Mene ne gane, ker sem že med pisanjem pričakovala, da se bo kdo spotaknil ob mene - sem bla res 1000%. Kar se tiče fanta in tega, koliko mi on kdaj da - sem se ful dolgo branila, da bi sploh kaj vzela. Ampak njemu veliko pomeni, da lahko svoje stvari/denar deli z mano, tako kot jaz vse delim z njim (živi pri nas) in kot mi tudi veliko pomeni, če ga lahko sama kdaj razveselim s kakšno malenkostjo (ne samo njega, tudi prijatelje). Ko bom prisiljena šparat, zagotovo bom, ker sem dost iznajdljiva in si tudi znam postavit zelo konkretne meje, kadar je treba. Vem, da ima marsikateri študent manj keša, ampak tud jaz ga nimam glih na tone (LOL) ker je dan danes vse tak drago, da se skoraj nihče (razen res hardcore bogati) ne more preseravat v nevem kakšne višave. To, da bi jaz kar zavila v eno trgovino in si kupla plašč ali čevlje za 150€ ... hahaha, odpade. Malenkost tu in tam, ostalo ne, ker nimam. Recimo računica za ta teden - sabo sem imela 100€, od tega je šlo 30€ za bone, 25€ za fotokopije, 35€ za članarino za fitnes. Ostalo mi je 10€, s čimer sem šla v torek žurat. Morala bi še kupit knjigo za 35€, ampak mi je zmanjkal keša in grem jutri po njo. Grozljivo je to, kam gre denar, ko si enkrat študent ...
Sajk, ti pa očitno misliš, da lahko daš denar samo kurbi, ne pa tudi nekomu, ki ga imaš rad? Tle ne gre za nobeno izkoriščanje, sicer pa sama dva s fantom najbolj veva, kako vse skupaj izgleda. Verjemi, da sva se na začetku velikokrat ornk skregala, ker nisem hotela vzet in je bil užaljen. Nekateri pač radi delijo z ljubljenimi osebami, škrtarjenje pa se tudi meni gabi.
Kinky, smo se glih pri soc. pogovarjali o fenomenu kofetkanja, hehe. Seveda ne gremo na kavo samo zaradi kave same, ampak predvsem zaradi družbe, zaradi čveka in zato, da greš ven iz stanovanja. Kava (ali pač sok or whatever) je tle dost postranskega pomena. Jaz tudi ne vem, kaj bi brez kofetkanja (čeprav včasih pijem belo kavo ali sok

).
Kar pa se tiče razvajenosti - ne, nimam se za razvajeno.

Že zato ne, ker sem zadovoljna s tistim kar dobim in nikdar nisem zahtevala več, pa četudi je bilo manj, nisem
nikoli izsiljevala (tudi kot otrok ne). Kolk recimo vsak dan vidim študentov, ki imajo svoje (dobre!) avtomobile, celo s parimi sem se menla in vse od bencina do registracije plačujejo starši, pa se jim zdi to popolnoma samoumevno. Sicer pa tudi če bom jaz imela dost denarja, bom otrokom privoščila marsikaj. Ne v ekstreme, ampak vsekakor bodo imeli dovolj, da bodo lahko kamot živeli. Mislim, da je tale razvajenost ena čist subjektivna stvar, ki ne zavisi samo od tega, kako nekdo živi, ampak predvsem od tega, kakšen odnos ima do vsega in kako se obnaša.