Game of Thrones (2011)
Posted 20 June 2011 - 10:16 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 24 June 2011 - 07:46 AM

George o obisku v LJ:
KLIK
Alive and Kicking...
Jun. 24th, 2011 at 12:09 AM
Spain
... but feebly, feebly.
Last night's signing in Ljubljana drew 2000 (rough estimate). How I survived I will never know. If I did. I want to sleep for a week. My hand is fine (thanks for asking), but my brain has turned to mush. I want to sleep for a week. Instead I have another interview in an hour. And sometime later today Ty and I begin the long process of flying home. Which has already grown longer and more complicated thanks to the cancellation of the flight that was to be the first leg of our homeward journey...
But never mind.
Thanks to everyone who came out. You were wonderful. And amazingly patient. Standing in line for five hours for my illegible scrawl is an act of valor.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 06 July 2011 - 01:56 PM

Posted 06 July 2011 - 03:48 PM

zakaj, le zakaj je moral umret kahl Drogo, damn, nad kom se bom pa zdaj slinila

Arya bo pa dala še vsem vetra in to ornk, mislim da bo Joffrey enkrat še zelo trpel

Posted 06 July 2011 - 03:56 PM

Posted 06 July 2011 - 07:03 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 July 2011 - 07:03 PM

Posted 11 July 2011 - 12:19 AM

you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 12 July 2011 - 07:01 PM

Posted 13 July 2011 - 12:19 PM

Zgleda na noro odbito!!!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 July 2011 - 05:40 PM
Bom še pogledla kak del, da vidim, če se bo kaj spremenilo.
[Napoleon]
Posted 13 July 2011 - 06:46 PM
Meni se je pa epsko končalo.

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 July 2011 - 07:50 AM
Meni je noro všeč, knjige mi pa ne bi ble, ker tkega žanra ne marm brat.
Za info: Lord of the rings - nisem gledala nobenega filma in prebrala nobene knjige, ker me ne zanima (sem pa poskusila gledat film ene 4× pa mi je BV).
Zato sem tole začela gledati z veliko skepso in bila izjemno presenečena, da sem tako padla not

Tudorji so mi bli tud recimo BV in več kot 3 dele mi ni ratalo gledat.
Razmišljam, da bi tud knjige kdaj prebrala, samo običajno je tako, da ko vidim film se mi pol knjige ne da, ker že vem kako in kaj bo. Bi pa obvezno brala v originalu, ker mi je slovenski jezik tečen in grd, prevodi pa sploh.
In po tistem prevodu Pižame iz prve strani - ali pa tistem tekstu, ki ga je Kinky prilepila v prvi post, mi je rahlo slabo.
Jon Sneg, seriously?

Nasploh ugotavljam, da 3/4 knjig odložim zaradi prevoda in slo. jezika. Zato vedno bolj posegam po originalni ali pa vsaj nagleški literaturi.
Drugače pa, glede serije: Od žensk mi je najbolj všeč Khalessi, tudi zelo fu*abilna mi je

Od tipov pa mi je Khal alfa in omega, vsi ostali so mi brezvezni. RAWR!

Posted 16 July 2011 - 09:49 AM
Za info: Lord of the rings - nisem gledala nobenega filma in prebrala nobene knjige, ker me ne zanima (sem pa poskusila gledat film ene 4× pa mi je BV).

Jaz filme znam skorajda na pamet, LOL. Knjig pa nisem brala. Sem prebrala Hobita in Drevo in List, LOTR-a prvi del sem pa začela, pa mi ni potegnil in sem nehala. Bom nekoč spet.
A resno je v slovenskem prevodu John SNEG?

Posted 17 July 2011 - 09:41 PM
Sem pa prebrala vse knjige v originalu, ne vem pa kakšni so prevodi, vem da sta Gorenc in Gradišnik prevajala, meni osebno sta to ena izmed boljših prevajalcev pri nas... Seveda nista ravno za vsak okus, sama sem pristaš malo bolj ''nenavadnega'' jezika, tudi original ne uporablja ravno tipičnega besedišča (in je npr. kot Pratchett prava poslastica v tem smislu).
Glede na to, da se v nadaljevanju zgodba precej zaplete in da je kar nekaj bitk in specialnih efektov vključenih, ni nič čudnega, da bo 2. sezona šele aprila drugo leto.
Sicer pa še dve knjigi iz serije nista napisani, tako da se jim ravno ne mudi s serijo

you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 18 July 2011 - 02:13 PM
Posted 18 July 2011 - 04:19 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 18 July 2011 - 04:28 PM
vem da sta Gorenc in Gradišnik prevajala, meni osebno sta to ena izmed boljših prevajalcev pri nas... Seveda nista ravno za vsak okus, sama sem pristaš malo bolj ''nenavadnega'' jezika,

Gradišnik je meni za vedno pokvaril 6. knjigo o Potterju, prisežem, da bi jaz v takrat 9. razredu bolje prevedla, tip je delal take stavke, da se je cela Slovenija na račun tega za glavo držala. Nikoli nisem brala teh knjig (Game of Thrones), mogoče je "nenavaden" jezik tu smiseln, tam definitivno ni bil, vse skupaj je izpadlo kot ena izjemno slaba šala.
Mu ne bom nikoli odpustila tega.

Sori, sem mogla komentirat, se odstranjujem iz te teme zdaj.

After all this time?
Always.
Posted 18 August 2011 - 09:44 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users