Jump to content

Photo

Cocktails

• Please log in to reply
173 replies to this topic

#61 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 February 2008 - 06:21 PM

QUOTE(Errol @ 21. 2. 2008 - 8:43) View Post
Crna, men so dobri koktajli v DaBuda, to je una tajska restavracija pod Šubičko.

A katerega posebej priporočaš?

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#62 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 23 February 2008 - 06:36 PM

Tiste ki koktejle mešate doma, a se to sploh splača? A niso ful drage sestavine pa to?

Jaz sem drugače ljubiteljica Sex on the beach, Cuba libre, Tequila sunrise in Swimming pool (ta je über alles).
  • 0

#63 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 February 2008 - 06:45 PM

Ja dobr, jst dostkrat kaj zimproviziram, čeprav kak Cuba Libre je na izi za narest, pa tudi razno razne vodka- in malibu- mešanice.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#64 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 February 2008 - 06:47 PM

Mislim, da se cenovno vsekakor splača (pa spet ne strašansko občutno), ampak vprašanje pa je, če je isto tak dobro... sploh kake bolj ornk mešanice (Sex On The Beach npr.).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#65 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 23 February 2008 - 07:10 PM

Ja, sej mešam si bolj neke svoe zvarke, ne nekih orenk koktejlov (no tudi včasih), ker mi ni da bi posebej zanje imela poln hladilnik pijače smile.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#66 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 23 February 2008 - 10:29 PM

jz zj skos več mešam, pijačo pa na svete cajte dokupujem, je kar drag šport, ja. zj skos prb. isto mešam sam kakšne malenkosti spreminjam. sm pa dobila za r.d. 2 shakerja biggrin.gif
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#67 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 23 February 2008 - 11:28 PM

Js sem tud pila že ene par koktajlov, pa mi je še vedno najbolj všeč Cuba Libre. Za moj okus najboljšega nardijo v Rakeku v LUXORJU, delajo ga z zdroblenim ledom. V najslabši izvedbi sem ga pa pila v Zbiljah, je bil čis brez okusa in led v kockah, kar vse skupi še poslabša, brezveze.

Eto še ena slikca za popestritev biggrin.gif

IPB Image
  • 0

#68 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 July 2008 - 07:21 PM

Kok se mi je zdej zaluštal biggrin.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#69 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 09 July 2008 - 08:53 PM

Joj jz bi tud enga Cuba Libre. smile.gif Samo je res razlika med tem a je notri zdriblen led ali v kockah. Pa Woo Woo v Skeletu mi je tud čiz hud
  • 0

#70 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 July 2008 - 07:08 AM

Dej, nej nekdo naslov teme popravi.
  • 0

#71 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 27 October 2008 - 08:20 PM

Dobila sem Blue Curacao in če se ne motim, gre za pomarančni liker. Uporablja se ga v koktejlih, ker jim da značilno svetlo modro barvo. Ker pa se meni ne ljubi delat nekih hudih koktejlov, me zanima, s čim se ga najpogosteje meša? Vodka se z đusom ali Red Bullom, rdeče vino in rum s Coca Colo ... s čim pa se torej meša Blue Curacao? hmm.gif

Bi se ga dalo zmešat s tonikom? Če ga bom s sokom, se bojim, da bo preveč osladno. Jutri grem v nabavko in me zanima, kaj naj kupim ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#72 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 27 October 2008 - 08:57 PM

http://www.cocktailt...ehawaiian.shtml

tole smo letos na morju med drugim pili, ce nimas rada sladkih koktejlov, odsvetujem smile.gif je bolj sladica kot kaj drugega smile.gif ampak dobro njam.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#73 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 October 2008 - 09:19 PM

Nope, jaz koktejlov ful ne maram sladkih, ker ponavadi popijem vsaj dva in če je presladko, mi je pol slabo. ermm.gif
Pa tudi tale mi je čisto prekompliciran, imam jutri fax do pol šestih in se mi ne bi dalo potem laufat naokol in vse tole kupovat.
Stvar je v tem, da sploh ne vem, kakšen okus ima Blue Curacao (zdle mi ga ful ni za odpirat in pobavat) in zato ne vem, kaj paše zraven za mešat.
Nagibam se pa k toniku, morda kupim še 100% grenivkin sok.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#74 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 27 October 2008 - 09:32 PM

tu ---> http://en.wikipedia....

pise med drugim tudi to:

The liqueur has an orange-like flavor with varying degrees of bitterness. It is naturally colorless, but is often given artificial coloring, most commonly blue, which confers an exotic appearance to cocktails and other mixed drinks.

ocitno je grenak in bos s tonikom ali grenivkinim sokom dobila grenkobo na kubik smile.gif ampak, ce ti ustreza, ni panike smile.gif porocaj kaj bos namesala, da ob priliki preizkusim smile.gif morda bi sel poleg tudi k pivu biggrin.gif lol to moram preizkusiti smile.gif

edit: http://www.drinksmix.../drink8127.html
edit2: http://www.drinkswap...?recipe_id=1153
  • 0

#75 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 October 2008 - 09:38 PM

Uh, a da je grenek že v osnovi. Hmm, pol pa nabavim tonik in kakšen bolj sladek sok, pomarančni in jagodni recimo. Drugače pa imam doma celo zalogo kvalitetnih šampanjcev in belih vin, morda res zmiksam kakšen čisto poseben koktejl. tongue.gif Par dobrih 100% sokov moram pa res še kupit ...
  • 0

#76 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 October 2008 - 09:40 PM

ker vidim, da si tu...

DiLeMa,
a ti načrto ignoriraš moje ZSje? hmm.gif cry.gif
  • 0

#77 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 27 October 2008 - 10:01 PM

Jaz imam polno receptov za koktelje ti bom kopirala nekaj enostavnejših kateri vsebujejo Blue Curacao wink.gif

Blue cooler
SESTAVINE:
sok pol limone
50 ml beli rum
25 ml Blue Curacao
1 dl ananasov sok

Blue lagoon
40 ml vodka
20 ml Blue Curacao
10 ml limonin sok / 1 dl ananasov sok

Blue lagoon z rumom
70ml ananasov sok
30 ml beli rum
20 ml Blue Curacao

Chi-chi
40 ml svetli rum
20 ml Blue Curacao
10 ml kokosovo mleko
1 dl ananasov sok

Habanera
20 ml rum Bacardi
20 ml Blue Curacao
10 ml limonin sok
led

Niagra
30 ml Smirnoff vodka
30 ml Blue Curacao
Red Bull
led

The blue bird
20 ml Blue Curacao
10 ml kivijev sirup
20 ml limetin sok
Sprite

Zelena nebesa
Blue Curacao
Red bull
(čisto enostavno biggrin.gif)

Prepisano iz neke knjige...
Curacao:
Liker z okusom pomaranče. Z istim imenom označujemo tudi brezalkoholni sirup modre barve z okusom pomaranče. Liker dobimo v raznih barvnih odtenkih. oranžnem, belem, modrem, rdečem, zelenem..
  • 0
We must let go to live on.

#78 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 27 October 2008 - 10:04 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 27. 10. 2008 - 21:40) View Post

ker vidim, da si tu...

DiLeMa,

nisem Dilema smile.gif, ampak... zadnji teden sem Crni poslala dva ZS pa ju sploh ni dobila ermm.gif vceraj sem ji poslala se enkrat in je koncno prislo v njen inbox..

• 0

#79 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 October 2008 - 10:16 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 27. 10. 2008 - 21:40) View Post

DiLeMa,

Ne. Tak sem crknena, da komi žvim, teb pa nameravam napisat en malo daljši ZS, pa zdle zbiram moči. Pa sej si mi ga šele včeraj poslala, kaj se repenčiš! tongue.gif
Tak sem se veselila faxa in predavanj, zdej pa bi najraj sežgala FF. Jutri mam fax od 8 do 17:30. wacko.gif Gem ti zdej spisat do konca, arivederči Vanč!
  • 0

#80 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86428 posts

Posted 28 October 2008 - 12:16 AM

QUOTE(DiLeMa @ 27. 10. 2008 - 22:16) View Post

Jutri mam fax od 8 do 17:30. wacko.gif

Tell me about it, jaz imam dva dneva zapovrsti od 8-19.00. ohmy.gif Hvala bogu ne samih predavanj. Zaspim tudi brez koktejla. biggrin.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users