Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#61 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 31 May 2006 - 07:27 AM

Se strinjam s sonchiko, da je na teh predmetih najlaže naredit maturo. Vsi moji sošolci, ki so imeli fiziko ali kemijo na maturi so naredili s 4 ali 5. Ubijalska kombinacija je po moje biologija - zgodovina. Pa še to samo zaradi obsežnosti snovi. Drugače je zgodovina lahka. Lani je bila ful. Še sploh pola z Slovensko zgodovino. biggrin.gif Drugače pa mi je bila slovenščina kar nekaj. Tak ne vem kako sem lahko dobila tako dobro kot sem. Matematika je bila lani tudi lahka. Same osnove. biggrin.gif Geografija pa se mi je zdelo, da vse kar si napisal bi lahko bilo prav. Angleščina tudi ni bila tak bav bav. Mogoče zato, ker mi jeziki ne delajo nekih problemov, čeprav blestim ravno ne.
  • 0

#62 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 May 2006 - 08:58 AM

ma, jaz se spomnim, da me je pri sociologiji ena spraševala, katera naslova bom za esej izbrala - vsi so neki pisali o prostem in delovnem času ter o ekologiji, jaz pa sem usekala o družbenih normah ter delinkventnosti in zaključila s francosko revolucijo. biggrin.gif men je bla soc zlo kul. zgodovino nisem mela pojma, pa sem 4 pisala. matematiko pa 3 pa sem se ves čas bala, da ne bom nardila.

dečve, kar pogumno! wink.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#63 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 31 May 2006 - 09:22 AM

QUOTE(sonchika)
Na teh predmetih je najlažje narediti maturo. Ker je povprečje tako nizko, da sigurno dobiš vsaj 4, če si vsaj kolikor toliko rešil naloge.
Jaz sem imela fiziko in nisem imela pojma - več kot pol je bilo narobe in sem dobila 4. Tako da se ti predmeti bolj splačajo kot kakšne sociologije.

sj zato pa sm uzela kemijo in fiziko...
fora je še v tem, da sm čisti naravoslovc in mi družboslovje nikakor ne leži- psihologija, sociologija... hm, nein danke

jutr pišemo matematiko- js mam še višji nivo in me že pošteno skrbi, če bom sploh prišla čez celo snov... sj več kot polovico že znam, sam kaj k morm za višji nivo znat take podrobnosti da dol padeš.... no vsaj rada se učim matematiko ;)
ma sj bo- še vsakič je blo
  • 0

#64 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 31 May 2006 - 01:31 PM

QUOTE(ananas)
za maturo? khm, ja... mislim, da mam ubijalsko kombinacijo, kokr se eni izrazijo, ko jim povem. men ni nič takega, sam je pa vseen težko
skratka, na maturi mam kemijo in fiziko wink.gif

kaj maš pa ti?

jz mam pa špa pa bio. lih dons smo mel špa, pa j kr šlo. bio me bl skrbi, res je naaaaaaaaajveč snovi. aja, mat pa še nč ne znam oops.gif
  • 0

#65 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4152 posts

Posted 31 May 2006 - 02:28 PM

Pri bio pa res ni tak strašno... Sploh prvi del, ko je za obkroževat se vprašanja ponavljajo in sem že vedela odgovor še preden sem vprašanje do konca prebrala...pri onih sklopih pa so tud taka vprašanja, ki se jih da rešit z malo znanja in razgledanosti. Biologija ni taki bav bav tako da kr pogumno wink.gif
  • 0

#66 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 31 May 2006 - 08:05 PM

Mnja, moji rezultati pri maturi niso bili ravno za okvirt. Matematika 2, Slovenščina 3, Angleščina (višji nivo) 4, Latinščina (višji nivo) 4, Zgodovina Umetnosti 3. Sem bila pa pri vseh predmetih (razen pri Mat) ravno na meji z višjo oceno, kot sem jo dobila in so me te manjkajoče točke, poltočke kar živcirale wink.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#67 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 31 May 2006 - 08:08 PM

QUOTE(Kalypso)
Drugače pa mi je bila slovenščina kar nekaj. Tak ne vem kako sem lahko dobila tako dobro kot sem.

Word, kar nekaj je bilo. rolleyes.gif Še na ustnem se mi je nekaj zataknilo....
Oh, pa zamudila sem na ustno Latinščino, kar ene pol ure, pa so eno pred mano spustil in sem bila za njo na vrsti. Fju.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#68 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 31 May 2006 - 09:01 PM

QUOTE(Kalypso)
Ubijalska kombinacija je po moje biologija - zgodovina.

To sm mela jest. Sej so me res vsi mal čudno pogledal, ko sem jim povedala, kaj imam na maturi, hehehe laugh.gif sm pa mela na koncu tolk točk, da bi pršla na katerikoli faks, tak da se mi je zgleda splačal 8)
  • 0

#69 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 31 May 2006 - 09:15 PM

Saj valda da lahko katero koli kombinacijo čist dobro narediš. ;) Samo naučit se morš in imet malo sreče. ;)

Ustni ja... Jaz sem bila povsod prva na vrsti. In takrat sem lahko samo ugibala ali so vprašanja pomešana ali pa lepo zložena po vrsti. Tam en peti ali šesti sošolec pa je že vedel kako je. ermm.gif
  • 0

#70 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 01 June 2006 - 03:37 PM

matematika: glede na to kolk so ble lahke naloge na osnovnem nivoju bi mogla met vse prov... sam p************** k sm večino nalog zaj***** ! reš me lahk zdej sam še višji nivo, sam še na tega se ne morm ful zanašat, ker je blo fuuuuul težko- brez primere rolleyes.gif rolleyes.gif sad.gif sad.gif

kr neki

zdej pa kemija, k jo jutr pišemo ermm.gif ermm.gif ermm.gif

(se sam men zdi, al js ful jamram????)
;)
  • 0

#71 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 01 June 2006 - 05:42 PM

oh ti kr jamrej ananas...sj te razumemo, vsaj jz wink.gif
jah matematka je bla res lahka, sam jz sm ena taka zmeda, da sm za vse naloge izumla ene nove načine reševanja. sj rešila sm vse, sam kr z enimi čudnimi postopki. blink.gif

jz mam pa zj maw pavze...bio je šele v tork. nene, danes ne bo nič učenja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

#72 mačkica27

mačkica27

sramežljivec

• Člani
  • 43 posts

Posted 05 June 2006 - 12:12 PM

Hmmm.. a je še katera tle gor, ki piše v sredo psiho in ne zna skor nič?? Nekako tako kot jaz..... Ne vem kako bo...enostavno se ne morem skoncentrirati na dolgočasno snov...
Bom pa danes in jutri naredila nočno in upam ,da se v dveh dneh oziroma nočeh naučim za pozitivno...kaj pravite??
A se kateri vsaj malček sanja, iz katerih snovi naj bi bila vprašanja?? Vsaj približno...da vem kaj se bolje naučit!??
  • 0

#73 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 June 2006 - 09:57 AM

Ukradli maturitetne pole
Neznanci so Državnemu izpitnemu centru ukradli vprašalnike za letošnjo maturo za psihologijo in nemški jezik.

Včeraj so neznanci v uredništvo ljubljanskega časnika Dnevnik po pošti poslali kuverto, v kateri sta bila izvoda izpitnih vprašanj za maturo iz predmetov psihologije in nemškega jezika.

Čeprav naj bi imeli na Državnem izpitnem centru pripravljenih več različic izpitnih vprašanj za posamezne predmete in načelno le majhen krog oseb ve, katera izpitna pola bo izbrana, pa se je pokazalo, da strogo varovane skrivnosti vendarle niso tako zelo tajne.

Na DIC-u so namreč ugotovili, da so neznanci za oba predmeta "sunili" prave izpitne pole. Na kopijah izpitnih vprašalnikov so po pisanju Dnevnika razvidni žigi knjižnice na idrijski gimnaziji, vendar tam o ukradenih maturitetnih polah ne vedo nič. Domnevajo celo, da naj bi bili žigi ponarejeni.

"Zenkrat ne moremo govoriti o podrobnostih, ker se še moramo uskladiti s kriminalisti," je za 24ur povedala tiskovna predstavniica DIC Tjaša Rajič. Prav tako še ni jasno, kaj se bo zgodilo z letošnjo maturo iz psihologije, ki so jo dijaki že pisali v sredo.

V petek bodo dijaki pisali maturo iz nemščine, vendar na izpitnem centru zagotavljajo, da bodo storili vse za pravočasno pripravo drugih vprašanj. "Rezervna različica za nemški jezik je v pripravi," je povedala Rajičeva.

Maturitetni tiskarji, ki tiskajo maturitnetne pole v varovani tiskarni državnega izpitnega centra, so po navedbah tiskovne predstavnice delali celo noč, da bi za maturo iz nemščine pravočasno pripravili rezervno različico izpitnih vprašanj.

Vir: Pop tv
http://24ur.com/nasl...rticle_comments
  • 0

#74 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 08 June 2006 - 10:53 AM

biggrin.gif biggrin.gif Svašta! biggrin.gif
  • 0
IPB Image

#75 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 08 June 2006 - 01:00 PM

evo pa še od dnevnika:

Ukradli najstrožje varovano skrivnost: maturanti se bodo morda ponovno potili

http://www.dnevnik.s...k.asp?id=183752
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#76 Miky

Miky

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 661 posts

Posted 08 June 2006 - 02:42 PM

wasn´t me biggrin.gif
  • 0

#77 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 08 June 2006 - 03:06 PM

hah, js jutr nemscino pisem...upam, da bojo uspel vse dostavit na sole pa to, kr ne mislim kasnej pisat..itak..kar znam, znam..ucit se tak nimam kej pr nemscini...bi prevec cas zgublala...
  • 0
it's not pms, it's you..

#78 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 June 2006 - 06:33 PM

maturanti, zdaj bi že skoraj moglo bit konec... Kak je kaj šlo?
  • 0

#79 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 June 2006 - 06:50 PM

ni še konc!!!!! sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif cry.gif cry.gif cry.gif

še ustne mamo!

js sm dans glih mela ustnega iz slovenščine in je šlo biggrin.gif mogla pa sm povedat neki o Velikem briljantnem valčku in o renesansi.... ;)
(glih to sm si nazadnje pogledala, pa še rekla sm, da bom to izžrebala pa še res je blo)

čaka me še angleščina in matematika- to bo še zanimivo in žalostno
  • 0

#80 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 24 June 2006 - 01:08 PM

no, js sm konc!

v četrtek sm mela zadnjo ustno maturo matematiko in je še kr šlo...

vtis s celotne mature:
hja... pisno- slova šla, mata tko tko, angleščina porazno, kemija niti ne, fizika kr dobr
ustno- slova ful dobr, matematika tud šlo, angleščina ful dobr

no to je moje poročilo...

ne morem rečt, da ni blo stresno... najhujš je blo tko zadn dan, k sm vedno mela še tko ful za predelat in sm se kr dolg mogla učit...
po vsakem pisnem pa sm bla tud ful potrta, ker sm pričakovala, da bom več znala (sj veste, tist feeling da maš kej pojma je manjkal, oz. da sm kej znala)...

rezultate bomo pa zvedel 17.7... tako da vam bom poročala, kok me je občutek varal/ne varal ;9

kako pa je šlo še kej ostalim maturantom/maturantkam na tem forumu (mala, sahara, mačkica 27....)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users