Zaroka / poroka
Posted 22 January 2008 - 10:41 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 22 January 2008 - 11:17 PM
Meni se to zdi, da bi bil lahko en unih moških problemov. Vse lepo in prav, ampak vseeno ne bi nikoli žrl tabletk, umrl bi, če bi krvavel iz mednožja al pa mogu rojevat, da bi si spremenil priimek pa sploh ni šans, to naj kr ženske počnejo. Sej večina vrjamem (upam!) da ni taka, ampak se tudi najdejo.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 23 January 2008 - 08:35 AM
Posted 23 January 2008 - 08:50 AM
In kaj bi potem prevzeli otroci?
To pa mi je čisto vseeno. Otroci bodo od obeh, ne lastim si jih samo zase, tko da se lahko kamot pišejo po njem - sej se bom jaz tudi, samo svoj priimek bom še zraven obdržala, ker je tudi eden izmed zelo redkih, pa še lep je.
Posted 23 January 2008 - 09:04 AM
Mi je pa bedno, da recimo moja sestrična je bila poročena 2 leti, imata enega sina, za katerega se on sploh ne briga, ga niti ne pogleda, niti za r. dan...skratka NIČ , zdaj je sicer star že 18, kljub vsemu pa nosi očetov priimek. In me je skoraj kap ko sem to zvedla, mislim kot prvo zakaj ga ona ni prepisala ko je prasec odšel in drugič zakaj "mali" ne protestira...mislim koji k*urac je oče naredil za njega, da nosi njegov priimek????!"!!!!
rahlo OT ampak sem mogla napisat

Posted 23 January 2008 - 09:32 AM

no, jaz pa bi spremenila priimek. nisem čustveno vezana na svojega, niti mi všeč ni ter preveč pogost je

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 23 January 2008 - 09:33 AM
Sama glede priimka ne vem ravno, morda bi tudi obdržala svojega (fantov mi ni preveč všeč).
Posted 23 January 2008 - 09:34 AM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 23 January 2008 - 09:37 AM
Posted 23 January 2008 - 10:06 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 23 January 2008 - 10:14 AM
Saj se tudi meni moj priimek zdi čudovit in oh in sploh pomemben...

Posted 23 January 2008 - 11:03 AM
Jaz samo fantovega priimka ne bi imela, ker si pač ne predstavljam, da bi izgubila svojega. Meni je moj priimek ful lep, pa dosti redek in tudi ne predstavljam si, da kar naenkrat ne bi bila več Nastja M. Fantov priimek se mi zdi sicer tudi lep, ampak preveč pogost in vsakdanji, torej bi ga sprejela samo v kombinaciji z mojim. Še raje pa bi imela, da bi on prevzel mojega in se odpovedal svojemu, hahaha.
Poznam pa eno punco, ki se je poročila kakšno leto nazaj in je skos govorila, kako bo obdržala svoj priimek in to. Ampak na koncu, ko je bila poroka že blizu, si je premislila in prevzela možev priimek ter se odpovedala svojemu. Jaz sem nisem potem pogovarjala z njo, mi je pa ena druga kolegica (ki to punco bolje pozna) potem povedala, da je baje ta dečva enostavno začutila željo, da sprejme njegov priimek, kot en velik dokaz pripadnosti, ker se mu je pač želela do konca predat in je začutila, da je tko prav oz. da njej tako najbolj ustreza, ker gre v neko novo življenje in je pač svoj stari priimek pustila za sabo.
Posted 23 January 2008 - 11:08 AM
Enostavno mi gre na živce, da je nekaterim samoumevno, da mora ženska spreminjat priimek.
Jaz osebno nisem prav nič čustveno navezana na svoj priimek in kar se mene tiče, bi lahko naredila tudi kakšen "coctail" med mojim in njegovim (kolegi se že itak zezajo in naju tako kličejo).
On seveda kot pravi "srbin" vstraja, da svojega priimka ne menja in da bodo otroci imeli njegov priimek. Jaz sem nekaj časa vstrajala, da bodo imeli tudi mojega, ampak se mi zdi brez veze. Sem mu pa razložila, da bo sam razlagal otrokom, zakaj jih imajo za "južnake" in "čefurje", ker če bi imeli moj priimek, tega problema ne bi bilo.

In iz istega razloga tudi jaz ne bi vzela njegovega priimka. Mi je brez veze se izpostavljat, saj so na žalost še vedno nekateri nastrojeni proti južnjakom - in če se lahko temu izognem, se tudi bom. Čisto iz praktičnih razlogov.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 January 2008 - 11:11 AM
Verjetno bi naredila kompromis, da bi jaz imela potem dva priimka - obdržala svojega in prevzela še njegovega, pa bi bila oba zadovoljna.
To pa mi je čisto vseeno. Otroci bodo od obeh, ne lastim si jih samo zase, tko da se lahko kamot pišejo po njem - sej se bom jaz tudi, samo svoj priimek bom še zraven obdržala, ker je tudi eden izmed zelo redkih, pa še lep je.
Posted 23 January 2008 - 12:56 PM

Moj pravi, da je vseeno, kak se jaz pišem, glavno, da se otroci po njem, ker je familije z njegovim priimkom le 8 v Sloveniji

V Sloveniji so samo 4 z mojim priimkom - tata, mama, brat in jst

Začuda ima ful folka neke probleme z izgovorjavo (profesor matematike je v prvem letniku hotel poklicati brata pred tablo, pa gleda v redovalnico kako mu je ime in pravi:"U-u-u-u .. Ur..U.. ma dej Željko pridi sem!"), čeprav sploh ni neko zakomplicirano. In skoraj vedno nam spremenijo kako črko, zato smo po raznih, na sprejemih pri zdravniku proglašeni z najmanj desetimi različnimi varjantami.

Aja ups, offtopic sem.
Pablo Picasso
Posted 23 January 2008 - 01:00 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users