUU ja čas je že bil..res!
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#74 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 December 2006 - 07:32 PM

QUOTE(sonchika @ 30. 12. 2006 - 18:55) View Post

Zdaj je EU izdala zakonodajo o kemikalijah. V njej je določba tudi o testiranju na živalih, kjer piše, da se dvojnih enakih testov - testov iste kemikalije, naj ne bi več izvajalo na živalih. Poleg tega pa naj bi se počasi ukinjalo tako testiranje.

me prav zanima, kdo bo komu koliko keša plačal, da bo lahko še naprej mirno testiral vsak drek, ki ga pobere .....

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#75 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 31 December 2006 - 12:07 PM

Kako pa testirajo, če ne testirajo na živalih? Za živali si znam predstavljat (videla že več pretresljivih filmčkov na to temo), za testiranje brez živali ne. Kaj takoj testirajo direktno na človeku ali kako? Prosim, če mi lahko katera to pojasni...
  • 0

#76 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 31 December 2006 - 01:00 PM

jz sm enkrat en film gledala a kva j blo in je blo tko da se je ena ženska prjavla za poskuse (-ker je pol dobila en denar) in je blo tm ful fotka in so na njih preizkušal en kozmetični proizvod, pa vsi so bli kul, sam ona je bla čist zabuhla biggrin.gif pomoje je tko nekak tut v resničnem življenju, da se pač prjavš pa si pol zato tut plačan. to se mi zdi edin fer, saj se sam odločiš da boš reskiral svojo kožo, ne pa uboge živalce ki jih noben nič ne vpraša...
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#77 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 31 December 2006 - 01:47 PM

Točno tako to zgleda. Mislim, da celo lastnik (oz. direktor managementa) Clarinsa to prakticira. Obliže z določenimi snovmi si nalepi na hrbet in pol vidi kako koža reagira.

Enako delajo s preizkušanjem tablet. Prostovoljci se javijo, požrejo tablete in dobijo denar. Osebno poznam študenta medicine, ki hodi na ta testiranja (dobi 150 jurjev za par dni).
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#78 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 December 2006 - 03:01 PM

to bi šla pa še jaz prakticirat če plačajo ...posebi za kakšna sredstva za zmanjševanje telesne mase laugh.gif

sam da bi mi pa s kašnimi hudo K kremami po obrazu šaril in mi kaj z mojimi laski naredl, pa nevem no hmm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#79 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 31 December 2006 - 03:40 PM

Hvala za pojasnila.
  • 0

#80 nihrida