Mačja hrana
Posted 05 September 2008 - 08:19 PM
Hja, tole sticker lahko velja tudi za Hills in skoraj vse ostale znamke... Večina itak brenda s svojo blagovno znamko hrano, ki jo kupujejo pri velikih proizvajalcih (zato je bil lansko leto odpoklic skoraj vseh znamk zaradi istih surovin - okužene sojine moke če se prav spomnim).
http://www.uncaged.co.uk/petfood.htm
Naši veselo papcajo Iams Wellnes in pa Schesir (piščanec z rižem, piščanec z rižem in tuno), kadar imamo pa mularijo, ki se mora navajat na brikete, jejo pa Royal Canin Kitten (ker so najmanjše kroglice). Pa seveda vsake toliko surovo govedino (zmrznjeno in nato odtajano, da se znebimo morebitnih škodljivcev).
Lep vikend,
Šini.
Posted 05 September 2008 - 09:41 PM
Pa kolkor vem, je pri testiranjih hrane za živali načeloma tako, da jemljejo "prostovoljce", ki jedo določeno hrano denimo en mesec, ali več, pa potem ocenjujejo njihovo zdravje in izgled. Za IAMS sem pa na spletni strani PETA-e brala, da pač testirajo na tisti "klasičen" krut način.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 19 November 2008 - 09:23 AM
Vidla sem da nima tok vitaminov kot Hill's pakunge...
Včeraj sem kupila 2 piksni od Science plan v Zooticu,mačka je hrano navdušeno jedla-seveda...
Je pa količinsko v pločevinki manj kot v Whiskasovi pa v primerjavi je skor 1 evro(se mi zdi) dražja...
Posted 19 November 2008 - 10:29 AM
Za mačke ugodna hrana se meni zdi Royal Canin,Bosh ima za mačice tudi futer in je pri psih med najugodnejšimi znamkami. Prešnofaj po trgovinah za živali. Normalno je tudida je boljša hrana dražja.
http://www.bosch-tie...ukte.php?x=hund

Posted 19 November 2008 - 11:22 AM
Isto Pika ne mara Hillsa, ampak rajš je Pedigree, Chappi,...
Frida bom sporočila kaj točno je z njim, zdej je pa revček najbrž že pod nožem.

Posted 19 November 2008 - 12:06 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 November 2008 - 12:15 PM
Posted 19 November 2008 - 12:31 PM
Posted 22 November 2008 - 10:42 PM
Pa brikete meljeta vsake toliko.
vuelvo a vos,
Posted 24 September 2010 - 11:03 AM
Katero mačjo hrano še priporočate, pa da je kvalitetna?
Naše ne marajo ničesar od Hill'sa.
Obstaja kaka spletna stran z dobro ponudbo???
vuelvo a vos,
Posted 24 September 2010 - 11:18 AM
aja, pa Royal Canin (prej se nism spomnla, kako se reče) sem mu kupovala za odrasle kastrirane mačke, sam je ni hotu več jest, pa sem jo staršem dala za njune mačke.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 September 2010 - 12:02 PM
Ok, nekaj brskam po netu, pa sem našla ene brikete, ki jih imamo občasno doma - Nutragold:

Kar se tiče pa mokre hrane - ki jo ful jesta, ne moreta brez 8konzerv pa ne marata) - kupujemo, kot že omenjeno, Royal Canin Intestinal, za občutljiv želodec/črevesje. Sta se je ful navadila, odkar sta mela te prebavne motnje.
Pa Okica rada bruha po tej cenejši hrani, tko da tega ful ne kupujemo. zdej iz glave se skoraj ne spomnim, kaj imamo doma.
Schesir smo parkrat kupili:

Iams jima ni bil preveč všeč, Okica je bruhala, čeprav naj bi šlo za kvalitetno hrano:

Pa Alma Nature imata kar rada:

Tole smo tudi že imeli:

To je pa počasi to. Ful bi rada kupila tudi kaj drugega, samo kaj ko sta zbirčna. Če niso koščki v omaki se hrane ne pritakneta sploh. Vem za npr. nekaj kvalitetnih fim, ki pa imajo samo suho hrano in pri briketih je Okica ful zbirčna, torej te firme spet odpadejo.
vuelvo a vos,
Posted 29 September 2010 - 12:25 PM

Posted 29 September 2010 - 01:20 PM
sem te že pogrešila, kje si se potepala?

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 September 2010 - 01:24 PM

Posted 29 September 2010 - 02:21 PM

Kar se znamk tiče ji kupujemo različno. Od tistih raznih Whiskasov, Sheb, Felixov, KiteKatov, do Hoferjevih, Lidlovih in Müllerjevih vrečk pa vse do dražjih kvalitetnejših kot so npr. Hills, Almo Natura oz. kar pač izbrskam v specializirani trgovini. ipd. V glavnem če bo dva dni zapored dobivala npr. Whiskas vrečke, je tretji dan ne bo več jedla, zato se pač trudimo kupovat različne firme in različne okuse. Večjih konzerv zato sploh več ne kupujemo, ker se okusa prej naveliča kot uspe pojesti konzervo. Aja pa raznih "paštetk" tud ne mara. Ima raje te tekoče zadevščine.
Seveda pa ne je samo konzerv in vrečk. Zelo rada ima npr. kuhane ribje fileje. Mama ima zato navadno v zmrzovalniku en paket ribjih filejev rezerviranih le zanjo. Surovih rib ne mara, morajo bit obvezno kuhane. Ima pa rada surovo meso. Tako da vedno ko se dela kaj mesenega za družinsko kosilo, tudi ona dobi svoj delež. Seveda nezačinjenega, nesoljenega mesa.
Ja, imamo eno ogromno razvajeno mače.

Posted 29 September 2010 - 02:29 PM

Tko da ja, je treba poskušat vedno z novo hrano, naše so vedno navdušene. Pol po parih dneh pa že vidim, da bi arje kaj drugega. Sej, na srečo, imamo eno trgovino za male živali blizu, pa ni problem to kupovat.
vuelvo a vos,
Posted 29 September 2010 - 02:35 PM

Posted 29 September 2010 - 02:53 PM
Te dva cofkota sta pa od začetka žrla vseeeeeeeee, zdaj pa jima tudi določena hrana že fejst preseda. Pa se pol namrdujeta pa ne vem kaj še vse.

Po elementih pa norita že tko al tko, Mišo nam je celo s stropa omet oskubil

vuelvo a vos,
Posted 29 September 2010 - 07:03 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users