Jump to content

Photo

narodnost partnerja

• Please log in to reply
140 replies to this topic

#61 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 June 2006 - 12:41 PM

QUOTE(Kami)
Ok tema je zdaj glede sprejemanja različnih narodnosti, kar pa se ne more inačiti z verovanjem. To mislim, da je že stvar druge debate ...

Pri meni je čisto vseeno kakšne narodnosti je ... pogoj pa je da ni veren (v karkoli... edino izjemo naredim, če varuje vame biggrin.gif )

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#62 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 07 June 2006 - 05:36 PM

QUOTE(Parvinder)
QUOTE(inchika)
Po mojem naj narodnost ne bi vplivala na odnos, dokler razlike niso že preočitne, da vplivajo na odnos v smislu da ena španka navajena sončka pa ja ne bo hodila z laponcem ki je skoz v temi biggrin.gif ma ne, zdej se malo hecam, ampak do določene mere je pomembno iz kakih svetov izhajata...ne more en od njih častit Alaha, drugi pa Krishno!?

Jaz se pa ne strinjam s tem. Ne vem zakaj bi bilo okolje ali pa vera ali pa karkoli pač krivo, da ti z enim ne bi bila skupaj. To je čisto odvisno od osebe. Eni prisegajo na ljudi take narodnosti, kulture, rase...kot so oni sami, eni pa iščejo partnerje, ki so popolnoma različni od njih. In mogoče je še bolj zanimivo, če sta različnih ver/kultur/ras...

Ne vem no, meni osebno bi se zdel odnos, kjer imata partnerja zelo različne poglede in nazore, utrujajoč v smislu, da bi blo skoz potrebno neko še dodatno usklajevanje, vprašanje je kolko bi bla oba enako pripravljena popuščat da se ne bi zalomilo pa pri tistem "vedno po tvoje bla bla bla" Po mojem vedno pride do tega da se mora en mal bolj prilagoditi kulturi drugega, ne moreta vsak po svoje trmiti...otrok na primer ne moreš vzgajat v dveh različnih verah, ok mogoče je no, ampak ne vem, praznovanje novega leta 2X na leto?!
Kultura oz. vera partnerja bi vplivala na moj odnos s partnerjem samo v primeru, da bi bile razlike prevelike da bi jih še lahko uskladila...
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#63 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 08 June 2006 - 04:08 PM

No saj sem rekla, to je pomojem čisto odvisno od vsakega posameznika.
Ko si že omenila novo leto 2x na leto- moja sošolka, ki 'izhaja' iz pravoslavne (mater, glih zdej se ne morem spomnit, kako se reče mad.gif ) družine in ker je njena mama v bistvu krščanka normalno praznujejo novo leto takrat kot mi, pol ga pa njen oče še enkrat takrat, ko ga majo pravoslavci. Men je tok zanimiv, ko reče: Ja dans ma pa moj ati nov let biggrin.gif

Mal OT, se opravičujem
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#64 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 16 August 2006 - 05:31 PM

[quote=\"Juliet\"][quote=limeta]Men je vseeno kakšne narodnosti je moj fant.Že samo da me ima rad mi pomeni.Briga me...tut če je musliman.hihi rolleyes.gif 8) laugh.gif [/quote]

Men je useen, sam da govori slovensk(tekoče biggrin.gif )
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#65 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 17 August 2006 - 06:38 AM

men je tud čist useen...že sama sm enmal mešane krvi.....pa fantov ni nikol motil(mam u seb italijansko, dalmatinsko pa dolenjsko kri) rolleyes.gif
na jetra mi pa gre, de če sam enga južnaka pogledam, pa de sm u družbi kakega sošolca, to bom takoj nora pa ne vem kva še vse....en sošolc mi zmer prav, de kva vidm na teh, pa d nej rajš po razredu pogledam, pa nora sm itd.... blink.gif ne maram rasistov in to sm mu tud povedala....
tko kt jih je večina napisala, važn de me ma fant rad, pa se mi prow j*** iz kje je....
  • 0

#66 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 17 August 2006 - 06:40 AM

men je tud čist useen...že sama sm enmal mešane krvi.....pa fantov ni nikol motil(mam u seb italijansko, dalmatinsko pa dolenjsko kri) rolleyes.gif
na jetra mi pa gre, de če sam enga južnaka pogledam, pa de sm u družbi kakega sošolca, to bom takoj nora pa ne vem kva še vse....en sošolc mi zmer prav, de kva vidm na teh, pa d nej rajš po razredu pogledam, pa nora sm itd.... blink.gif ne maram rasistov in to sm mu tud povedala....
tko kt jih je večina napisala, važn de me ma fant rad, pa se mi prow j*** iz kje je....
  • 0

#67 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 17 August 2006 - 07:32 AM

Moj lubi je slovenec sam pa nima tega tipicnega karakterjahvalabogi smile.gif
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#68 egika

egika

sramežljivec

• Člani
  • 71 posts
  • Interests:vse

Posted 20 August 2006 - 09:13 PM

no ja punce zaj pa tak ne..mam kolegico ko ni slovenka pa se je zalubla v slovenca, uau cela dva tedna sta bla skup pa ga je pustla, pa čeprav ga je mela rada in to fuull, že celo leto misli na njega..no zakaj je to naredila????zaradi staršev, ker se ne bi strinjali, halo če mora biti devica ne kao do poroke..no pač nekaterim ni vseeno, sicer sem jaz pristaš ljubezni, ampak sem nekak na njeni strani (od kolegice), ker je še odvisna od staršev, pa nekak ne more zaradi ene najstniške ljubezni pustit vse.. cry.gif moram rečt da v večini primerov, možno da 99 % narodnost ful šteje..
ampak po moje je ljubezen res važna, ne pa kultura, lahko se zgodi da takega fanta ali punco ne najdeš med tvojimi sonarodnjaki..in kaj potem?boš zavrgla svoja čustva v koš...upam da jima bo pozneje usojeno da se srečata.. smile.gif
  • 0
Like the painting of a sorrow
a face without a heart (Hamlet)
Shtypjen e zemres do ta perfundoj,
sepse kurr me ty nuk do t'jetoj...

#69 *naca*

*naca*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1502 posts

Posted 20 August 2006 - 09:26 PM

Ah ja, jst pa mislim da če si res noro zaljubljen da je narodnost partnerja res najmanjšega pomena, sej se zaljubiš u njegovo osebnost, ne v njegovo narodnost
Jst nikol nism gledala na to, je pa res da nism mela še nobenga slovenca, ker nevem nekak ne padajo name biggrin.gif, čeprov nimam nič proti da bi mela kakšnega, pa tut moji doma ne bi mel nič proti, čeprov jst nisem slovenka, moja mami vedno prav :"sej boš ti spala z njem, ne jst" biggrin.gif , tko da je izbira popolnoma moja in mislm da je tko edino prov
  • 0
Posted Image

#70 RaZ00rka

RaZ00rka

sramežljivec

• Člani
  • 45 posts

Posted 27 August 2006 - 03:38 PM

na narodnost se ne oziram.. nikol se nism in se vrjetno tut ne bom.. bl me mot vera.. npr. muslimani.. ker se mi zdi pretirana.. če je tko u izi me ne mot.. sploh pa najbolši sex kar sm jih kdaj doživela je biu z bosancom biggrin.gif biggrin.gif mmmm oops.gif
  • 0
born to be wild...

#71 powerpuff

powerpuff

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 323 posts
  • Interests:muska

Posted 28 August 2006 - 09:31 PM

Nikol ne bi bla z nigrom al pa juznakom. Ze ce je decko slovenc, pa ma kksne juzne fore, juzne besede, me posteno mine. Ja, rasist, bla bla 8)
  • 0

#72 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 29 August 2006 - 06:57 AM

V času zaljubljenosti seveda vse te fore niso važne. Ko pa se gre zares, pa bi verjetno marsi katera pomislila ali si bo dala ruto na glavo, kjer bodo ven gledale samo oči. Ko se enkrat poliže med, pol zadeve postanejo še kako resne.

G
  • 0

#73 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 29 August 2006 - 10:25 AM

colt, izredno me veseli tvoje vtikanje v dotično temo in širjenje obzorij (muslimanstvo - narodnost? i don't think so! biggrin.gif), vendar .... kdaj pa gre zares? in ne, niso potrebna (drastična?) odrekanja in kompromisi samo v razmerjih z nekom, ki ni iste narodnosti kot mi. stvari pa so odvisne tudi od okolja, v katerem se partnerja drugačnih narodnosti/veroizpovedi znajdeta. samo malo barve vpihujem v pogosto vse preveč črno-belo gledanje na stvar(i).

p.s.: glad to have you back! wink.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#74 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 29 August 2006 - 10:47 AM

QUOTE(Špela)
colt, izredno me veseli tvoje vtikanje v dotično temo in širjenje obzorij (muslimanstvo - narodnost?

Špelca marelca, kje pa sem napisal da je ''muslimanstvo narodnost''? Gre preprosto za bistvene razlike v obnašanju, navadah, oblačenju, vzgoji, tradiciji itd itd. In tu se omejiti na samo islam bi bilo malce mimohodno. Gre za sto majhnih in velikih reči.

.[quote=Špela].., vendar .... kdaj pa gre zares? in ne, niso potrebna (drastična?) odrekanja in kompromisi samo v razmerjih z nekom, ki ni iste narodnosti kot mi. stvari pa so odvisne tudi od okolja, v katerem se partnerja drugačnih narodnosti/veroizpovedi znajdeta. samo malo barve vpihujem v pogosto vse preveč črno-belo gledanje na stvar(i).

p.s.: glad to have you back! wink.gif

Ni nujno da so samo odrekanja, prisotna je tudi obogatitev na več nivojih, spoznavanje drugačnosti, različnosti kultur, življenja....če se imata dva zares rada in sta sposobna premagati vse pluse in minuse ter predvsem graditi na zaupanju in ljubezni, pol sploh ni ovir.

A kdaj se začne zares? Saj sem napisal, ko se poliže med. Ko pridejo skupni projekti, skupno življenje, otroci, vzgoja itd itd. Menim da morata bet oba partnerja precej močna da ''sfolgata'' vse skupaj. Nikakor pa ni nemogoče.

Glad 2 have me back? Saj nikamor nisem šel blink.gif
  • 0

#75 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 August 2006 - 11:08 AM

QUOTE(Colt)
Ni nujno da so samo odrekanja, prisotna je tudi obogatitev na več nivojih, spoznavanje drugačnosti, različnosti kultur, življenja....če se imata dva zares rada in sta sposobna premagati vse pluse in minuse ter predvsem graditi na zaupanju in ljubezni, pol sploh ni ovir.

A kdaj se začne zares? Saj sem napisal, ko se poliže med. Ko pridejo skupni projekti, skupno življenje, otroci, vzgoja itd itd. Menim da morata bet oba partnerja precej močna da ''sfolgata'' vse skupaj. Nikakor pa ni nemogoče.

ja, in odlicen primer za to sta moja mamica in oci!
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#76 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 29 August 2006 - 11:27 AM

OT: sicer nisi tega izrecno napisal, ampak mi 'ruta na glavo, s koder po tem gledajo ven samo oči', pač jasno asociira na to.
  • 0

#77 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 August 2006 - 02:15 PM

QUOTE(Colt)
A kdaj se začne zares? Saj sem napisal, ko se poliže med. Ko pridejo skupni projekti, skupno življenje, otroci, vzgoja itd itd. Menim da morata bet oba partnerja precej močna da ''sfolgata'' vse skupaj.

Tudi tukaj se lahko liže med, če se hoče. Pri nekaterih se nikoli ne neha, če delajo res tisto, kar hočejo. Tudi skupni prijekti in skupno življenje (pa na koncu koncev tudi otroci in vzgoja, če si resnično to oba želita iz pravih razlogov - velikokrat pa ljudje frocov nimajo iz tistih razlogov, zaradi katerih bi jih morali in potem, ko jih dobijo, se pizdulirajo, kako so bogi, kako nikamor ne morejo, kako nimajo nič časa zase, kako so zapufani, ipd.) so lahko medeni. In to ni neko slepo pravljično natolcevanje, ampak realnost, katere si drznejo (škoda, da je ta beseda tukaj najbolj vmesna) poslužiti le malokateri. Ampak ljudi je velikokrat strah uveljavljati svoje želje pri načinu življenja (tudi, če si lahko to privoščijo in ne "ogrožajo" nobenega drugega) in čist nevede sprejmejo skupna pravila množic in so potem cel lajf nesrečni.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#78 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 01 May 2012 - 07:14 PM

Obujam prastaro temo...

Jaz mislim, da narodnost ni ovira, zaradi katere bi bila neka zveza obsojena na propad. Dandanes selitev na drug konec sveta ne predstavlja nepremostljivega problema, prav tako ne jezik. Edini problem ki mi pade na pamet ob zvezah, kjer sta partnerja različnih narodnosti so kulturne razlike. Če se najdeta dva, ki prihajata iz povsem različnih kultur, je IMO potrebnih ogromno kompromisov. Menim, da le ti lahko razjejo še tako močno ljubezen, če posežejo na občutljiva področja, ki od partnerja zahtevajo odrekanja stvarem, ki so del njega, del njegove osebnosti.
  • 0

#79 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 May 2012 - 07:20 PM

Narodnost ni ovira, čeprav midva spet nisva tako daleč da bi lahko govorili o "selitvi na drugi konec sveta", pa vendar :D
Jaz sem se edino na začetku bala kako bo nonstop govorit zgolj v tujem jeziku, če bom sposobna, ampak sem kaj kmalu videla da sploh ni problem.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#80 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 01 May 2012 - 08:38 PM

Sarah, tvoj fant zna kaj slovensko? :)

Drugače pa meni osebno ne bi bil problem, če bi bil moj bodoči partner nekje iz Evrope, na drugo celino pa se najbrž ne bi hotela selit zaradi njega.
Je pa npr. sestra že nekaj let v uspešni zvezi z H., ki je po narodnosti Belgijec in sedaj živita v Avstriji. Med sabo komunicirata v angleščini, on zna tudi tekoče nemško,
sestra se pa še uči.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users