eBay in PayPal
Posted 03 June 2008 - 05:18 PM
Starša nimata kreditnih kartic in jih tudi ne podpirata.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 03 June 2008 - 05:38 PM
Jaz sem jo hotela vzet, ampak je potem mami rekla, da nima smisla, ker mi bo že ona posodila, če bom rabila kdaj.
No, pa saj je že Schkamp kopirala vse.
Posted 03 June 2008 - 05:40 PM
vuelvo a vos,
Posted 03 June 2008 - 05:44 PM
Posted 03 June 2008 - 05:58 PM
Posted 03 June 2008 - 06:57 PM
crna, mislim da pri NLB lahko dobiš kreditno Mastercard samo, če imaš tri mesece redne prilive in si 3. ali 4. letnik. Nisem pa 100%, najbolš da kar pokličeš na njihovo klicno številko.
To pa drži. Za študente 3. pa 4. letnikov velja limit 300 eur. Če pa slučajno prejemaš zadnje tri mesece še večja nakazila na račun kot običajno pa se da zment še za večji limit.

Aja..študentje 1. in 2. letnikov so upravičeni do limita v znesku 200 eur.
Posted 03 June 2008 - 09:49 PM
vuelvo a vos,
Posted 04 June 2008 - 05:08 PM
Mastercard ne bom mogla dobit, ker še nisem tretji letnik.
Načeloma bi lahko ampak samo, če nekdo izmed staršev za tebe jamči pri mesečnih odtegljajih. Se pravi, da te pooblasti na svoj račun, da potem garantira v končni fazi kritje tvojega minusa..po domače povedano.
Posted 04 June 2008 - 05:17 PM

vuelvo a vos,
Posted 04 June 2008 - 05:45 PM
Posted 04 June 2008 - 07:22 PM
Posted 04 June 2008 - 08:23 PM

Jaz sem osebno šla na Abanko in si pridobila Viso Electron.
Ne potrebujete ničesar drugega kot osebni dokument, davčno številko in osebne podatke (naslov, itd..). Potrebno je en formular izpolnit, pa par podpisov dat in to je to.
Pri banki ustvarijo račun, na podlagi katerega izdajo Viso Elektron.
Mesečnih prilivov NI potrebno imet, oz. si same sproti nakazujete na račun (npr. hočeš hupit eno MAC senčko iz eBaya, pa bo prišlo $13, in si pred nakupom pač nakažeš denar na kartico. Ali pa že vnaprej nakažeš en znesek, pa imaš potem tist denar na voljo za spletne nakupe).

Kartica pride na dom v roku parih dni, malo kasneje še pin in vse potrebno za elektronsko bančništvo.
To elektronsko bančništvo močno priporočam, saj boste pri verifikaciji kartice pri Paypalu potrebovale eno kodo.
In sicer Paypal na začetku vzame iz vašega računa okrog €1.50. Ko dobite izpisek (če nimate elektron. dostopa, traja cel mesec, da ga dobite), je na izpisku poleg te Paypalove transakcije ena koda, katero morate vpisati v Paypal, da vam verificirajo račun.
Potem, ko se verificirate, dobite tisti €1.50 vrnjen nazaj.
Je pa zelo pomembno tole: preden vnesete svojo številko kartice na paypal, morate gor nujno imeti tisti evro in pol. Drugače vam bo paypal kartico zavrnil in s spletnim nakupovanjem ne bo nič.
KAKO VERIFICIRAT? Ko vpišeš štvilko kartice (tiste 4 štirimestne številke) na prednji strani kartice in verifikacijsko kodo kartice (na zadnji strani kartice, kjer je podpis so še neke številke - zadnje tri številke so verifikacijska koda), ti PayPal iz stanja na tvojem osebnem računu vzamejo everček pa nekaj centov. Če nimaš internetnega bančništva greš na banko in prosiš za izpis (v roku 4 dni je transakcija na osebnem računu vidna). Vzameš izpis se prijaviš na svoj PP račun, kjer ti v opomniku na prvi strani piše, da imaš verifikacijo za dokončat. Klikneš na opomnik, te vrže na verifikacijo Elektronke, prepišeš tiste 4 številke iz bančnega izpiska in to je to. Denar, ki so ti ga trgali iz elektronke je na tvojem PayPal računu!
Upam, da je dovolj jasno napisano...

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 04 June 2008 - 08:39 PM

vuelvo a vos,
Posted 04 June 2008 - 08:44 PM
Tisti 1,5€ je treba imet na računu še preden ti ga Paypal vzame dol (pa kasneje spet vrne)? Dobro, bom šla to še ta teden poštimat, pa elektronsko bančništvo zrihtat

Ja. Jaz priporočam, da si takoj na banki gor nakažeš ene 2 evra. Da pol ni komplikacij.

Posted 04 June 2008 - 08:55 PM
vuelvo a vos,
Posted 09 June 2008 - 07:08 PM
Katera velikost čevljev ustreza evropski 38, oz. 38,5? Na Adult Mens and Womens Shoe Size Conversion Table se ameriška velikost razlikuje od te, ki sem jo našla na eBayu. Ta z eBaya bo verjetno pravilnejša?
vuelvo a vos,
Posted 09 June 2008 - 07:11 PM
immortelle s to viso electron pa lahko tudi normalno nakupuješ po trgovinah, pa na petrolu....
+ a je kej mesečne "članarine" ?
Posted 09 June 2008 - 07:14 PM
Kvešćn:
Katera velikost čevljev ustreza evropski 38, oz. 38,5? Na Adult Mens and Womens Shoe Size Conversion Table se ameriška velikost razlikuje od te, ki sem jo našla na eBayu. Ta z eBaya bo verjetno pravilnejša?
KLIK
Pazi na razliko med UK in USA.

Jaz po tej tabeli merim in je ok, all starke imam št.6 (UK that is).
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 June 2008 - 07:19 PM

Edit, s mi zdi da so na tej eBayjevi nekaj zašuštrali z evropskimi številkami, ker UK in USA sta pa v korektnem razmerju. Se pravi imam 7,5 ali 8. Hvala!
vuelvo a vos,
Posted 10 June 2008 - 03:25 PM
Vprašanje:
immortelle s to viso electron pa lahko tudi normalno nakupuješ po trgovinah, pa na petrolu....
+ a je kej mesečne "članarine" ?
Ja, tam, kjer sprejemajo Viso, ponavadi sprejmejo tudi Viso Electron.
Pa še denar ti lahko kar v taki trgovini izplačajo - ni treba na bankomat.

Ni pa čisto nobenih stroškov, oz. članarine.

Pa Abanet (internetno bančništvo) dobiš zastonj in eno leto ti banka krije vse stroške vodenja računa, potem pa pridejo €4.20 na leto, kar tudi ni taka reč.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users