Japonska
Posted 12 January 2018 - 05:15 PM
Restavracije pa imajo itak vso hrano razstavljeno v plasticni obliki ali pa je narisana na jedilnikih.
Se ne spomnim da bi imela kjerkoli na Japonskem kak problem glede sporazumevanja. Sva imela v Braziliji ful več težav.
Anouk, audio posnetki pogovorov oz radijske oddaje o potovanjih - lahko so v obliki vodičev, intervijujev s popotniki ipd. Jaz jih pobiram na iPhonovi aplikaciji Podcasts.
Posted 12 January 2018 - 07:16 PM
Zanimivo, prvic slisim. Bi znalo bit uporabno v prihodnje, hvala!
Posted 14 January 2018 - 12:42 PM
Meni je fajn Rick Steves, pa Amateur traveller ima tud par zanimivih intervijujev s popotniki.
Posted 24 July 2018 - 02:03 PM
Je bila katera tako na Japonskem (Tokio), kot v Hong Kongu?
Pablo Picasso
Posted 24 July 2018 - 04:37 PM
http://happyfoxtravels.com
Posted 24 July 2018 - 04:58 PM
Krasno, hvala!
Pablo Picasso
Posted 07 August 2018 - 01:32 PM
Jaz sem bila samo v Tokiu, v Hong Kongu pa še ne. Te zanima kaj specifičnega Coco*?
Posted 07 August 2018 - 01:39 PM
Mahhh, zaenkrat ne še, bolj me je zanimala primerjava, planiram, da bi se ustavila še nekje, če sem že v Aziji (logika 'če sem že tu, grem pa še nekam, itak je vse v nejborhudu - mhmmm ) in sem zbirala ideje, kaj bi bilo najbolje. Čeprav v tej točki, ko so cene letalskih absurdne, bom po moje odločitev sprejela na podlagi cene letalske in šla nekam, kjer bo karta najcenejša.
Pablo Picasso
Posted 07 August 2018 - 03:07 PM
Kewl. Kam v Azijo pa šibaš? #firbec
Posted 07 August 2018 - 03:38 PM
Tajvan.
Pablo Picasso
Posted 07 August 2018 - 03:44 PM
Vem da so bile lani jeseni iz Tajvana precej ugodne povezave na Okinawo. ☀️
Posted 07 August 2018 - 03:45 PM
Oooo, wait, do tell more!
Pablo Picasso
Posted 07 August 2018 - 04:13 PM
Lani, ko sem iskala dopust v JV Aziji konec oktobra/začetek novembra, je bila ena od opcij v igri tudi ZRH-IST-Taiwan-Okinawa, ampak nama dolgi postanek v Istanbulu ni dišal, zato sva se na koncu raje odločila za drugo opcijo.
Okinawa je bila želja že pri prvem obisku Japonske, pa je bilo premalo časa, da bi jo vključila. Bojda je drugačna od preostale Japonske. Rojstni kraj karateja. Sestavlja jo več otokov, ima tropsko podnebje in je destinacija za poležavanje na plaži, snorkljanje po koralnih grebenih, oglede WW2 heritage (tukaj so se odvijale ene zadnjih bitk v drugi svetovni vojni), v glavnem mestu Naha (ki je bojda zelo zelo ameriška) se nahaja eden največjih akvarijev, itd. Je pa tako, da ni vedno primeren čas za obisk, saj se pozimi temperature spustijo tako nizko, da ni več najbolj primerno za kopanje. V poletnih mesecih obstaja nevarnost tajfunov, deževna doba pa je, če se ne motim nekje spomladi.
Posted 07 August 2018 - 04:22 PM
A si sama iskala karte (predvidevam da ja)? If so, imaš kak trik v rokavu?
Jaz že nekaj časa iščem kako pametno varianto, pa ne dobim nič, sicer je bila pred kratkim neka akcija Milano-Taipei povratna za 400 za točno določene datume, ampak pol je fora, da nimam možnosti 'skočit' še kam drugam. Pač idealno bi blo, če bi imela fuuuuul dolg layover nekje, ampak skyscanner ni nekaj v pomoč. Najbolj carsko bi bilo, če bi bili to HK, Singapur ali Japonska, ker se potem ni treba zafrkavat z vizami (ne zame).
Azija je kar pestra z vremenom, ja, ko sem študirala različne kombinacije, sploh kaki Filipini. Se premakneš za par kilometrov in kr drugo podnebje.
Pablo Picasso
Posted 07 August 2018 - 05:12 PM
Jap, sama sem iskala karte. Ni nekega posebnega trika. Vedno sva precej fleksibilna. Vedno si približno določiva kateri mesec bi šla na pot, kam približno in potem pač iščem različne kombinacije. Ena potem vedno izstopa, da se odločiva zanjo.
Ja, res je to glede klime. Filipini se zdi, da ima vsak otok svojo mikro klimo.
Posted 02 April 2021 - 08:53 PM
Japonske opice
Edited by Kalypso, 03 April 2021 - 09:12 AM.
Posted 02 April 2021 - 10:00 PM
Lušno tisto kopanje s sloni, kako uživajo.

To so tvoji posnetki, če prav razumem?
Posted 03 April 2021 - 09:11 AM
Oh, napačen link. Sem popravila in zdaj so na videu res opice iz Japonske in ne sloni iz Tajske.
Prilepim link v temo o Tajski.
Planet ja. Moji posnetki so. Odkar sem nabavila GoPro uživam v snemanju spominov na naših izletih in potovanjih. Da posnetki ne utonejo v pozabo shranjeni nekje na disku, delam iz njih kratke filmčke. Včasih sem pisala blog, ampak sem po zapletih s prenosom na lastno domeno nekako izgubila voljo do pisanja in zdaj več časa namenim videom.
Posted 03 April 2021 - 09:31 AM

Jaz sem pa mislila, da si slone poimenovala “opice”, ker so tako domači. : ))
Posted 16 June 2021 - 03:17 PM
Nara se mi je prikupila tudi zaradi nešteto srn, ki se prosto gibljejo po parkih. Za njih lahko kupiš posebne srnje cookie-je in jih hraniš z njimi. Če jim ponudiš piškotek in se jim prikloniš, se ti priklonijo nazaj. Midva sva seveda kupila en tak paketek in se zabavala ob hranjenju. So pa bile srne in srnjaki ful nežni in luškani. Tudi tisti najbolj lačni in lačne ter tisti z velikimi rogovi niso bili nevarni. Se mi je zdelo ful smešno, ko so jih ljudje hranili in ko so jih obkrožili, so bežali pred njimi. Če se nisi zmenil za njih so te samo nežno dregnili z rogovi oz. glavo.
Srnice iz Nare:
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users