Jump to content

Photo

Hoteli, hostli, restavracije ...

• Please log in to reply
77 replies to this topic

#61 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19483 posts

Posted 14 March 2022 - 02:49 PM

Northern Lights Village :wub:

• 0

#62 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 02 June 2022 - 11:15 AM

Ne bi se branila par dni tukaj... 

Mango House Seychelles, LXR Hotels & Resorts

317067610.jpg?k=e5002dc68952caa32eb0689b

310481034.jpg?k=767d46d63048bf8b9544f54f

310490511.jpg?k=c46c69b830df02b1490fcc51310475866.jpg?k=a6f103edd53eaa972fa1eee8

310494996.jpg?k=2de1fbf2876763612c361060

310475796.jpg?k=de0f4a2aa8bcd974d07438e8

310505557.jpg?k=0bd6eeb3d3885c4ce1ce9965

310490984.jpg?k=e7a03c1eb9adfd693451dbe7

310490905.jpg?k=5250b3cf0407292479f3a7a0

310490145.jpg?k=095571461bf1465b9b280625

• 0

#63 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26068 posts

Posted 02 June 2022 - 02:35 PM

Vau.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#64 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 02 June 2022 - 03:00 PM

"Samo" 5k chf za 4 nočitve v juniju. :lol: :lol: 

• 0

#65 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26068 posts

Posted 02 June 2022 - 04:27 PM

O fak, tolk prijateljic pa nimam, da bi šle skupaj in si ta strošek delile 😂 Sem mislila, da je morda vseeno malo bolj realistična cena in sem prav pomislila, da kakšno tako razvajanje bi se pa res prileglo za dušo.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#66 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17722 posts

Posted 02 June 2022 - 04:36 PM

Od kdaj je bil pa luksuz po dostopnih cenah :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#67 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26068 posts

Posted 02 June 2022 - 04:48 PM

To itak, samo na različnih koncih sveta je za isti luksuz različna cena ;)
  • 0

#68 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 02 June 2022 - 04:49 PM

Jap. Pa no worries, saj so na Sejšelih na voljo tud dostopne alternative. :) Brez privat bazena, ampak rito pa namakas v istem oceanu in se sprehajas po istih, ce ne se lepsih plazah. :)
  • 0

#69 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 02 June 2022 - 04:52 PM

Jaz pa ne razumem potrebe po bazenu, če imaš (tako) morje zraven. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#70 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24830 posts

Posted 03 June 2022 - 08:18 AM

jaz pa iskreno, sploh ne vem, če bi znala toliko bolj uživat v taki hiški, kot npr v enem bungalovu za 1/10 cene. Mi to res ni neka dodana vrednost, če je lokacija super. Očitno sem tako navajena hrvaških apartajev, da so mi čisto OK :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#71 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 03 June 2022 - 11:25 AM

Meni še največ pomeni to, da ni gneče in da ima plaža lep dostop do morja. Pa čisto morje seveda! Sem pa tako kot Kami zadovoljna tudi s hrvaškimi apartmaji.
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#72 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14307 posts

Posted 03 June 2022 - 11:34 AM

Meni tudi ni do takšnega dopustovanja.

Saj je nasplošno težko govoriti o neki pristnosti, da jo kot turist doživiš. Ampak tole bi bilo pa težko dlje.Je pa res, da je gostje takšnih hotelov niti ne iščejo.

Pred eltisem gledala en film Williama Hurta, ki je igral popotnika, ki potuje in išče namestitve, ki bodo takšne, kot da ni bi zapustil lastnega doma. Na to me spomni takšen hotel.

Se strinjam, JIna, glede bazena. Zakaj :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#73 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19483 posts

Posted 03 June 2022 - 11:55 AM

Potem imaš pa zelo lep dom, Frčica :D Men je pa super, če je lep razgled. Pač neka dodana vrednost.

• 0

#74 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14307 posts

Posted 03 June 2022 - 11:56 AM

Mislim, da si me narobe razumela :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#75 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 03 June 2022 - 12:13 PM

Meni še največ pomeni to, da ni gneče

Meni tudi. Zato bom pa blazno trpela, ko bomo omejeni zaradi sole. Nama na kraj pameti ne pade, bi sla julija ali avgusta. Ze junija in septembra zna biti za moje pojme prevec ljudi. Se tako lepa plaza mi izgubi ves car, ce je natrpana.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#76 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 03 June 2022 - 03:20 PM

Meni se pa je fajn vsake toliko razvajat s kaksnim taksnim malo bolj luksuznim hotelom. Je ze samo po sebi dozivetje. Drugace se zadovoljim ze z navadno sobo, samo da je cista in ima tus. Ceprav v zadnjih letih so se mi zvisali standardi in me tud v hostel vec ne spravis. Prevec cenim zasebnost in udobje, da bi si sobo delila s tujci. Sem si pa jo v studentskih letih. Razni home-stayi, couchsurfing mi tud ne disijo, nisem tak tip, ki bi na potovanju nujno zelela vzpostavit stik z lokalci. Mogoce zato ne dobim kar bi nekdo pojmoval kot “pristna izkusnje destinacije”, ampak ker tega niti ne iscem, dobim pac svojo unikatno izkusnjo prek drugih stvari, ki jih pocnem na destinaciji. “Pristna izkusnja” je itak stvar interpretacije in po moji jo kot turist tezko dobis, pa ce spis v luksuznem hotelu ali v hostlu. Kot turist nikoli ne rabis soocati z vsakdanjimi banalnimi stvarmi, ki jih prinese zivljenje na neki destinaciji.

Bazeni v hotelih ob morju so pa meni osebno fajn opcija, ker v tropih (kot je npr. Indijski ocean) je ponekod ogromna razlika med plimo in oseko in pri nekaterih plazah v casu oseke ni mogoce plavati, ker je voda prenizka ali pa so v casu plime predivji valovi. Spet druge nimajo zascite koralnih grebenov in je nevarno plavat, ko je morje razburkano. Na tretjih dolocen cas v letu gnezdijo zelve. Spet na drugih tokovi v dolocenem letnem casu morski tokovi na obalo nosijo morsko travo itd. Vcasih je bazen logicen dodatek k ponudbi hotela. Ponekod pa je res cisti luksuz.

Meni tudi ogromno pomeni, da ni gnece. Lani sem prav trpela, ko je bila na Italijanskih plazah gneca.
  • 0

#77 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26068 posts

Posted 03 June 2022 - 03:52 PM

Pri sebi opazam podobno, z leti sem bolj na komot in iscem drugacno sprostitev. Mi tudi estetika nekaj pomeni, valjda spet ni to bistvo, ampak ja, fajn je tudi 'doma' na kavcu uzivat v novi lokaciji. Sploh, ko enkrat imas otroka in nisi cele dneve zunaj, da bi odkrival nove koticke (vsaj ne v istem smislu kot prej). Neke pristne lokalne izkusnje tudi ne iscem, sploh pa ne v zadnjih letih - bolj zacasni odklop od mundanega vsakdana, spremembo okolja, druzbe in klime. Edino hrano pa rada poiscem lokalno, kolikor pac je lokalne veganske ponudbe. Z bazeni in guzvo v casu dopusta nimam izkusenj, mi smo 'od nekdaj' hodili jadrat in imas potem 'plazo' (in vso kramo) vedno sabo. Zdaj se pocasi navajam na to, da grem v vodo z obale (za majhne otroke kaj drugega itak ne pride v postev). Ma na obcasen luksuz bi se tudi hitro navadila in se ga ne bi branila iz nekega principa :D. Mogoce cez 10, 20 let, ko bova imela vec casa (in morda tudi denarja), kdo ve. Ce si lahko privoscis in znas v tem uzivat, zakaj pa ne? 

• 0

#78 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 18 July 2025 - 03:02 PM

Tale je baje ful hud za druzine: https://www.loewebaer.com/de
Sam cene so 💸💸😭😭
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users