Ja, ne vem katera bi prva letela iz avta

Road Trip
Posted 20 February 2018 - 02:45 PM
Posted 20 February 2018 - 02:49 PM
Jaz se tega drugače ful zavedam in na potovanja hodim izključno s fantom, ker super klapava.
Zato še tudi nisem imela nikoli slabih izkušenj z nikomer.
Posted 20 February 2018 - 02:58 PM
Ni kar tako najt kompatibilnega sopotnika. Bom doma pomanjsala besedilo.
Posted 20 February 2018 - 03:32 PM
Meni je z mami enako fajn potovat kot z možem. Z njo sicer ne bi šla ravno na tak road trip, drugače se pa v vsem ujameva in všeč so nama iste stvari.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 February 2018 - 03:54 PM
Ana, SZ Evropa, nisva se zacrtala poti.
Če vaju pot zanese skozi Švico, se oglasita.
Se pa strinjam, kompatibilnega sopotnika je težko najti. Jaz tam do max 4 dni še zdržim s skoraj komerkoli, kaj pa je več pa zelo zelo težko.
Katere so pa po vašem mnenju najboljše destinacije za road trip?
Posted 20 February 2018 - 04:15 PM

Posted 20 February 2018 - 04:16 PM
Če vaju pot zanese skozi Švico, se oglasita.
![]()
Velja, bom javila. Na poti naj bi bila pa prvo polovico maja.
― V. Van Gogh
Posted 20 February 2018 - 04:21 PM
Za mene Provansa v času sivke (to sem šla res z avtom ). Vsako leto bi šla, česa lepšega še nisem doživela
.
Posted 20 February 2018 - 04:25 PM
Jaz bi tudi šla, me bolj privlači kot Pariz. Pa seveda cela Italija, Španija, Portugalska, z neomejeno časa in denarja pa V in Z obala ZDA.
― V. Van Gogh
Posted 20 February 2018 - 05:05 PM
Posted 20 February 2018 - 06:11 PM
Velja, bom javila.
Na poti naj bi bila pa prvo polovico maja.
Posted 11 March 2018 - 11:59 AM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 March 2018 - 05:48 PM
Za 2 tedna, ampak sva zdaj zaradi moževega dopusta prestavila na drugo polovico maja. Nisva še imela časa nič konkretno planirat.
― V. Van Gogh
Posted 11 March 2018 - 08:00 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 12 March 2018 - 11:23 AM
Road Trip SV Italija-Švica-Liechtenstein-Nemčija-Avstrija je IMO ful dobra tura. V Italiji imaš ful zanimivih mest in destnacij: Benetke, Viecenza, Verona, Padova, Brescia, Gardsko jezero in vsa luškana mesteca ob njem, Bergamo, Milano, Como, Varenna, Varese. V Švici so na poti npr. Lugano, Locarno, Bellinzona (must stop za gradove), ko si že enkat v Ticinu, si lahko ogledaš še Lavertezzo. Potem nadaljuješ pot proti severu in namesto bližnjice skozi tunel, ubereš pot prek prelaza Gotthard, se ustaviš v Andermattu in pred spustom nazaj do avtoceste še Schöllenenschlucht in Teufelsbrücke. Nadaljuješ pot proti Luzernu in Zürichu. Če ostaneš v osrednji Švici par dni, lahko narediš par izletov po okolici. Zapustiš Švico, narediš kratek postanek v Vaduzu v Liechtensteinu, nato nadaljuješ pot. Lahko ubereš pot prek Nemčije, kjer lahko v road trip vključiš grad Neuschwanstein Ulm, Augsburg in München. Lahko pa nadaljuješ pot prek Avstrije, kjer si lahko ogledaš Feldkirch, alpske vasice na prelazu Arlberg in Innsbruck. Ne glede na to katero opcijo si izbral, pot nato nadaljuješ pot mimo Chiemseeja proti Salzburgu, če čas dopušča skočiš prek meje in si ogledaš še Berchtesgaden in Königssee. Nato sledi pot nazaj proti Sloveniji.
[attachment=9307:Screen Shot 2018-03-12 at 11.37.27.png][attachment=9308:Screen Shot 2018-03-12 at 11.39.35.png]
Variacijo teh dveh tur imam jaz nagledano že celo večnost, ampak še nama ju ni uspelo uresničiti.
Seveda pa še imaš kup drugih opcij za road trip v teh državah.
Posted 12 March 2018 - 03:46 PM
Ful dober plan.
― V. Van Gogh
Posted 12 March 2018 - 03:51 PM
Posted 22 March 2018 - 11:17 AM
Jaz bi šla ful na roadtrip Italija, Francija, Španija, Portugalska, bolj ob morju torej.
Si pa tudi jaz rada vse organiziram in rezerviram vnaprej, sploh tu po Evropi. Čeprav je spet res odvisno kam potuješ. Recimo, ko sem na Kubo potovala si ne moreš ravno splanirat vsega vnaprej, razen če greš preko agencije. Ljudje nimajo interneta tako, da je težko, jaz sem bookirala tako lahko samo prvo nočitev. Pa še to sem brala, da je ful dostikrat težava, da te potem na koncu kaj ne zafrknejo, no pri meni je na srečo vse štimalo. Je pa tam pol itak cel biznis s temi prenočišči in turami tako, da ni sploh problema potovat brez rezervacij vnaprej, ker se da vse ful hitro dobit in zrihtat. Tudi na koncu, ko z enim prenočiščem res nisva bila zadovoljna sva šla pač spraševat po cesti in dobila drugega in to je bilo res v 5-ih minutah. Pa če zdaj gledam za nazaj mi je bilo to boljše kot, če bi imela rezervirano, ker mi nekateri kraji niso bilo toliko všeč pa sem po tem tam ostala manj pa v drugih več, lahko se pol več izmišluješ
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 03 April 2018 - 12:58 PM
Tak je najin okviren plan, postajališča še niso vsa označena. Prenočišča pa bodo: München, Frankfurt, Amsterdam, Bruges, Luxemburg, Zürich, Milano oz. bližnja okolica teh mest. Vse skupaj dva tedna.
― V. Van Gogh
Posted 03 April 2018 - 01:29 PM
A bosta vozila po avtocestah, da prideta cimprej na cilj in imela potem vec casa za mesto ali bosta sla tudi kaj po lokalnih cestah? Kako sta si zamislila?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users