Nezemljani - ali smo sami?
Posted 29 September 2012 - 02:31 PM
Jaz sem veliko brala in poslišala videe Davida Icka, ki govori o reptilih (včasih se mi zdi njegova teorija kr verjetna, ne pa vedno)
Zelo lepa je meni za prebrat knjiga od romunske psihiatrije, v kateri je zapisala pogovore z dečkom, ki je utelešena duša s planeta Inuak. Je v srbščini, na netu pa se da izbrskat tudi izvod v angleškem jeziku.
http://www.skrivnost...ki-zivi-v-meni/
Slišala sem da v indijskih vedah piše o tem, kako so različne rase na zemlji nastale s pomočjo drugih civilizacij.
Sicer pa je na internetu nešteto videov in strani na to tematiko.
Glede smrti, umre telo, duša ostaja vem intuitivno in razumsko, skoraj bi lahko rekla, da tudi iz izkušenj, iz katerih sklepam na to.
Lp
Posted 29 September 2012 - 03:01 PM
Posted 29 September 2012 - 04:37 PM
Sicer pa mislim, da imajo vse žive stvari neko obliko duše/energijo/vibracijo.
Enako naj bi bilo res tudi za kristale, katere nekateri smatrajo za energijska bitja. Ampak sama se v to tematiko še res nisem preveč poglobila.
Po mojem je na Zemlji veliko več oblik življenja, kot jih mi poznamo/priznavamo. In nekaj, kar vidimo kot neživo stvar, lahko ima tudi neko obliko življenja, ki nam ni znana - pa to še ne pomeni, da ne obstaja.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 29 September 2012 - 04:53 PM
Nekako sem vedno mislila, da ima vsaka živa stvar dušo. Ker veliko ljudi, ki verjame v dušo ali posmrtno življenje, to poskuša utemeljit (tudi nekaj forumašic je to storilo) s tem, da energija ne izgine v nič, kot ne nastane iz nič. In da mora po smrti telesa ta energija pač prevzeti neko drugo obliko, ali oditi nekam....karkoli že. Če se omejimo samo na človeka, debata o dušah še niti ni toliko zapletena. Ampak ko pa začnemo razmišljati tudi o ostalih živih stvareh, se pa stvari malce zapletejo. Še bolj se pa zaplete, ko se vprašamo, kaj sploh je definicija živega.

Se kar strinjam s tem, da smo mi najbrž zelo primitivna oblika življenja, ker ogromno tega ne zmoremo dojet.
Bom poskusila poiskati "pravila" , ki nekaj določajo za živo.
Posted 29 September 2012 - 07:35 PM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 29 September 2012 - 07:37 PM
Imamo energijo/dušo/nevidni del, ki je veliko večji in močnejši in je naše vodilo oz intuicija, ki ga telo dojema z občutki. Meni se zdi bistvo to, da najdemo sebe, da smo srečni, da v sebi čutimo ljubezen in veselje. To pa dosežemo le takrat, ko se povežemo s samim seboj in sledimo intuiciji, ki nas bo vedno usmerila na pravo pot. Čutim, da si sami kreiramo usodo, da ni naključij in da se vse zgodi z razlogom. Torej ni negativnih izkušenj. So samo izkušnje, ki nas usmerjajo, odpirajo nova obzorja in nas vodijo k našemu bistvu.

Posted 29 September 2012 - 09:33 PM
To many people who are grounded only in the physical reality, the idea of a crystal being anything more than a pretty rock sounds like new age hooey. But there is more to this life than the physical dimension. Our current definition of what makes something alive versus dead is incredibly inadequate. It is time that we began looking at the concept of "alive" in terms of consciousness. Let's define things that are consciousness as things that are aware, and which can think and perceive. Minerals, especially Crystals are "alive". That is they are conscious. They are aware. They think and perceive. The earth itself is comprised of mostly, iron, silicate rock and oxygen. You could consider mineral energy to be the original manifestation of the consciousness that we call mother earth, which also is its own living being.
https://www.youtube....h?v=bZ9nLV33ET4
Posted 03 October 2012 - 01:27 AM
Slišala sem da v indijskih vedah piše o tem, kako so različne rase na zemlji nastale s pomočjo drugih civilizacij.
Po eni teoriji naj bi zemlja služila kot zapor različnim prebivalcem planetov - pripeljanih iz različnih planetov. Zato kao tudi takšna raznolikost med nami.
Kaj pa vem, teorij je miljon, men se kar vse zdi verjetno.
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 03 October 2012 - 11:48 AM
Najprej naj povem, da me vesoljci nikoli niso posebej zanimali, niti niso burili moje domišljije, zato nisem o njihovem obstoju nikoli kaj prida razmišljala. Sicer dopuščam možnost, da nismo sami, vendar se mi zdijo te teorije s piramidami in kaj vse so ustvarili privlečene za lase. Dokumentarca si še nisem ogledala. Sem prepričana, da te antične civilizacije niso bile tako primitivne, kot na njih gledamo z današnjega zornega kota. Problem vidim v tem, da se je od večine od njih ostalo le malo virov, ko so predvsem materialne narave, tisto kar je pisnega pa se prav tako interpretira z očmi časa v katerem živimo. Poleg tega se je v več tisoč letih spremenila tudi klima in pokrajina. To kar je dandanes puščava, naj bi bilo pred več tisoč leti rodovitna savana... itd itd. Ideja, da so neka nezemeljska bitja pomagala graditi te stvari mi je tako tuja kot ideja, da je bog ustvaril svet v 7h dneh..Ancient Aliens
Najprej naj povem, da že od nekdaj verjamem, da nismo sami.Torej, verjamem v vesoljce.
Ampak tudi če ne, vam priporočam, da si pogledate ta res odličen in zanimiv dokumentarec, ki govori o tem,
da so nas vesoljci večkrat obiskali, ter na Zemlji pustili pečat in dokaze o svojem obstoju.
Iz prvega dela naj izpostavim samo eno stvar: piramido v Gizi, ki je neverjeten arhitekturni dosežek,
ampak je težko verjeti, da ga je naredil človek sam (brez neke asistence). Obstajajo zapisi, da naj bi jo res
naredil človek, ampak z asistenco bogov, kar je zanimivo, če pomislimo, da so naši predniki za bogove najbrž imeli
ravno vesoljce. Ki so se spustili z neba, in jim pomagali. Če beremo začetke mnogih religij, vidimo, da gre v bistvu
za eno in isto zgodbo.
Piramida v Gizi je dejansko tako natančno narejena in zgrajena, gradili pa naj bi jo 22 let, kar pomeni, da bi morali
vsakih 9 sekund položiti en kamen.Kar je seveda nemogoče.
Sveti drek!!!
V glavnem: zelo zelo zanimivo gledanje.
PumaPunku
Kako se je ta stvar znašla na 4000m v Boliviji, sredi ničesar? Zgradilo naj bi ga primitivno ljudstvo, ki niti pisati ni znalo.
In za tak projekt potrebuješ načrte, itd.Nazca
Posted 03 October 2012 - 12:15 PM
Ah, civilizacije v Mali Aziji, Egiptu, Mezopotamiji in celo tiste v JV Aziji so vsekakor imele stike. Ljudje so potovali (npr. Aleksander Veliki je bojda prišel vse do Indije, kaj ne bi anonimni trgovici, ki svojih vtisov niso spravili na papir/papirus prišli še dlje), ideje so se širile, zato ni presenetljivo, da se isti motivi in simboli pojavljajo v Mezopotamiji in v Egiptu oz. v Mezopotamiji in v Anatoliji. Podobnost v arhitekturi Majevskih piramid s preostalimi je sicer malce presenetljiva, ampak če pomisliš, da je piramida osnovno geometrijsko telo... zdi se mi podcenjujoče misliti, da se v teh civilizacijah ni znašel nek genij, ki bi pogruntal kako se uspešno zgradijo te monumentalne stvari...Še par zanimivih podobnosti med civilizacijami, ki naj ne bi imele stikov:
Meni osebno se zdi prepričanje, da so vse našteto (ampak kljub temu se osredotočam predvsem na piramide) pomagali gradit vesoljci milorečeno smešno. Ampak, če kdo drug verjame, da so bili vesoljci, naj verjame, meni osebno se zdi bolj verjetna teorija, da so gradili z raznimi škripci, nasipi in preostalimi podobnimi napravami, ki se zaradi materialov niso ohranile...
Posted 03 October 2012 - 12:56 PM
Jaz ne trdim, da so vse to zgradili vesoljici, sem pa odprta tudi za to možnost/razlago.
Pa se ti ne zdi čudno, da nikjer ni ostankov orodja? Kako si pa razlagaš Nazco (slike opic, itd), ki se vidijo samo iz zraka in so ogromne.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 03 October 2012 - 01:11 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 03 October 2012 - 01:32 PM
Nazca pa je tudi meni neznanka. Nisem nikoli razmišljaja o tem kako je nastala. Če že kje na vsem ljubem svetu, se mi prav pri tej znamenitosti zdi še najbolj verjetno, da bi imeli vesoljci prste vmes.

Posted 03 October 2012 - 04:00 PM
Npr.: Splošno znano je, da so bile piramide grobnice. Čeprav so to le domneve, na podlagi najdb v nekaterih manjših piramidah, ki dejansko so bile grobnice. V Keopsovi piramidi je res kamniti "zaboj", podoben sarkofagu, ampak to ni sarkofag, niti ni bila piramida nikoli grobnica (ni hieroglifov, nobenih oznak na t.i. "sarkofagu"). Velecenjeni znanstveniki, ki že stoletja zagovarjajo to teorijo, so pač preponosni, da bi priznali, da so prehitro sklepali. Dejansko pa nimamo pojma, kaj je (bil) resnični namen piramid.
Poleg tega pa so vsi poskusi rekonstrukcije gradnje piramid gladko spodleteli in jih še danes ne bi mogli zgraditi s takšno natančnostjo, vsej tehnologiji navkljub. In potem je splošno znano, da so jih gradili z nekimi primitivnimi orodji! Pa ja!

Vsem zagovornicam "zgodovine, kot se je učimo v šoli" priporočam ogled kakšnega dobrega dokumentarca (mislim, da sem jih celo nekaj objavila v temi "dokumentarci", kjer je lepo dokazano, da se nam niti sanja ne o naši lastni zgodovini in začetkih.
Obstaja na milijone artefaktov, katerih ne znajo umestiti v nobeno kulturo, čas... ne poznajo namena in so narejeni na način, ki presega naše današnje znanje. Ampak znanost to vse lepo ignorira. Je lažje.
Priporočam tudi tole knjigo:

http://www.doria.si/...a/q/artikel/792
Posted 03 October 2012 - 04:48 PM
Se ne strinjam popolnoma s tvojo trditvijo. Najprej se je potrebno vprašat kaj je sploh resnica? Če ponazorim s primerom prometne nesreče... vsak udeleženec in očevidec jo bo drugače doživljal in o njej povedal drugačno zgodbo. Podobno je tudi pri zgodovini... vsak izmed nas čas v katerem živimo doživlja drugače - tako je bilo, je in bo. Izmed vse množice ljudi, ki so živeli v določenem zgodovinskem obdobju, se samo spomin peščice posameznikov iz te množice ohrani in se kot kolektivni spomin uveljavi. Kot tak pride v zavest ljudi in s tem tudi v zgodovinske knjige in šolske učbenike kot "zgodovinska resnica". Potrebno se je zavedati, da zgodovina ni nič drugega kot nekogršnja interpretacija preteklosti in je zato subjektivna in spremenjliva. To kar se mi učimo v šoli JE nekogršnja resnica. Res pa je, da je zaradi pomanjkanja virov za starejša obdobja, interpretacija preteklosti na arheologih in zgodovinarjih, ki za "razbiranje" virov in "pisanje" zgodovine potrebujejo precej domišljije...Eh, to, kar se mi učimo kot "zgodovino", sploh ni zgodovina, ampak je tisto, kar mi mislimo, da vemo, oz. za kar domnevamo, da je res.

Kar se tiče piramid in vesoljcev... kljub temu, da sem specializirala novejša obdobja in je zato zgodovina starih civilizacij v mojem spominu zrjavela, pač ne morem iz svoje kože zgodovinarja in verjamem, da so antične stvaritve delo človeka in ne nekih izvenzemeljskih bitij. Kot sem že rekla, če kdo verjame, da so sodelovali pri nastanku, tudi prav. Mislim pa, da zagovorniki ene ali druge teorije nikoli ne bomo prav zagotovo vedeli kako so v resnici gradili te stvari.
Posted 03 October 2012 - 06:28 PM
Bi pa dodala le to, da zato ker mi ne znamo zgraditi oz. ne vemo kako so jih nekdaj ne pomeni, da so imeli neko nadzemeljsko pomoč.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 October 2012 - 10:09 PM
Se strinjam.Bi pa dodala le to, da zato ker mi ne znamo zgraditi oz. ne vemo kako so jih nekdaj ne pomeni, da so imeli neko nadzemeljsko pomoč.
Posted 04 October 2012 - 06:19 PM
This is a Maya stone carving from Palenque, Chiapas, Mexico. After careful review, many believe it is a detailed representation of a space vehicle- with many recognizable parallels to our own space shuttle, such as the position of the astronaut. While stylized, many see clear depiction of antenna, flight direction system, turbo compressor, control panel, tanks, combustion chamber, turbine, and exhaust.

Kaj pravite? Sedi na raketi?
Posted 04 October 2012 - 06:47 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 October 2012 - 07:24 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users