Jump to content

Photo

Družina ali kariera?

• Please log in to reply
94 replies to this topic

#61 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 06 March 2006 - 10:29 PM

[quote=tinca][quote=Tanjci][quote=tinca]Ne bom nič pisala na to temo, se pa od zdaj naprej podpisujem pod Coltove in Tanjčine pripevke.

IPB Image

Imela bom pa najmanj dva otroka!
saj ne zarad druzga....ma imam že v načrtu za hišo dve otroški spalnici biggrin.gif [/quote]
midva bova lahko uredila 3 otroške/mladinske sobe biggrin.gif

Pol bojo trije smile.gif ?
Midva pa - če verjameš al ne - na 150 m2 več kot dve nisva mogla ermm.gif[/quote]
nič novega rolleyes.gif

če pa gledam kakšna stanovanja zdej delajo, so pa itak vsa tko narejena, da če že nimajo samo spalnice imajo v najboljšem primeru eno otroško sobo (smo že na 90m2)... samo največja stanovanja (nda 120m2) pa imajo 2 rolleyes.gif . Žalost... kot da je imet 2 otroka res redkost in stvar za "bogate".

ok, ne bom o tem, ker itak naletim na same "ja valda, zakaj bi le imel otroke" ipd. pa da jih bom jst imela itak sam zato, ker se od mene "pričakuje"... ker enostavno ne morjo štekat, da si v tem času lahko nekdo ZARES ŽELI imet otroke evil.gif

• 0
Posted Image

#62 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 06 March 2006 - 10:31 PM

[quote=Tanjci]
ok, ne bom o tem, ker itak naletim na same "ja valda, zakaj bi le imel otroke" ipd. pa da jih bom jst imela itak sam zato, ker se od mene "pričakuje"... ker enostavno ne morjo štekat, da si v tem času lahko nekdo ZARES ŽELI imet otroke evil.gif [/color]

noben ti tega ne očita
hvala bogu če si jih res želiš
in upam da bo vse ravno tako v tvojem lajfu kot si sama želiš in predstavljaš
bomo vsi zlo veseli zate

samo ti si na tak način predstavla da si nam mogoče to dala mal v podzavest
ampak tanjci ti kr
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#63 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 March 2006 - 11:14 PM

QUOTE(Tanjci)
ker enostavno ne morjo štekat, da si v tem času lahko nekdo ZARES ŽELI imet otroke evil.gif

Daj daj, zaj pa umiri svoj mama nagon. Noben ti nič noče. Meni je povsem jasno in razumljivo in tudi štekam, da si želiš otroke. Nič čudnega. Ampak probaj ti štekat tudi ostale (in se otresi večvrednostnega kompleksa, ker si pač želiš družino), ki imamo še kakšne druge želje, potrebe..... in pač nimamo ne želje in ne potrebe po otrocih oz. familiji. Nismo popolnoma nič manjvredni od tebe, niti manj zreli, niti na kakršen koli drug način slabši.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#64 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 13 June 2006 - 05:35 PM

Definitivno kariera. Jebemti, zakaj pa se drkam za izpite in crkujem, ko skušam obdržat visoko povprečje? Da bom pol doma frocu plenice menala? Ne ne.
  • 0

#65 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 June 2006 - 05:41 PM

QUOTE(Darla)
Definitivno kariera. Jebemti, zakaj pa se drkam za izpite in crkujem, ko skušam obdržat visoko povprečje? Da bom pol doma frocu plenice menala? Ne ne.

hehehe. thumbup.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#66 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 13 June 2006 - 06:00 PM

Whatever makes you happy!

Če je to družina, ali kariera, ali boemsko bluzenje, nima veze, glavno da si srečen.
  • 0

#67 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 13 June 2006 - 06:10 PM

Dokler naum tolk stara, da si bom zaželela mal predaha na šihtu, pa dokler naum že tko al tko okrogla k žoga, otroc ne pridejo v poštev. Prevelik vem o njih in mislim, da do kakega 35. leta res, res ne pridejo v poštev. Sicer pa, nikol ne veš...
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#68 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 13 June 2006 - 06:13 PM

QUOTE(Hsul)
Če je to družina, ali kariera, ali boemsko bluzenje, nima veze, glavno da si srečen.

sliši se zelo obetavno .... 8)
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#69 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 13 June 2006 - 06:27 PM

QUOTE(Darla)

Sej verjetno nisi tako mislila, biggrin.gif
sam tole se men sliš lih tako, da bi moralo bit tistim, ki študirajo, pod častjo imet otroke?
Sej diploma ne pomeni nujno, da si pa čist v biznisu po 12 ur na dan in da je družinsko življenje izključeno?

Zame kariera pomen največ to, da bom imela za pravičen denar eno spodobno službico,
nikol se pa jaz ne bi pustila katerikoli službi (no, tako zdaj razmišljam), da me okupira do te mere, da bi moje zasebno življenje trpelo..
potem že raje izberem "družino", čeprav mislim, da bo pri meni to le dvočlanska celica, brez otrok biggrin.gif
  • 0

#70 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 June 2006 - 06:42 PM

men je sigurno na prvem mestu kariera, potem družina
  • 0

#71 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 13 June 2006 - 08:31 PM

QUOTE(_M_)
QUOTE(Darla)

Sej verjetno nisi tako mislila, biggrin.gif
sam tole se men sliš lih tako, da bi moralo bit tistim, ki študirajo, pod častjo imet otroke?
Sej diploma ne pomeni nujno, da si pa čist v biznisu po 12 ur na dan in da je družinsko življenje izključeno?

Hja, v mojem primeru pomeni točno to. Po diplomi grem takoj magisterij delat, po tem pa (če bo zneslo) še doktorat. Službo želim tako, da jo bom opravljala z veseljem in da bom delala zelo veliko, tudi 12 ur al pa nedelje/praznike. In da mi bo seveda prinašala dobro plačo biggrin.gif
Poleg tega pa ... nimam fanta in ne maram otrok. Torej tudi če bi hotla familijo, je ne morem imet laugh.gif
  • 0

#72 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 13 June 2006 - 09:20 PM

QUOTE(Darla)

Hja, v mojem primeru pomeni točno to. Po diplomi grem takoj magisterij delat, po tem pa (če bo zneslo) še doktorat. Službo želim tako, da jo bom opravljala z veseljem in da bom delala zelo veliko, tudi 12 ur al pa nedelje/praznike. In da mi bo seveda prinašala dobro plačo biggrin.gif
Poleg tega pa ... nimam fanta in ne maram otrok. Torej tudi če bi hotla familijo, je ne morem imet laugh.gif

darla, daj nabavi si tipa, da boš mela preostalih 12 ur v dnevu tut kaj delat! biggrin.gif (pa ne me resno jemat, dons sm mal zlobna! biggrin.gif)
  • 0

• Guests

Posted 13 June 2006 - 10:07 PM

Js bi pa mela rada sihta 8 ur na dan ali manj biggrin.gif , ce se le da dopoldan, da lahko popoldan delam kaj drugega. No, mal pretirano...ampak absolutno nisem ambiciozni tip cloveka...tk da druzina, druzba, vse prej kot kariera. Pac zelim si eno sluzbo, kjer mi ne bo prehudo in nekaksno povprecno placo, s kero bom lahko shajala.. recmo 200 jurjev bi blo dost.
  • 0

#74 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 14 June 2006 - 01:20 PM

[quote=Špela]

darla, daj nabavi si tipa, da boš mela preostalih 12 ur v dnevu tut kaj delat! biggrin.gif (pa ne me resno jemat, dons sm mal zlobna! biggrin.gif)
A ti sploh veš, kok je človek crknjen po 12 urah šihta?! Drugih 12 ur bom spala, kaj pa drugega laugh.gif
  • 0

#75 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 14 June 2006 - 01:34 PM

Darla, a ti sploh imaš kakšno zasebno življenje? Mislim, greš kdaj ven s kolegi/kolegicami? Si vzameš kdaj čas za kakšno pohajkovanje s prijatelji? Ali pa so ti vse samo izpiti in nadpovprečen uspeh v šoli?
  • 0

#76 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 14 June 2006 - 04:03 PM

Enim pač več pomeni izobrazba, drugim pa bluzenje naokrog. Meni je pač izobrazba na prvem mestu.
  • 0

#77 Inči

Inči

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 295 posts
  • Interests:vse po malem

Posted 14 June 2006 - 04:24 PM

Jst bi si definitino najprej uredila kariero in moje finančno stanje biggrin.gif šele potem, ko bi že res neki dosegla v življenju bi si jst umisla bebico. Tko, da pri meni je ta stvar zelo pozno splanirana, če že biggrin.gif
  • 0

#78 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 14 June 2006 - 07:14 PM

QUOTE(Darla)
Enim pač več pomeni izobrazba, drugim pa bluzenje naokrog. Meni je pač izobrazba na prvem mestu.
Ok. Meni je tudi izobrazba takoj na prvem mestu. Imam zelo lepo povprečje, izpita še nisem padla, pa še vseeno najdem čas tako za fanta, tako za kavice s prijateljicami, en čas sem še celo delala zraven študija. Zame ni bluženje okoli če grem enkrat, dvakrat na teden s prijateljicami za eno uro na kavo ali pa dvakrat, trikrat na mesec tudi kam ven z njimi. Saj ves čas pa ja ne morš za knjigami sedet. Zame je bolj bluženje to da sem na internetu, da gledam tv, kot pa da se družim s prijatelji.
Ne vem in te ne poznam ampak dobila sem tak občutek, da si zelo osamljeno bitje. Saj mogoče se motim... Upam, da se motim.
  • 0

#79 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 14 June 2006 - 07:20 PM

QUOTE(Anaa)
QUOTE(pupa)
QUOTE(Kami)
Moj plan je bil vedno: najprej kariera, da si zagotoviš lepo prihodnost (zadovoljiš tako finančne potrebe, kot potrebe po produktivnosti, uspehu, samodokazovanju...) potem pa otroci, da ti to prihodnost še polepšajo ...

se podpišem biggrin.gif

Jas tut.. wink.gif

še ena!
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#80 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 14 June 2006 - 07:34 PM

Kalypso, nikar ne skrbi, še zdaleč nisem osamljeno bitjece smile.gif Sem tudi športnica, glasbenica (solo in orkester) in tu srečam in se družim z ogromno ljudmi. Res pa je, da mi visoka izobrazba zelo veliko pomeni in če moram izbirati med izhodom v petek zvečer in učenjem, bom izbrala učenje. Če imaš toliko aktivnosti kot jaz na kupu, si pač ne moreš privoščiti prevelikega zapravljanja časa (samo vsake toliko za 5 minut skočim semle, hehe).
Pač, različne cilje imamo v življenju. Jaz niti nimam možnosti, da bi kdaj imela družino, zato sem se povsem usmerila v šolanje oziroma kariero. Kompenzacija pač.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users