prometne dogodivščine
Posted 21 November 2007 - 08:48 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 November 2007 - 08:56 PM

Posted 21 November 2007 - 09:09 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 November 2007 - 09:38 PM
Kot pisete kao kk izsiljue folk pa to mah stalnica ...
treba se navadit na to da je vedno vec takih ko so dobli izpit cez prste. Pa itak ko se prvic usedes u avto se takoj vidi a si sofer al pa nisi.
Se strinjam da je stalnica. Vsakemu se zgodi da mu popusti pozornost, napačno oceni situacijo, napačno reagira, vstane z levo nogo itd.
Se pa posledično nikakor ne strinjam za nadaljevanjem posta.
Kako pa lahko voziš in se v 100.000 km nič ne naučiš?
Čisto na izi: definitivno se ne naučiš kaj dosti če se ves ta čas voziš le z avtom od doma do službe (cca. 10km stran). Pa takih ljudi je ogromno.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 21 November 2007 - 10:43 PM
Čisto na izi: definitivno se ne naučiš kaj dosti če se ves ta čas voziš le z avtom od doma do službe (cca. 10km stran). Pa takih ljudi je ogromno.
Ja ampak to razdaljo potem prevoziš v kaj, 20 letih?
Kar sem hotla s tem povedat je da lahko šele po določeni kilometrini(samo po sebi umevno da voziš tudi medkrajevno, po mestu,....) dobiš občutek, presodiš situacije, kako se bo kaj odvijalo, glede na cesto prilagodiš vožnjo. seveda pa obstajajo izjeme, kot povsod.
Posted 21 November 2007 - 10:46 PM
vuelvo a vos,
Posted 22 November 2007 - 07:55 AM
tist ko mu je usojeno da umre na cesti bo umru ..

Kaj tako butastega že kar en čas nisem prebral.

Ja sej. Sam je pa vseeno dost ljudi ki se vozijo samo po mestu in skoraj nikoli kam ven. To pa pol spet niso neke jake izkušnje, pa čeprav avto voziš par desetletij.
Sicer se strinjam glede tega, da če voziš stalno na eni relaciji, izkušenj ni toliko, kot bi jih bilo lahko ... Ocena pa, da če voziš samo po mestu ... ne vem no.

Posted 22 November 2007 - 08:15 AM
Olikana je b'la, ni kaj, sam' lahk bi pa smrkljo fental za vozniško predrznost.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 22 November 2007 - 12:18 PM
Ja sej. Sam je pa vseeno dost ljudi ki se vozijo samo po mestu in skoraj nikoli kam ven. To pa pol spet niso neke jake izkušnje, pa čeprav avto voziš par desetletij.
Meni se pa ravno zdi, da dobiš največ izkušenj med vožnjo po kakšnem mestnem središču, v Celju je vedno cela štala, pešci laufajo naokoli ko kure brez glave, vse je zabito itd. Takrat je res treba bit izredno pozoren, hitro odreagirat, parkirat na kakšne ultra majhnem placu, ne smeš mencat itd.
Posted 22 November 2007 - 01:00 PM
Se pa popolnoma strinjam, da je pri vožnji v velikih mestih pravtako potrebno svojevrstno znanje in izkušnje.
Errol, gospod, od sedaj naprej Vas onikam

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 22 November 2007 - 06:18 PM
@sajik js sm preprican da ce hodi en po cesti pa ga en zbije je blo onmu pac tk usojeno da umre pac taka je usoda za ene bol kruta kot za druge.

Posted 22 November 2007 - 07:51 PM

Posted 22 November 2007 - 08:52 PM
Posted 22 November 2007 - 10:05 PM
vuelvo a vos,
Posted 23 November 2007 - 12:05 AM

in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.
(V. Bajac - Knjiga o bambusu)
Posted 23 November 2007 - 11:44 AM
Posted 23 November 2007 - 03:23 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 November 2007 - 06:02 PM

Posted 01 December 2007 - 10:38 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users