Jump to content

Photo

Zakon o malem delu

• Please log in to reply
290 replies to this topic

#61 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 19 April 2010 - 08:39 AM

QUOTE(_M_ @ 17. 4. 2010 - 20:42) View Post

Eh, jaz sem vedno pripravljena povedat, da služba rolleyes.gif . Študiram pač OB DELU in ne delam ob študiju.

Se mi zdi, da res vedno več teh "nesporazumov" kaj se ob čem dela.
Jaz sem imela na FOV res pravi študij ob delu (vsa predavanja in izpite popoldne ali sobote).
Moj dela podiplomca na EF in ima že malo problemov. Najbolj pa ponorim, ko se mu je že parkrat zgodilo, da se mu predavanja pokrivajo ... res ne daš malo denarja za izredni študij in da tudi toliko niso, da bi urnike prekontrolirali. In je lani eno predavanje "preložil" na naslednje leto - zato da je letos izvedel, da ga ne izvajajo več, ker so jeseni SPET zamenjali program ...
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#62 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 12 May 2010 - 09:41 AM

Tale link, ki ga je Kalypso nalepila, v katerem piše Daniljel Bandelj: on poziva, da se zahteva štipendije za vse študente- to je utopično. Poleg tega članek bolj spominja na političen govor.
  • 0

#63 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 May 2010 - 03:01 PM

No, jaz se na začetku nisem strinjala s celotnim zakonom, pa sem si zdej res vse prebrala o tem pa sem tud mal spremenila mnenje.
Sploh pa kar so danes počeli, da bruhaš res, zdej nas bodo pa vse v isti koš zmetal. Raja primitivna. bruh.gif
  • 0

#64 paradajzz

paradajzz

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:spanje, dremanje, počivanje..

Posted 19 May 2010 - 05:30 PM

Grozno. Na takih svet stoji?
Ogabneži pijani. FUJ!
sploh ne vedo zakaj protestirajo. NIMAJO POJMA.
In to gre tak protestirat k študira že 6, 7 let. Nimam besed.
Če bi se dans domu učil, namesto kazal rit policajem, pol bi mogoče kej naredu.
  • 0
mačka figa.

#65 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 19 May 2010 - 05:31 PM

Kot sem rekla, danes me je sram da sem študentka, proklete opice pijane, za sabo so pustili kup praznih pločevink alkoholnih pijač.
Med protestniki 90% di(v)jakov, ki so izkoristili šole prost dan in šli v Ljubljano, boriti se proti ne vedoč čemu.
Izrodek, ki se je drl v kamero "Pahor jebem ti mater" pa bi jaz dala zapret, če bi bila njena mati, bi jo pa tako pretepla, da ji še pet dni ne bi bilo nič jasno.

Mislim da je iz napisanega jasno, da mi kar kri vre.
Res, ne morem verjet v kakšni generaciji sem pristala in med kakšne ljudi se nas - ostale, meče.
ŠOU pa naj poje juho ki jo je skuhal! Materialno škodo naj krijejo sami, prav tako pa tudi razsul, ki so ga sabo v Ljubljani pustile podivjane živali.
Sicer pa pričakovano!
In ja kot je rekel Gantar: "Tisti, ki mečejo jajca, niso lačni."

Kar je res.

Tisti ki bodo zaradi novega zakona lačni, so sigurno ostali doma in iščejo druge rešitve, s katerimi si bodo v prihodnje služili kruh.

Vsi teli tule pa so samo razvajeni mulci in študentki, ki so imeli dovelj denarja za alkohol, torej ga imajo tudi za hrano.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#66 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 19 May 2010 - 05:38 PM

Takoj sem za to, da vso škodo, kar po načelu objektivne odgovornosti, poravna ŠOS. Cigani podžigajo mentalne omejence in hopla, tole je rezultat.
  • 0

#67 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 May 2010 - 05:38 PM

Pah, če bo kdo zaradi novega zakona lačen pa tudi ne vem.

Najbolj me je razpizdla una tabla z nekim izračunom, da rabi kao študent za preživet na mesec 600€. LOL o faking preLOL. Mogoče, če živi v trosobnem stanovanju v centru al pa kej. Jaz dobim 250€ na mesec pa za moje pojme živim kar bogato. Stanovanje mi sicer plačajo starši, ampak če je res tako oh in sploh strašno reven, bo itak prišel v študenta, ki je poceni. Konec koncev pa vsaj ponavadi starši ziher lahko kej primaknejo, če je res taka nuja, ne poznam nikogar, ki mu starši dejansko ne bi mogli finančno pomagat, če bi bil res tako bogi. Kar po novem zakonu ne bo, ker bo lahko konkretno zaslužil. Bedaki.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#68 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 May 2010 - 05:40 PM

Povzela si vse moje občutke in misli!

Tudi mene je resnično sram, da sm študentka! In ko me bo kakšna mama pogledala si bo sigurno mislila: jej jej jej, tako mladi in neumni!
Mater bla sm v ctk!!! Protesti so meni že itak nekaj najbolj bednega! primitivci!
  • 0

#69 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 19 May 2010 - 05:43 PM

Se strinjam z vsem napisanim.Ker tole kar je blo pa dns je pa res preveč.Res kriza.Sploh nisem vedla, da je blo tok hudo,šele po tem ko sem vidla slike sem vidla kaj se je pravzaprav dogajalo.Uglavnem ne morm vrjet, da se to rešuje na tak primitiven način. rolleyes.gif
Slika, na kateri je parlament z rasutimi okni, me je kr mal šokirala.
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#70 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 May 2010 - 05:44 PM

[attachmentid=6688]
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#71 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 19 May 2010 - 05:46 PM

Človek bi prav održal miličnike iz prejšnega režima. Jih pošlješ v riot gearu z gumijevkami v tole množico, pa naj jih oni naučijo manir, če jih doma ne znajo.

Grozljivo.
  • 0

#72 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 May 2010 - 05:50 PM

Js sm bla cel dan v ctk in je blo kr hrupno, samo sm mela slušalke v ušesih. Vmes nism nič vn hodila, ker sm vedela, da bo gužva... Pridem ven- samo ene par na parkirišču, neki sm gledala prot parlamentu pa nism ničesar videla. Ko sm šla ob slovenski potem peš na bavarca, pa šok pr šubičevi: prvo sm vidla seksi ritke od specialcev ( woot.gif ) potem pa folka k ne vem kaj down.gif . Iz ctkja pa nobenga videla, pa tako lep razgled je. Na poti domov pa še slišm kaj so naredili! Kreteni neumni
Dva pijana mulca sta vstopila v ctk in ju sploh nism videla in slišala, pa sta bla čist zraven mene in sta se začela ful na glas režat (to sm slišala skos musko) in sm se ju ful ustrašila in me je prov skrbel da sta me opazovala, k sm bla sama v enem kotičku. Prav srhljivo je blo. Ju je potem knjižničar napodil vn!
  • 0

#73 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 19 May 2010 - 05:53 PM

Grem stavit, da večina tega folka ni vedela, zakaj je tam. Priznam, da sem tud sama hotla it, ko sem slišala, d a bojo demonstracije...nisem pa vedela nič o tem. In ko sem zvedla, o čem se gre vse skupaj, sem se sama sebi zdela neumna, ker bi šla brez, da bi kar koli vedla.

In kar sem danes videla po TV je bilo grozno, kakšni primitivci.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

• Guests

Posted 19 May 2010 - 05:54 PM

^^Se popolnoma strinjam s prejšnjimi posti. Tole, kar se dogaja, je resnično pod vsakršnim nivojem. 600 € na mesec za preživet, really? Kako potem moji babici s 400 € pokojnine znese? Aja, ne hodi ven na kavice.... rolleyes.gif
Meni je noro, ker vidim, da je omejitev nekaj čez 700 ur letno, kar pri tisti maksimalni postavki znese čez 5000 €. Jaz še nikoli nisem uspela v enem letu toliko zaslužit, pa sem lani skoraj pol leta delala na polno.
Ne vem, jaz ne poznam nikogar, ki bi moral redno delat ob študiju, da bi si lahko privoščil študij, ker mu doma ne morejo finančno malo pomagat. Ne bom rekla, da takih ni, jih je pa pomoje dovolj malo, da se jih brez težav štipendira.

Se mi pa gravžajo vsi pozivi s strani študentskih organizacij, da če pa ne bo študentskih servisov, potem pa ne bo nobenih študentskih žurov in ničesar, ker ne bo financ.
1. Aja, žuri so prioriteta? In hkrati jamramo, da država ne da štipendij? Zanimivo! Pa dajmo met manj žurov pa koga več štipendirat. Sem takoj za.
2. Legendarni mafijski piknik na fmf, ki mu kao trda prede zaradi tega zakona, ima vstopnino 8 € na osebo in čevapov zmanjka ob šestih... kje so tukaj finance od študentskega servisa?
3. Tudi po novem zakonu bo šel določen odstotek v študentske organizacije.

Ah, razpizdili so me.
  • 0

#75 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 19 May 2010 - 06:05 PM

jaz sem sicer proti temu malemu delu,ampak kiri primitivci,,,SRAMOTA
  • 0

#76 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 19 May 2010 - 06:06 PM

Meni čist znese s 350 na mesec, pa sm v privat stanovanju, pa sm si kupila nov prenosnik v aprilu pa avto sm dobila in sm zdej prvič v lajfu res brez keša laugh.gif . Ampak še vseeno mi je bolj všeč tako kot je...
  • 0

#77 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 May 2010 - 06:12 PM

Ta Katja Šoba je stara 26. let! laugh.gif Ona res ni predsednica zarad denarja! http://www.siol.net/...a_intervju.aspx

• 0

#78 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 19 May 2010 - 06:16 PM

OMG....Sally je dobro napisala. Mislim...Za stanovanje, hrano, prevoz=cca 250€-300€. Ampak jaz živim v privat stanovanju, študent bi me prišel dobrih 100€ manj.

ŠOU mora plačati škodo-oni so organizatorji in oni so tankali pir, hujskali-MORAJO PLAČATI. Ne pa se izmotavat odgovornosti. Eni imajo itak vse študente za pijance ipd...Tile so jim to še potrdili. Majkemi jutri grem na ŠOU povedat, da me je sram biti študentka in da naj požrejo kar so nakuhali-plačajo škodo.

Tudi proti ŠOU bi morali protestirati.
  • 0
IPB Image

#79 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 19 May 2010 - 07:20 PM

QUOTE(Lo-Fi @ 19. 5. 2010 - 19:05) View Post

jaz sem sicer proti temu malemu delu,ampak kiri primitivci,,,SRAMOTA

Samo prosim ne rect da si proti ker te pride cenej kot delodajalko ce zaposlis studenta namesto navadnega delavca.
  • 0

#80 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 19 May 2010 - 07:31 PM

Kdo je dal tem ovcam opravičila??!! ŠOU je prosil, šola je odobrila? So si rekli, da jih bodo frej za en dan al kaj? Ne štekam kako je to možno...

Jaz sem šokirana.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users