A mi lahko katera, ki ima ali je imela odprt s.p. pove, a se da prit skoz brez računovodje? Jaz bom imela zelo nizek prihodek, ampak trenutno se mi v glavnem gre za to, da imam plačane prispevke, da mi teče pokojninska doba, itd., in si po mojem niti ne bi stroškov kaj ekstra nabijala. Se lahko sama naučim računovodskih osnov (vzemite kot dejstvo, da sem ZELO pametna ) ali so nujne tuje usluge?

Samostojni podjetnik
Posted 10 October 2014 - 11:34 AM
Posted 10 October 2014 - 12:53 PM
Joj, jaz ti ne znam povedat. Meni vse oni rihtajo, nimam cisto nic skrbi s tem, samo svoje racune posljem. Vem, da bi lahko sama dolocene zadeve vodila, ampak ne vem pa, ce ravno cisto vse.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 03 April 2016 - 01:32 PM
Je katera pred leti izkoristila subvencije in mi lahko kaj pove glede tega? Predvsem me zanima karkoli v zvezi z obveznim usposabljanjem, ki je eden od pogojev za pridobitev. Pred leti vem da je bilo ok. 22,5 ur, zdaj so to povišali na neverjetnih 100. Sicer še ni znano, kako in kje bo to potekalo, ampak mi v trenutni situaciji niti slučajno ne bo zneslo opraviti tega. Ne vem, kako si predstavljajo, da bo človek imel čas 2 meseca hoditi na to ... Že v štartu se mi zdi ciljano na tiste, ki nimajo toliko dela, da bi si s.p. sploh lahko privoščili.
Podatki, ki sem jih dobila:
Način izvajanja
Program se bo izvajal v obliki subvencije za samozaposlitev žensk s terciarno izobrazbo (VI. raven izobrazbe ali več), ki bodo predhodno pridobile certifikat o zaključenem Programu podjetniškega usposabljanja Javne agencije SPIRIT.
Višina subvencije ter ohranitev samozaposlitve:
Subvencija bo predvidoma znašala 5.000 eur za ohranitev samozaposlitve 2 leti.
Ciljna skupina:
Brezposelne terciarno izobražene ženske (VI. raven izobrazbe ali več), ki so:
- prijavljene v evidenci brezposelnih oseb vsaj 3 mesece;
- pridobile certifikat o zaključenem Programu podjetniškega usposabljanja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (Javna agencija SPIRIT);
- da v zadnjih 5 letih niso prejele sredstev iz naslova subvencije za samozaposlitev s strani ZRSZ;
- da v zadnjih 3 letih niso bile vključene v program Podjetno v svet podjetništva.
Predhodna vključitev v Program podjetniškega usposabljanja pri SPIRIT-u
Eden izmed pogojev za pridobitev subvencije je torej predhodna vključitev in pridobitev certifikat o zaključenem Programu podjetniškega usposabljanja Javne agencije SPIRIT. Program podjetniškega usposabljanja ima vnaprej določeno vsebino in lokacije izvedbe. Program podjetniškega usposabljanja brezposelnih žensk s terciarno bo zajemal 15 podjetniških usposabljanj. Vse udeleženke, ki se bodo udeležile usposabljanja, bodo pridobilecertifikat. Gre za poglobljeno usposabljanje, ki bo potekalo v osmih modulih (Pot v samostojnost; Kako preveriti poslovno idejo; Razvoj podjetniške ideje; Trg, kupci, deležniki; Pravni vidik, finančni vidik, Umetnost trženja in prodaje; internetna prodaja, komunikacijske poti; Poslovno okolje, v katerem delujem lokalno, regionalno, nacionalno; Zaključno srečanje s predstavitvijo poslovnih modelov in kako naprej). Vsak modul (tedenska vsebina) obsega 12,5 ur usposabljanja (vsi moduli skupaj obsegajo 100 ur) in mora biti v enem tednu zaključen v celoti. Ura traja 45 min.
Program podjetniškega usposabljanja bo potekal v spomladanskem in jesenskem sklopu v letu 2016. Na posameznem podjetniškem usposabljanju se bo usposabljalo največ do 45 udeleženk, brezposelnih žensk s terciarno izobrazbo.
Prvi sklop 8 usposabljanj se bo predvidoma začel v obdobju od 3.5.2016 do najkasneje 5.5.2016 in končal do najkasneje 30.6.2016
Drugi sklop 7 usposabljanj se bo predvidoma začel v obdobju od 5.9.2016 do najkasneje 7.9.2016 in končal do najkasneje 31.10.2016
Napotovanje in vključevanje v Program podjetniškega usposabljanja
Osebe bodo v Program podjetniškega usposabljanja vključene v okviru Novih in razvojnih projektov, sredstva za program zagotavlja SPIRIT, udeležencem bomo s pogodbo priznali dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost.
Natančne lokacije izvede programa Podjetniškega usposabljanja bodo znane v konec meseca aprila, takrat vam bomo posredovali tudi vse podatke za sklenitev pogodb z osebami za vključitev v Program podjetniškega usposabljanja.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 April 2016 - 09:56 PM
Ciljna skupina najbrž pomeni, da morajo kandidatke izpolnjevati vse naštete pogoje ne? Torej morajo biti na borzi dela minimalno 3 mesece...
Posted 04 April 2016 - 10:14 PM
― V. Van Gogh
Posted 04 April 2016 - 10:24 PM
Ok, to je smiselno ja.
Žal ne izpolnjujem pogojev.
Posted 04 April 2016 - 10:28 PM
― V. Van Gogh
Posted 04 April 2016 - 10:36 PM
Veš mogoče kje se lahko prijavim? Sem malo guglala, pa čisto nič nisem našla. Tudi lokacije še niso znane ne?
Posted 04 April 2016 - 10:41 PM

― V. Van Gogh
Posted 04 April 2016 - 10:51 PM
Ne bom se niti na Zavod prijavljala... Bi pa šla na kako tako usposabljanje - zaradi znanja.
Hvala za informacije, pa vso srečo!
Posted 06 April 2016 - 07:21 PM

― V. Van Gogh
Posted 28 April 2016 - 02:03 PM
A ima katera normirani s.p. in si sama izdaja račune?
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users