nevem kako to da še nism vidla te teme. kr v spominu mam da sm že enkrat odgovarjala na tole... mah sj skor vsak dan...se strinjam z anjo88, tut do mene je dost ljudi nesramnih glih zato ker ne jem mesa, pa jz nobenmu ne težim naj ga ne je. no ja, zj mam eno priponko k je gor ovčka pa spodej piše ne jej mesa da bom ostala živa, pa j dost folka kr živčnga. teta mi skos nabija zakva mam to gor pa to...pomoje folku kr bad rata
ja, jz pa mesa ne jem od 12. leta, to se prav bo zdej 8 let. sicer nikol nism bla privrženka, jedla sm pač zato da ne bi bla lačna, pa še to sam kšne "lepe" stvari kukr je poli salama pa hrenovke (sj ne da j glih največ svinjarije tm not

), nikol nism marala govejih, nasplošno mesnih juh, nobenih klobas, zrezkov, pečenk...sploh ne vem kva še obstaja. pa že od kr vem zase mam fuuul rada živali, tut doma jih mamo že celo življenje, meli smo že skorej vse, tut kravo, koze, ovce (pa nimamo kšne kmetije al pa kej). no in najbl stresn trenutk sm doživela glih takrt enkrat k sm mela okrog 12 let: mela sm enga mejhnga jagenjčka, bil je kukr moj kužk, zmer je hodu za mano, ful sm ga mela rada...pol pa en jutr vstanem, pogledam skoz okno in vidm mojga jagnčka k je visel na drogu s prerezanim vratom. še zdej vidm ta prizor pred očmi in od tistga trenutka se tut prtaknem ne mesa. ubil ga je moj fotr seveda za hrano, pa ne sam tega jagenčka, tut en kup kozic, uno kravco, k smo jo vsi mel ful radi, ja, pa pol smo še ene par let mel njeno kožo na tleh!ma, ko j men to mem! jz tega ne dojamem, ko ma loh folk doma živali, poj jih pa pobija. razumem (delno) tiste, k kupjo prpravljeno meso, lepo, pa poj to pač skuhajo pa pojejo, zih bi blo tričetrt folka vegetarjancev če bi mogl klat živali. ampak res mi pa ni jasno kako se eni ne navežejo na živali, npr. moj fotr.
ma, res sm se razpisala...uglavnm men meso smrdi, ga ne maram, smilijo se mi živali in ga niti malo ne pogrešam, nikol se mi ne zalušta. to je to.
aja, pozabla sm neki. morm priznat da men dost vitaminov pa to manjka, mam bl boge lase, nohti se mi lomjo, kožo mam problematično. mislm da je to v veliki meri zarad tega ker ne jem mesa, ampak je tut zato ker sem zelo zbirčna in tut ne jem vse zelenjave. uglavnem živim od sira

sj vem, zelo zdravo...sam mesa se zmer ne bom jedla ne glede na moje lase, kožo itd.