Egipt
Posted 22 February 2012 - 08:29 PM
Posted 22 February 2012 - 10:37 PM
Posted 24 February 2012 - 04:46 PM
Posted 24 February 2012 - 05:46 PM
Posted 24 February 2012 - 07:19 PM
Posted 24 February 2012 - 08:07 PM
Posted 24 February 2012 - 11:28 PM

Posted 25 February 2012 - 03:29 AM

Nameravata na kak izlet?
Posted 25 February 2012 - 09:53 AM

Posted 25 February 2012 - 09:58 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 February 2012 - 12:31 PM

Posted 25 February 2012 - 05:19 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 February 2012 - 05:22 PM

Posted 25 February 2012 - 09:29 PM
Posted 25 February 2012 - 10:25 PM
Ko smo šli na safari za 3 dni in smo skoz po soncu skakali, pa sem imela oblečeno takšno belo tuniko, da me ni ravno sonce ful vžgalo...Tudi kakšna ruta bi bila kul, da jo imaš čez ramena, ker je potem vse bolje. Pa z ruto marsikaj lahko pokriješ, če se ti zdi, da si preveč odkrita- tako ti ni treba jemati s seboj 100 stvari.
Posted 25 February 2012 - 10:36 PM
Evropski turisti pa itak čisto navdušeni, da je nekdo neko punco želel kupit za kamele
kot da ni logično, da je to samo finta za butaste turiste.
Haha, eni so res bedaki. Po moje jim je to osrednja anekdota ponosa še leta ...
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 26 February 2012 - 09:46 AM

Posted 27 February 2012 - 07:55 AM

Posted 27 February 2012 - 12:13 PM
Meni je bil ta dopust super....ful sem uživala (čeprav bi resnično rabila še ene 3 dni ekstra, da si odpočijem od vsega).
1. dan (sobota) - ob 14h nas je kombi pobral in nas odpeljal na dunajsko letališče, kjer smo imele let malo pred 21 zvečer. V hotel smo prispele okoli 1h zjutraj in se samo zvalile v posteljo.
2. dan (nedelja) - ko smo se sestavile skupaj smo šle na zajtrk in dan preživele na hotelski plaži. Zvečer smo se dobile z domačinom Mohamedom, katerega kontakt mi je dala sodelavka (nek njen sorodnik al kaj...). Šli smo na pijačo in se zmenili, na katere izlete želimo it (tip je koordinator za turistične agencije - tudi npr. Palma in Oskar). Dal nam je ful dobre ponudbe in smo za 4 izlete dale 240€ (Jeruzalem/Betlehem (120€), quad safari (30€), potaljanje (60€), jeep safari (30€)). Original cene bi bile čez 300€
3. & 4. dan (ponedeljek & torek) - dan smo preživele lenobno na plaži (30°C) zvečer pa nas je pobral avtobus in nas odpeljal na izlet proti Jeruzalemu in Betlehemu. Najbolj fora je bilo prečkanje egipčansko-izraelske meje... Dol z avtobusa, peš čez mejo in gor na drug avtobus. Ampak ni tako enostavno, kot se sliši. Iz Egipta te še spustijo, na Izraelski meji te pa izprašajo po dolgem in počez. Gospa me je vprašala vse: kako mi je ime, kje živim, kaj delam, kje delam, kaj sem študirala, kje sem študirala, zakaj sem prišla v Egipt, zakaj grem v Izrael, kaj si bom tam pogledala, s kom sem prišla, zakaj sem na busu skupaj z Rusi, s kom sem prišla na potovanje, zakaj imam nov potni list (sem povedala, da so mi prejšnjega ukradli na Nizozemskem), kaj sem počela na Nizozemskem, če poznam koga iz Izraela. Samo še številke in barve gat me ni vprašala...resno

5. dan (sreda): malo smo šle po mestu (shopping), popoldan na quad safari, kjer smo se s 4-kolesniki podile naokoli po puščavi, videle ful štorkelj in gledale zahod v puščavi. Zvečer nas je Mohamed peljal na spektakel 1001 noč (alf leila wa leila) - prikaz najpomembnejših stvari v Egiptu (zgodovina), ogromno plesov s celega področja Egipta, snake show. Zraven smo skadili še eno šišo. Ker sem imela jaz potapljanje naslednji dan, smo šli domov že ob 2h zjutraj

6. dan (četrtek): že zgodaj me je pobral kombi potapljaškega centra. Odpeljali smo se v Old Sharm, se vkrcali na ladjo in odpluli na mesto potopa. Vodja potopa Zizo je ful fajn poba (sva se zapričala tudi o trenutni situaciji v Egiptu itd). Podvodni svet pa je dobesedno WOW. Videla sem FUL različnih rib. Nekatere velike tudi več kot 60cm. Med njimi ogromno Napoleon fish, moreno, Nemo-te, Glass fish, skata... skratka WOW WOW WOW. Drugi potop je bil nedaleč od prvega...pa vseeno enako čudovit. Po kosilu na ladjici so me odpeljali nazaj v hotel, kjer smo s puncami do večera uživale na plaži in pohajkovale po mestu.

7. dan (petek): zjutraj nas je pobral jeep - furali smo se po puščavi, obiskali beduine, se odpeljali v Dahab k naravni znamenitosti "Blue hole". Lahko si šnorkljal...ampak ker se mi ni dalo (in sem lepote rdečega morja videla že dan prej), sem se raje sončila in pogovarjala z eno Indijko

8. dan (sobota): spale smo tako dolgo, da bi skoraj zamudile zajtrk potem pa smo cel dan preživele na plaži. Zvečer smo se še poslovile od Mohameda, ki je vsaki prinesel eno OGROMNO vrečo pravega hibiskusovega čaja. Do odhoda busa na letališče (ob 23.30) smo delale nič..pa še to počasi

9. dan (nedelja): letalo je na Dunaju pristalo ob 5.45, okoli 10.30 smo bile že v Ljubljani in šle domov spat

Posted 27 February 2012 - 12:27 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users