Jaz tudi - celoletno za ves svet. Samo imam pri Triglav to, ker ima cela družina tam vse, pa se potem nekaj popusta dobi. ![]()
Turistična zavarovanja
Posted 03 July 2016 - 02:16 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 October 2017 - 02:42 PM
Posted 08 October 2017 - 03:14 PM
Pomoje bi do najbolj točnih informacij prišla, če pokličeš.
Midva sva nazadnje zavarovanje pri Vzajemni sklenila kar prek spleta, ker imajo nemogoč delovnik.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 October 2017 - 04:48 PM
Ce imam stalno bivalisce v tujini in potujem v tretjo drzavo, a lahko sploh lahko sklenem Coris ali Vzajemna zavarovanje v tujini? Ima katera izkusnje s tem? Anouk morda?
Zal ti ne znam svetovat, zavarovanja so meni vecna uganka. Nizozemci imajo zavarovanj toliko, da se ven ne vidis, nihce ti pa ne zna povedat, kaj res rabis (dobis pa servirano, kaj vse 'vsi' imajo, kot da to kaj pomeni). Midva sva lani pred smucanjem sklenila neko zavarovanje za tujino, pa se zal ne spomnim vec, katero. Najbolje, da poklices, da nisi po brezveznem brez kritja, ce slucajno se kaj zgodi.
Posted 08 October 2017 - 07:59 PM
Hvala.
Posted 02 September 2018 - 05:48 PM
Jaz sem do zdaj imela samo evropsko kartico zdr. zavarovanja, v primeru potovanja v nosečnosti pa bi raje kaj več.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 September 2018 - 05:57 PM
Evropska kartica ti nič ne krije, jaz je niti ne naročam. Vedno skleneva zavarovanje za tujino pri Triglavu ali Vzajemni.
― V. Van Gogh
Posted 02 September 2018 - 06:04 PM
Seveda ti, jaz sem jo imela, ko sem se ponesrečila v Avstriji in je krila vse.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 September 2018 - 06:05 PM
Posted 02 September 2018 - 06:06 PM
Meni se kritje samo za nujne primere ne zdi dovolj, to je enako kot obvezno zdr. zavarovanje pri nas. Mislim da do 25k.
― V. Van Gogh
Posted 02 September 2018 - 06:11 PM
Posted 02 September 2018 - 06:16 PM
Pablo Picasso
Posted 02 September 2018 - 07:06 PM
Dopuščam možnost, da je bilo leta 2006 drugače, ampak meni so krili rešilca, operacijo, oskrbo in fizioterapijo. Kar sem morala plačati na licu mesta so zdravila za domov proti trombozi (povrnjeno naknadno) in hrano (kar pa sama krije večina avstrijcev).
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 September 2018 - 07:48 PM
Pablo Picasso
Posted 02 September 2018 - 07:56 PM
Dodatno nezgodno zavarovanje imava samo za smučanje.
Posted 02 September 2018 - 07:59 PM
Sem pogledala konkretno za Sicilijo in ti evropska kartica krije samo free or reduced-cost public medical care, urgentnega zdravljenja pa ne.
Glede na to, da si noseča, jaz sploh ne bi pomislila na to, da ne bi vzela zavarovanja za tujino. Čeprav pri nas npr. ginekološko zdravljenje v nosečnosti krije obvezno zavarovanje.
― V. Van Gogh
Posted 02 September 2018 - 08:00 PM
saj pa ta plačljiva zavarovanja za tujino so dost poceni, a ni tko?
Posted 02 September 2018 - 08:03 PM
Posted 02 September 2018 - 08:03 PM
Midva dava pod 30 za dva tedna oz. 16 dni.
― V. Van Gogh
Posted 02 September 2018 - 08:28 PM
Sama na srečo še nikoli nisem rabla preizkusit kako delujejo zdravstvena zavarovanja za tujino v praksi, se pa vedno ravnam po načelu "better safe than sorry" in imam vedno sklenjeno zavarovanje, mi krije tudi zdravstvene storitve v tujini.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users