Jump to content

Photo

Turistična zavarovanja

• Please log in to reply
117 replies to this topic

#61 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 03 July 2016 - 02:16 PM

Jaz tudi - celoletno za ves svet. Samo imam pri Triglav to, ker ima cela družina tam vse, pa se potem nekaj popusta dobi. :P

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#62 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 08 October 2017 - 02:42 PM

Ce imam stalno bivalisce v tujini in potujem v tretjo drzavo, a lahko sploh lahko sklenem Coris ali Vzajemna zavarovanje v tujini? Ima katera izkusnje s tem? Anouk morda?
  • 0

#63 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88036 posts

Posted 08 October 2017 - 03:14 PM

Pomoje bi do najbolj točnih informacij prišla, če pokličeš. :D Midva sva nazadnje zavarovanje pri Vzajemni sklenila kar prek spleta, ker imajo nemogoč delovnik.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#64 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26222 posts

Posted 08 October 2017 - 04:48 PM

Ce imam stalno bivalisce v tujini in potujem v tretjo drzavo, a lahko sploh lahko sklenem Coris ali Vzajemna zavarovanje v tujini? Ima katera izkusnje s tem? Anouk morda?

Zal ti ne znam svetovat, zavarovanja so meni vecna uganka. Nizozemci imajo zavarovanj toliko, da se ven ne vidis, nihce ti pa ne zna povedat, kaj res rabis (dobis pa servirano, kaj vse 'vsi' imajo, kot da to kaj pomeni). Midva sva lani pred smucanjem sklenila neko zavarovanje za tujino, pa se zal ne spomnim vec, katero. Najbolje, da poklices, da nisi po brezveznem brez kritja, ce slucajno se kaj zgodi. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#65 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 08 October 2017 - 07:59 PM

Hvala. 

• 0

#66 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23751 posts

Posted 02 September 2018 - 05:48 PM

Help. Katero zdravstveno zavarovanje se najbolj splača vzeti, glede na ceno in kaj ti krije? Coris ali pri kateri od zavarovalnic?

Jaz sem do zdaj imela samo evropsko kartico zdr. zavarovanja, v primeru potovanja v nosečnosti pa bi raje kaj več.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#67 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88036 posts

Posted 02 September 2018 - 05:57 PM

Evropska kartica ti nič ne krije, jaz je niti ne naročam. Vedno skleneva zavarovanje za tujino pri Triglavu ali Vzajemni.

• 0

― V. Van Gogh

#68 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14402 posts

Posted 02 September 2018 - 06:04 PM

Seveda ti, jaz sem jo imela, ko sem se ponesrečila v Avstriji in je krila vse. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#69 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23751 posts

Posted 02 September 2018 - 06:05 PM

Katero pa vzameta, zavarovalno kritje do 25.000 €, 50.000 €? Sem tudi sama ravno gledala Triglav in Vzajemno za Evropo, predvidevam, da obe krije ta enake stvari (prevoz v bolnico, prevoz v domovino, nujno zdravljenje v tujini...)? Nisem pa še uspela razbrati, ali obe krijeta npr. prevoze do enakega zneska ipd.
  • 0

#70 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88036 posts

Posted 02 September 2018 - 06:06 PM

Meni se kritje samo za nujne primere ne zdi dovolj, to je enako kot obvezno zdr. zavarovanje pri nas. Mislim da do 25k.

• 0

― V. Van Gogh

#71 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23751 posts

Posted 02 September 2018 - 06:11 PM

Evropska kartica ne krije zasebnih bolnic in zdravnikov in prevoza v domovino, pa asistence v tujini ne nudi. Pa baje ne krije vedno celotnih stroškov, ker krijejo povprečne stroške enakih storitev v Sloveniji. Mislim, da je samo v tem razlika.
  • 0

#72 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27762 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 September 2018 - 06:16 PM

Evropska kartica je za v smeti, sem se veckrat opekla iod takrat dalje vedno vzamem se dodatno zavarovanje. Meni na zavodu niti denarja za urgenco niso hoteli povrniti, vedno z nekimi utemeljitvami tipa 'niste upraviceni do povracila stroskov', unlol.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#73 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14402 posts

Posted 02 September 2018 - 07:06 PM

Dopuščam možnost, da je bilo leta 2006 drugače, ampak meni so krili rešilca, operacijo, oskrbo in fizioterapijo. Kar sem morala plačati na licu mesta so zdravila za domov proti trombozi (povrnjeno naknadno) in hrano (kar pa sama krije večina avstrijcev). 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#74 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27762 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 September 2018 - 07:48 PM

Mozno, jaz hvala bogu skoraj nikoli nisem potrebovala zdravniske oskrbe v tujini, ampak ko pa sem jo, je evropska kartica zatajila.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#75 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26222 posts

Posted 02 September 2018 - 07:56 PM

Jaz sem jo rabila samo enkrat na Hrvaškem za antibiotike, fant jo je pa v Slo tudi že dvakrat uporabil (enkrat za odstranitev zahtevanega kožnega znamenja, drugič za pregled in zdravljenje UTI) in so še vedno vse krili.

Dodatno nezgodno zavarovanje imava samo za smučanje.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#76 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88036 posts

Posted 02 September 2018 - 07:59 PM

Sem pogledala konkretno za Sicilijo in ti evropska kartica krije samo free or reduced-cost public medical care, urgentnega zdravljenja pa ne. 

Glede na to, da si noseča, jaz sploh ne bi pomislila na to, da ne bi vzela zavarovanja za tujino. Čeprav pri nas npr. ginekološko zdravljenje v nosečnosti krije obvezno zavarovanje.

• 0

― V. Van Gogh

#77 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33183 posts

Posted 02 September 2018 - 08:00 PM

saj pa ta plačljiva zavarovanja za tujino so dost poceni, a ni tko?

• 0

#78 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27944 posts

Posted 02 September 2018 - 08:03 PM

Jap. Midva sva lani vzela C paket za 10 dni ( on srcni bolnik pa jaz noseca) in ni bilo niti 50€.
  • 0

#79 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88036 posts

Posted 02 September 2018 - 08:03 PM

Midva dava pod 30 za dva tedna oz. 16 dni.

• 0

― V. Van Gogh

#80 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 02 September 2018 - 08:28 PM

Moj brat je moral v Črni gori zaradi vnetega ušesa k zdravniku, pa je imel samo evropsko kartico in so mu po vrnitvi domov povrnili vse stroške. 

Sama na srečo še nikoli nisem rabla preizkusit kako delujejo zdravstvena zavarovanja za tujino v praksi, se pa vedno ravnam po načelu "better safe than sorry" in imam vedno sklenjeno zavarovanje, mi krije tudi zdravstvene storitve v tujini.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users