Jump to content

Photo

eBay in PayPal

• Please log in to reply
650 replies to this topic

#61 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 June 2008 - 05:18 PM

Skoraj sem se zgubila v vseh teh postih. Torej sem pri NLB banki, nimam rednega dohodka, odvisno pač koliko delam in zdaj je in še bo recimo en tromesečni premor vsega skup. Torej bi lahko dobila Viso Electron ali še to ne.
Starša nimata kreditnih kartic in jih tudi ne podpirata.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 03 June 2008 - 05:38 PM

Meni so rekli, da bi jo lahko dobila, pa ne dela, niti nimam nobenega prihodka. Dej jim piši na mail, sej so ful prijazni, pa odgovorijo.
Jaz sem jo hotela vzet, ampak je potem mami rekla, da nima smisla, ker mi bo že ona posodila, če bom rabila kdaj.

No, pa saj je že Schkamp kopirala vse.
  • 0

#63 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 June 2008 - 05:40 PM

Ok, je res lažje mejl poslat (sploh če so dejansko usposobljeni prebirat jih in odgovarjat nanje), kot pa se gužvat na banki.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 03 June 2008 - 05:44 PM

Meni so kar hitro odgovoril, pa prijazno. Sem pa še poklicala v Celje na banko, ki je najbljižja.
  • 0

#65 Hikoki

Hikoki

Na hitro si nekaj zmisli

• Člani
  • Pip
  • 181 posts

Posted 03 June 2008 - 05:58 PM

crna, mislim da pri NLB lahko dobiš kreditno Mastercard samo, če imaš tri mesece redne prilive in si 3. ali 4. letnik. Nisem pa 100%, najbolš da kar pokličeš na njihovo klicno številko.
  • 0
Amen desu

• Guests

Posted 03 June 2008 - 06:57 PM

QUOTE(Schkamp @ 3. 6. 2008 - 18:58) View Post

crna, mislim da pri NLB lahko dobiš kreditno Mastercard samo, če imaš tri mesece redne prilive in si 3. ali 4. letnik. Nisem pa 100%, najbolš da kar pokličeš na njihovo klicno številko.

To pa drži. Za študente 3. pa 4. letnikov velja limit 300 eur. Če pa slučajno prejemaš zadnje tri mesece še večja nakazila na račun kot običajno pa se da zment še za večji limit. smile.gif
Aja..študentje 1. in 2. letnikov so upravičeni do limita v znesku 200 eur.
  • 0

#67 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 June 2008 - 09:49 PM

Mastercard ne bom mogla dobit, ker še nisem tretji letnik.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 04 June 2008 - 05:08 PM

QUOTE(crna @ 3. 6. 2008 - 22:49) View Post

Mastercard ne bom mogla dobit, ker še nisem tretji letnik.

Načeloma bi lahko ampak samo, če nekdo izmed staršev za tebe jamči pri mesečnih odtegljajih. Se pravi, da te pooblasti na svoj račun, da potem garantira v končni fazi kritje tvojega minusa..po domače povedano.
  • 0

#69 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 June 2008 - 05:17 PM

Brez veze. Bom pa še počakala teh par mesecev (or more biggrin.gif ).
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 04 June 2008 - 05:45 PM

Ma vzemi debetno Viso. Če so napisali, da ni treba imet priliva rednega, potem že drži to.
  • 0

#71 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 04 June 2008 - 07:22 PM

Jaz mam debetno Viso Electron in dobi jo lahko kdorkoli. Jaz sem na koncu srednje šole. Ne rabiš nobenega priliva. Kreditna pač ni isto kot debetna. Oakland Raider ne vem od kje tebi vsej tej podatki, da rabiš priliv. In tudi, da govoriš kar tako na pamet, da se da samo s kreditno plačevat preko interneta.
  • 0

#72 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 June 2008 - 08:23 PM

Ok, zdej pa posluh! biggrin.gif

Jaz sem osebno šla na Abanko in si pridobila Viso Electron.

Ne potrebujete ničesar drugega kot osebni dokument, davčno številko in osebne podatke (naslov, itd..). Potrebno je en formular izpolnit, pa par podpisov dat in to je to.
Pri banki ustvarijo račun, na podlagi katerega izdajo Viso Elektron.

Mesečnih prilivov NI potrebno imet, oz. si same sproti nakazujete na račun (npr. hočeš hupit eno MAC senčko iz eBaya, pa bo prišlo $13, in si pred nakupom pač nakažeš denar na kartico. Ali pa že vnaprej nakažeš en znesek, pa imaš potem tist denar na voljo za spletne nakupe). wink.gif

Kartica pride na dom v roku parih dni, malo kasneje še pin in vse potrebno za elektronsko bančništvo.
To elektronsko bančništvo močno priporočam, saj boste pri verifikaciji kartice pri Paypalu potrebovale eno kodo.
In sicer Paypal na začetku vzame iz vašega računa okrog €1.50. Ko dobite izpisek (če nimate elektron. dostopa, traja cel mesec, da ga dobite), je na izpisku poleg te Paypalove transakcije ena koda, katero morate vpisati v Paypal, da vam verificirajo račun.

Potem, ko se verificirate, dobite tisti €1.50 vrnjen nazaj.

Je pa zelo pomembno tole: preden vnesete svojo številko kartice na paypal, morate gor nujno imeti tisti evro in pol. Drugače vam bo paypal kartico zavrnil in s spletnim nakupovanjem ne bo nič.

KAKO VERIFICIRAT? Ko vpišeš štvilko kartice (tiste 4 štirimestne številke) na prednji strani kartice in verifikacijsko kodo kartice (na zadnji strani kartice, kjer je podpis so še neke številke - zadnje tri številke so verifikacijska koda), ti PayPal iz stanja na tvojem osebnem računu vzamejo everček pa nekaj centov. Če nimaš internetnega bančništva greš na banko in prosiš za izpis (v roku 4 dni je transakcija na osebnem računu vidna). Vzameš izpis se prijaviš na svoj PP račun, kjer ti v opomniku na prvi strani piše, da imaš verifikacijo za dokončat. Klikneš na opomnik, te vrže na verifikacijo Elektronke, prepišeš tiste 4 številke iz bančnega izpiska in to je to. Denar, ki so ti ga trgali iz elektronke je na tvojem PayPal računu!

Upam, da je dovolj jasno napisano... smile.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#73 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 June 2008 - 08:39 PM

Tisti 1,5€ je treba imet na računu še preden ti ga Paypal vzame dol (pa kasneje spet vrne)? Dobro, bom šla to še ta teden poštimat, pa elektronsko bančništvo zrihtat cool.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#74 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 June 2008 - 08:44 PM

QUOTE(crna @ 4. 6. 2008 - 21:39) View Post

Tisti 1,5€ je treba imet na računu še preden ti ga Paypal vzame dol (pa kasneje spet vrne)? Dobro, bom šla to še ta teden poštimat, pa elektronsko bančništvo zrihtat cool.gif .

Ja. Jaz priporočam, da si takoj na banki gor nakažeš ene 2 evra. Da pol ni komplikacij. smile.gif
  • 0

#75 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 June 2008 - 08:55 PM

Okidoki. Tenkju for di prešas edvajs. Ti kupm liziko. Pa Kinky seveda tudi.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#76 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 09 June 2008 - 07:08 PM

Kvešćn:

Katera velikost čevljev ustreza evropski 38, oz. 38,5? Na Adult Mens and Womens Shoe Size Conversion Table se ameriška velikost razlikuje od te, ki sem jo našla na eBayu. Ta z eBaya bo verjetno pravilnejša?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#77 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 09 June 2008 - 07:11 PM

Vprašanje:
immortelle s to viso electron pa lahko tudi normalno nakupuješ po trgovinah, pa na petrolu....
+ a je kej mesečne "članarine" ?
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#78 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 June 2008 - 07:14 PM

QUOTE(crna @ 9. 6. 2008 - 20:08) View Post

Kvešćn:

Katera velikost čevljev ustreza evropski 38, oz. 38,5? Na Adult Mens and Womens Shoe Size Conversion Table se ameriška velikost razlikuje od te, ki sem jo našla na eBayu. Ta z eBaya bo verjetno pravilnejša?

KLIK

Pazi na razliko med UK in USA. wink.gif

Jaz po tej tabeli merim in je ok, all starke imam št.6 (UK that is).
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#79 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 09 June 2008 - 07:19 PM

Po tej, ki si jo ti zalimala bi mi ustrezali 7,5 ali 8. Po tej eBayjevi pa 6,5 ermm.gif .

Edit, s mi zdi da so na tej eBayjevi nekaj zašuštrali z evropskimi številkami, ker UK in USA sta pa v korektnem razmerju. Se pravi imam 7,5 ali 8. Hvala!
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#80 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 June 2008 - 03:25 PM

QUOTE(uršolinkica @ 9. 6. 2008 - 20:11) View Post

Vprašanje:
immortelle s to viso electron pa lahko tudi normalno nakupuješ po trgovinah, pa na petrolu....
+ a je kej mesečne "članarine" ?

Ja, tam, kjer sprejemajo Viso, ponavadi sprejmejo tudi Viso Electron.
Pa še denar ti lahko kar v taki trgovini izplačajo - ni treba na bankomat. smile.gif

Ni pa čisto nobenih stroškov, oz. članarine. thumbup.gif
Pa Abanet (internetno bančništvo) dobiš zastonj in eno leto ti banka krije vse stroške vodenja računa, potem pa pridejo €4.20 na leto, kar tudi ni taka reč. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users