Jump to content

Photo

SOSTANOVALCI

• Please log in to reply
106 replies to this topic

#61 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 January 2010 - 10:22 AM

Eh. Mi mamo enga imbecila, ki je kronično alergičen na pospravljanje za kom drugim, ko je tedensko generalno pospravljanje in ko pride na vrsto tako jamra, kot da more prepucat štalo, ne pa flat. Nonstop teži zarad čupe (jo imam lih tolk za pomest pa pospravt kot ti), kar se pa tiče generalke, ko pride inšpekcija, se pa sam zgovarja in noče nič delat. Enkrat smo vse spucale, pa mu rečemo naj smeti nese dol v kante. ˝Pa kaj ti je, sej nism komunalc!!!˝

Vrečke za smeti so ble pred njegovo sobo en dan, zjutri jih je pa pol nesu, kot da je en froc, lenuh. On je ena izmed dveh oseb, ki mi grejo včasih tok na živce, da bi se ga lahk nasilno verbalno lotla, but i keep it to myself, i'm a nice and polite person.

IPB Image

Aja, v prejšnjem stanovanju smo tudi imeli načelo vsak pospravlja en teden in se napiše na seznam. Potem je to tako zgledalo, da ko je kdo pospravil (jaz&cimra) sma se napisali na seznam. Na koncu je bil seznam sam a., t., a., t., a., a., t. ... in vsake tolko sta se cimra zraven dopisala, da ni zgledlo, da sma sam midve s cimro čistačici. A pa come on, you lazy ass.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#62 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 25 January 2010 - 10:30 AM

Se strinjam s Kinky in Oro. Tudi če ti oseba ni ravno ful v redu se prilagodiš, malo potrpiš, ampak včasih pa res ne gre, ker nekateri so res neuvidevni. Jaz sem zdaj tudi v apartmaju za 4 osebe, v vsaki sobi po 2. Tu imam srečo s cimri. Oktobra sta 2 socimri šli ven, ker se jima je iztekel absolvent in sem bila kar žalostna, ker sta bili res fajn in smo se super razumele. Zdaj pa je prišel en parček, ki pa sem ju tudi že od prej poznala in sta prav tako v redu. Tudi pri nas smo zmenjeni tako, da vsak enkrat na teden počisti cel apartma, pa vsakič je enkrat na vrsti za toaletni papir, detergent za posodo, milo za roke. Za čistila pa npr skupaj zberemo denar in nabavimo.
Pri moji cimri me občasno zmoti to, da ne spuca takrat, ko je na vrsti, ajde sej ni panike, če res nimaš časa, ampak lani je enkrat npr cel mesec odlašala. Je pa tako, kot je rekla Ora...jaz si ne upam nobenmu zatežit, da mora čistit, ker vem, da bi me potem grdo gledali. Če pa niso v redu odnosi, pa ni najbolj fajn živet skupaj. Pa včasih, ko se učim se npr v sobi vseeno ful glasno pogovarja po telefonu, še posebej če se s fantom krega, prav kriči najmanj eno uro.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#63 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27341 posts

Posted 25 January 2010 - 10:35 AM

Pa sej mam svojo sobo, pa jo še vedno ful sliši, skor zva vrata, tok je glasna. Drugače se pa tud ta, ki je z njo v sobi, pritožuje, da je ona vedno do ene 3h ponoči na rač. pa luč pržgano pa smeje se pa telefon ji zvoni, tudi če ma ona izpit zjutraj al pa kej, res ful je neuvidevna. Ampak itak sem pri njej skeptična kok ma sploh kej občutka za soljudi- zaradi že opasanih razlogov s starši, financami...
  • 0

#64 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 January 2010 - 10:40 AM

Eni ljudje so res NEVERJETNI, ajde, živi doma v svoji svinjariji, ampak jaz v tvoji ne bom. mad.gif Vem tudi, da je težko ljudem 'zatežit', in vedno znova sem presenečena, kako je nekaterim potrebno 'narisat' stvari, ogabno.

Ja, jeba je, če mamica vedno za tabo pospravlja in ti pri 20ih rit briše, pa ko je potrebno potem včasih vsaj za sabo pospravit.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#65 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 25 January 2010 - 10:48 AM

k takole opisujete, sem šokirana, kakšne čudaške navade, folk. hmm.gif
  • 0

#66 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 25 January 2010 - 10:48 AM

Se strinjam, nekateri ljudje so nemogoci, ampak sem prikimala Kinky zato, ker se mi zdi nesmisleno za karkoli vnaprej govoriti, jaz pa tega in tega ne bi nikoli mogla. Ce bi bilo treba, ce bi ti bila to edina opcija, da lahko npr. studiras, pac bi. Vsaj poskusil. Ne pravim pa, da je lahko, meni bi se tudi najbrz strgalo ob dolocenih zgodbah, ki jih opisujete (npr. Orina cimra, Cvetkin cimer :S), kaj pa vem, nisem poskusila, v casu studija sem imela svoje stanovanje.
Sva pa s pobom nekaj let zivela skupaj z njegovim bratom in punco, ampak ni slo. Zadevo sem resevala s totalnim ignoriranjem, vendar je najbrz vsme jasno, da to ni resitev. Je enkrat pocilo in smo sli vsak na svoj konec. Not nice.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#67 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 January 2010 - 11:01 AM

Ja, Planet, vem, s čim si se strinjala. wink.gif

Pri vsem tem veliko, zelo veliko, vlogo igra vzgoja, nekateri so pač tako navajeni doma, da ni čisto, oz. da nekdo drugi za njimi čisti, pospravlja. Pri odraslem človeku je kaj takšnega zame nesprejemljivo, totalno. Vam dam primer mojega fanta, pri njih doma so bili naučeni, da ker je mama kuhala za vse, je potem po kosilu ali on, ali njegov brat, pospravil po mizi, opral posodo, in skuhal kavo. Vedno tako.

Pri nas doma drugače, mama za vse, jaz sem že pospravila, ampak moj brat ali oče pa nikakor, kot bi jima bilo to pod častjo. Pa še moja mama je nekoč rekla, da točno ve, kdaj je naredila napako, da enkrat brat ni hotel pospraviti kock v škatlo, pa jih je ona. In otrok vidi, kdaj in kako lahko izkorišča.

Nekaj je zagotovo na tem, me pa žalosti, kako nekaterim primanjkuje tega čuta za sočloveka, in ta jebena aroganca nas bo vse pokopala kmalu. Plus, da se bomo zadušili v lastni svinjariji.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#68 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 25 January 2010 - 11:37 AM

Kinky, vem, da ves, ostalim sem razlozila. ;D

QUOTE(Kinky @ 25. 1. 2010 - 11:01) View Post

enkrat brat ni hotel pospraviti kock v škatlo, pa jih je ona. In otrok vidi, kdaj in kako lahko izkorišča.

Jap, res je! Gledam pobove necake - wacko.gif Ni mi jasno, zakaj, ampak tamali ima starsa tako zdresirana, da samo cmevkne in ze vsi letijo tja, kamor si je on zamislil. 4 leta je star, pa jim je ze zrasel cez glavo, nocem vedeti kaj bo, ko bo vecji. mellow.gif

QUOTE(Kinky @ 25. 1. 2010 - 11:01) View Post

Nekaj je zagotovo na tem, me pa žalosti, kako nekaterim primanjkuje tega čuta za sočloveka, in ta jebena aroganca nas bo vse pokopala kmalu. Plus, da se bomo zadušili v lastni svinjariji.

Sad but true.
  • 0

#69 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 25 January 2010 - 12:41 PM

Jap, je res, da se pozna, kako si bil doma naučen. Pri nas doma je nekaj takega, kot pri Kinky. Mama je za vse. Jaz seveda pospravljam, ko sem doma, brat in oče pa ni šans, ker je to kao žensko delo. Niti sama si ne naložita hrane v krožnik in vzameta pribora, ampak samo sedita in čakata, da bo mama postregla. Po obroku pa pustita krožnike na mizi, lahko bi jih vsaj v umivalnik dala npr. Take stvari mene ful motijo in sem si prisegla, da pri meni, ko bom imela svojo družino, ne bo tako. Moja cimra je sama povedala, da doma večinoma čisti in pospravlja njena mama in moram rečt, da se ji to malo pozna. Ali pa je to samo moje mnenje.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#70 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 25 January 2010 - 01:10 PM

QUOTE(Marmelada @ 25. 1. 2010 - 12:41) View Post

Jap, je res, da se pozna, kako si bil doma naučen.

pri nas doma mi NIKOLI ni blo treba NIČ delat od vekomaj imamo čistilko, nikoli nisem rabla ne pomagat pri kuhi, niti pometat,sesat skratka res nič
evo in sedaj vsakodnevno sesam, čistim,,pospravljam, tudi kuham če je treba...skratka znam vse biggrin.gif
  • 0

#71 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 25 January 2010 - 01:12 PM

Jst do sedaj še nisem imela neke ful slabe izkušnje s cimri. Lani in še v jeseni sem bila v hiši, kjer nas je bilo 10. Dva štuka, 2 koplnici, kuhinja, vse je blo super. Zastopili smo se res fajn, mel tud fešte skupaj. V našem štuku ni blo nobenga packa/packe, koplanica vedno čista. Men je to ful pomembno, ker bi ponorela, če bi skos nekje lasje ležali po umivalniku/tušu, da bi bil wc zasran. Nismo imeli nekega seznama za čistit, ampak smo vsak teden počistili, posesali.

V oktobru smo pa dobil še enga cimra, ki pa nima teh navad. Ful ne pospravlja za sabo, sploh posoda kar stoji v koritu. Halo, če lahko na kavču ležiš, boš našel tud 5 minut, da pomiješ posodo, ker nisi sam v stanovanju. rolleyes.gif Tud v kopalnici kar gate po tleh, školjka grda, fuj no. So mu punce že povedale, naj za sabo pospravlja, ker ni edini v bajti.

V decembru sem se pa preselila drugam, tudi v stanovanje, kjer imam svojo sobo, notri sta pa še moja prijateljica in njej fant (se poznamo že od osnovne šole), pa še ena punca je not, ki sem pa jo do zdej vidla lih ene 4x. Sploh ne vem, kdaj pride kaj ven, al ponoči, ko spim, ne vem. Skos je v sobi. Tukej mamo tud lepo pospravljeno, vse se zmenimo. Sem zadovoljna.

Me prav zanima kako bo naslednjo jesen, sploh če bom šla na izmanjavo in bom dala vrjetno kar za študenta prošnjo. Me že zdej skrbi. laugh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#72 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 25 January 2010 - 05:00 PM

QUOTE(Lo-Fi @ 25. 1. 2010 - 13:10) View Post

pri nas doma mi NIKOLI ni blo treba NIČ delat od vekomaj imamo čistilko, nikoli nisem rabla ne pomagat pri kuhi, niti pometat,sesat skratka res nič
evo in sedaj vsakodnevno sesam, čistim,,pospravljam, tudi kuham če je treba...skratka znam vse biggrin.gif

Ti si izjema, ki potrjuje pravilo. sleep.gif

• 0

#73 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 25 January 2010 - 06:14 PM

No jaz sem lani imela vredu cimro. Ona se ni dotikala mojih stvari, jaz pa ne njenih, čistile sva obe enakovredno. Še zdaj se OK razumema.

Letos mam sicer svojo sobo-čisto, 1x tedensko pospravljeno. Me pa noro JEZI DA OSTALI CIMRI NE SČISTIJO KOPALNICE, WC 1X TEDENSKO. Pa nas je 5. 1x v 5tednih bi pa res lahko! In zdaj bom s pojočim, prijaznim glasom začela vsak teden spraševat-kdo bo pa ta teden sčistil. Grrrrr evil.gif
  • 0
IPB Image

#74 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 January 2010 - 06:45 PM

Eno splošno vprašanje :
Kak mate zmenjeno glede hrane? Si sploh kuhate, al jeste na bone ?
Pa glede teh "skupnih" stvari ala tekoče milo, wc papir, čistila ? Date denar na kup in kupite al kak ?
  • 0
Viens, reste ici!

#75 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 25 January 2010 - 06:55 PM

Glede skupnih stvari je najboljše dajat nekaj denarja skupaj ali pa gre en kupit in mu pol drugi dajo keš. Pri nas ni blo problemov. Hrano pa je kupoval bolj vsak zase, ampak smo si tudi delili in kuhali za vse, sploh kar se tiče pašte, kruha, zelenjave,...
Jaz sem bla v Lj nekaj mesecev, pol sem itak spokala domov in zdej hodim na faks dovolj blizu doma. smile.gif

• 0

#76 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 25 January 2010 - 07:33 PM

^^

Baby, niste imeli tako kot Dani napisanega svojega imena na vsaki konzervi tune? laugh.gif

Se mi zdi kar pogosta usoda Primorcev, da ne zdrzijo v Lj. Sosolka z gimnazije se sploh ni vpisala v Lj, je rekla, da ne gre niti poskusiti...in je sla v Trst - k soncu in morju. ;)
  • 0

#77 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 January 2010 - 08:25 PM

Lol, a ni tako da Primorci ne marate Italije in nje prebivalcev? laugh.gif

No, ampak saj večina teh istih "makaronomrznežev" s ponosom uporablja primorski dialekt, ne da bi opazili, koliko italijanščine je pravzaprav notri. To mi je bil vedno en tak zanimiv paradoks.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#78 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 25 January 2010 - 08:42 PM

^^

Hm, u have a point. Jaz sem pokrajinsko sicer precej neopredeljena, ce me vprasas, od kod sem, ne vem, kaj ti rect, ampak na racun Italijanov smo se res vedno delali norca, po drugi strani pa smo se otroci med seboj vec pogovarjali v italijanscini kot v slovenscini. Od kolegov Primorcev mimogrede slisim kaksno pikro na racun tuljotov. biggrin.gif
Tudi npr., ce so se na kaksnem zuru/v diskoteki vrteli okoli tebe je bilo na mestu, da zavijas z ocmi. Sicer to je tako ali tako splosno uveljavljeno zensko obnasanje, ce si kaksen revez drzne pokazati zanimanje zanjo. laugh.gif

Verjetno pa vse skupaj izhaja iz non in nonotov ter dogodkov iz sredine prejsnjega stoletja.

Sicer mi dandanasnji niso odvec, imajo svoje finte, ampak meni so zabavni, pa se italijanscino imam rada.

• 0

#79 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 25 January 2010 - 10:06 PM

Jaz sem svoje sladkarije mela v sobi. sleep.gif

Meni je bla muka it vsak teden v Lj, ker ni blo tam fanta, pozimi je blo grozno mraz, tudi če si mel na sebi par majc in bil zavit v vse možno, faks mi je bil beden, ven itak nism šla skoraj nič. Všeč pa mi je blo se sprehajat po Lj, vedno si se mel kam dat, dosti trgovin itn.
, vendar je to pri prenizkih temperaturah tudi odpadlo. Sicer pa js niti sonca in morja ne maram. laugh.gif

Meni je italjanščina postala všeč in to šele pred nekaj dnevi huh.gif , prej mi je šla blazno na živce. Zdej pa angleščine ne maram, ker mi zveni butasto. butl.gif
  • 0

#80 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 25 January 2010 - 10:12 PM

Baby, grici in vino a? laugh.gif

Meni je slo vcasih mnogo slovenskih dialektov na zivce - omg "obalscina". *faint* Sem imela sosolko nekje z Obale, se ne spomnim vec, od kod ze, nisem je mogla poslusati. Danes pa tako rada poslusam gente di mare. love.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users