Hoteli, hostli, restavracije ...
Posted 14 March 2022 - 02:49 PM
Posted 02 June 2022 - 11:15 AM
Ne bi se branila par dni tukaj...
Mango House Seychelles, LXR Hotels & Resorts
Posted 02 June 2022 - 02:35 PM
Posted 02 June 2022 - 03:00 PM
"Samo" 5k chf za 4 nočitve v juniju.
Posted 02 June 2022 - 04:27 PM
Posted 02 June 2022 - 04:36 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 June 2022 - 04:48 PM

Posted 02 June 2022 - 04:49 PM

Posted 02 June 2022 - 04:52 PM
Jaz pa ne razumem potrebe po bazenu, če imaš (tako) morje zraven.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 June 2022 - 08:18 AM
jaz pa iskreno, sploh ne vem, če bi znala toliko bolj uživat v taki hiški, kot npr v enem bungalovu za 1/10 cene. Mi to res ni neka dodana vrednost, če je lokacija super. Očitno sem tako navajena hrvaških apartajev, da so mi čisto OK
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 June 2022 - 11:25 AM
Posted 03 June 2022 - 11:34 AM
Meni tudi ni do takšnega dopustovanja.
Saj je nasplošno težko govoriti o neki pristnosti, da jo kot turist doživiš. Ampak tole bi bilo pa težko dlje.Je pa res, da je gostje takšnih hotelov niti ne iščejo.
Pred eltisem gledala en film Williama Hurta, ki je igral popotnika, ki potuje in išče namestitve, ki bodo takšne, kot da ni bi zapustil lastnega doma. Na to me spomni takšen hotel.
Se strinjam, JIna, glede bazena. Zakaj
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 June 2022 - 11:55 AM
Potem imaš pa zelo lep dom, Frčica Men je pa super, če je lep razgled. Pač neka dodana vrednost.
Posted 03 June 2022 - 11:56 AM
Mislim, da si me narobe razumela
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 June 2022 - 12:13 PM
Meni še največ pomeni to, da ni gneče
Meni tudi. Zato bom pa blazno trpela, ko bomo omejeni zaradi sole. Nama na kraj pameti ne pade, bi sla julija ali avgusta. Ze junija in septembra zna biti za moje pojme prevec ljudi. Se tako lepa plaza mi izgubi ves car, ce je natrpana.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 June 2022 - 03:20 PM
Bazeni v hotelih ob morju so pa meni osebno fajn opcija, ker v tropih (kot je npr. Indijski ocean) je ponekod ogromna razlika med plimo in oseko in pri nekaterih plazah v casu oseke ni mogoce plavati, ker je voda prenizka ali pa so v casu plime predivji valovi. Spet druge nimajo zascite koralnih grebenov in je nevarno plavat, ko je morje razburkano. Na tretjih dolocen cas v letu gnezdijo zelve. Spet na drugih tokovi v dolocenem letnem casu morski tokovi na obalo nosijo morsko travo itd. Vcasih je bazen logicen dodatek k ponudbi hotela. Ponekod pa je res cisti luksuz.
Meni tudi ogromno pomeni, da ni gnece. Lani sem prav trpela, ko je bila na Italijanskih plazah gneca.
Posted 03 June 2022 - 03:52 PM
Pri sebi opazam podobno, z leti sem bolj na komot in iscem drugacno sprostitev. Mi tudi estetika nekaj pomeni, valjda spet ni to bistvo, ampak ja, fajn je tudi 'doma' na kavcu uzivat v novi lokaciji. Sploh, ko enkrat imas otroka in nisi cele dneve zunaj, da bi odkrival nove koticke (vsaj ne v istem smislu kot prej). Neke pristne lokalne izkusnje tudi ne iscem, sploh pa ne v zadnjih letih - bolj zacasni odklop od mundanega vsakdana, spremembo okolja, druzbe in klime. Edino hrano pa rada poiscem lokalno, kolikor pac je lokalne veganske ponudbe. Z bazeni in guzvo v casu dopusta nimam izkusenj, mi smo 'od nekdaj' hodili jadrat in imas potem 'plazo' (in vso kramo) vedno sabo. Zdaj se pocasi navajam na to, da grem v vodo z obale (za majhne otroke kaj drugega itak ne pride v postev). Ma na obcasen luksuz bi se tudi hitro navadila in se ga ne bi branila iz nekega principa . Mogoce cez 10, 20 let, ko bova imela vec casa (in morda tudi denarja), kdo ve. Ce si lahko privoscis in znas v tem uzivat, zakaj pa ne?
Posted 18 July 2025 - 03:02 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users