Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#61 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 19 August 2005 - 01:57 PM

super..ze mam tabletke..
zdj sam ne smem pozabit na njih, k sm bl zmesana ermm.gif
  • 0
it's not pms, it's you..

#62 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 19 August 2005 - 02:13 PM

Ja za začetek pomaga, da si natsaviš alarm na telefonu...za vsak slučaj, da se je ne pozabi vzet.Potem hitro postane rutina smile.gif
  • 0

#63 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 19 August 2005 - 02:18 PM

ja sj najbrz bo res sam to pomagal...ce bom na maturancu, bom verjetn bl mal misla na tabletke tongue.gif
  • 0
it's not pms, it's you..

#64 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 August 2005 - 06:24 PM

QUOTE(anch)
ja sj najbrz bo res sam to pomagal...ce bom na maturancu, bom verjetn bl mal misla na tabletke tongue.gif

V to pa sm prepričana ;)

Js se bom tud mogla neki spomnit, da bom redno jemala... Mobitela ne bom mogla uporabit, ker ga itak ne bom imela zraven...
Ah bo že!!
  • 0

#65 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 19 August 2005 - 06:30 PM

ja js bom najbrz best frendici narocila nj me spomne, k ona jemlje kontracepcijske..ceprav tud to ni glih zihr, kr sma obe dokaj pozabljive...upsi....se zgodi oops.gif
  • 0
it's not pms, it's you..

#66 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 August 2005 - 06:37 PM

A mate organizirano večerjo? No, js bom tako nardila, da bom vzela tabletko pred, med, oz. po večerji, ker imamo že določeno uro... in tako bo nekak ziher... No vsaj upam...
  • 0

#67 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 19 August 2005 - 06:40 PM

nism se se tolk v hrano poglablala...
  • 0
it's not pms, it's you..

#68 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 August 2005 - 07:24 PM

QUOTE(anch)
nism se se tolk v hrano poglablala...

biggrin.gif:D
  • 0

#69 espea

espea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 155 posts

Posted 22 August 2005 - 02:55 PM

Sam ne vem ce je ravno dobra ideja, da vzames tebletko "za vecerjo" na maturancu. Ker kolikor se jaz spomnim maturanca, je bil potem kmalu po vecerji na vrsti se alkohol, za alkohol in hormone pa mislim da ne grejo glih fajn skupaj. Sploh pa, ce je prevec alkohola in.... :puker: wink.gif
  • 0

#70 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 22 August 2005 - 04:19 PM

QUOTE(espea)
Sam ne vem ce je ravno dobra ideja, da vzames tebletko \"za vecerjo\" na maturancu. Ker kolikor se jaz spomnim maturanca, je bil potem kmalu po vecerji na vrsti se alkohol, za alkohol in hormone pa mislim da ne grejo glih fajn skupaj. Sploh pa, ce je prevec alkohola in.... :puker: wink.gif

Jap, če bruhaš tam okoli 4 ure po zaužitju tablete se le-ta nebo prijela...sicer pa ti vse piše v navodilih. Je pa res, da priporočajo jemanje tablet proti večeru, ker če slučajno pride do slabosti jo potem pač prespiš.
  • 0

#71 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 22 August 2005 - 05:05 PM

bellini, ne me strasit...zdj se pit neb smela zarad tabletke...sicer ne mislim pit, tk da bi kozlala, no...itak mors pa tabletko vzet 2x dnevno, tk da zvecer pa zjutri...
  • 0
it's not pms, it's you..

#72 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 22 August 2005 - 07:12 PM

2krat dnevno? a to so tiste tabletke,ko nimaš zaščite pa preprečiš nosečnost takoj po seksu?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#73 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 22 August 2005 - 07:25 PM

ne ne..primolut-nor...
lahk ti zaustavjo menstruacijo, lahk jo prej sprozjo..pa se za par stvari se lahk jemljejo..vse v zvezi s krvavitvami tm dol..
  • 0
it's not pms, it's you..

#74 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 22 August 2005 - 07:36 PM

QUOTE(anch)
ne ne..primolut-nor...
lahk ti zaustavjo menstruacijo, lahk jo prej sprozjo..pa se za par stvari se lahk jemljejo..vse v zvezi s krvavitvami tm dol..

Kaj te maš ti za ene. To so kake nove? Da bi se jemale 2krat dnevno? Kaj nena vse kontrac. tablete zastavijo mestruacijo če jih non stop jemlješ? To ti je ginekologinja dala? In kake so prednosti teh tabletk?
  • 0

#75 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 22 August 2005 - 07:43 PM

Pardon nisem prejšnih postov brala. Tu je govora o hormonskih. O tem sicer prvič slišim oops.gif In kako se jih dobi? Na recept al samoplačniško? Drugače pa sem brala navodila teh tvojih tabletk pa se mi uporaba le-teh zdi zelo komplicirana...
  • 0

#76 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 22 August 2005 - 07:45 PM

QUOTE(bellini)
Pardon nisem prejšnih postov brala. Tu je govora o hormonskih. O tem sicer prvič slišim oops.gif In kako se jih dobi? Na recept al samoplačniško? Drugače pa sem brala navodila teh tvojih tabletk pa se mi uporaba le-teh zdi zelo komplicirana...

''teh mojih'' ;)...ne vem,nism še sprobala.Kaj si pa misnla ti,k si napisala,da jih 2krat dnevno vzameš?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#77 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 22 August 2005 - 08:16 PM

Rea mislila sem na Anch, ko je omenla da jih 2 krat dnevno jemlje. Na netu je pisalo za te tablete, ki jih je navedla tudi do 3 krat dnevno...zaj ne vem če sem prav razumela oops.gif Ker so neki cikli tak čudno napisani pa kateri dan vzet itd.
  • 0

#78 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 August 2005 - 06:57 AM

QUOTE(bellini)
QUOTE(anch)
ne ne..primolut-nor...

Kaj te maš ti za ene. To so kake nove? Da bi se jemale 2krat dnevno? Kaj nena vse kontrac. tablete zastavijo mestruacijo če jih non stop jemlješ? To ti je ginekologinja dala? In kake so prednosti teh tabletk?

Te sem tudi sama enkrat vzela. Te so za prestavitev menstruacije in NISO kontracepcijske tablete. Jemlješ jih lahko 10 dni (mislim, da jih je toliko v embalaži). Prednost je pa zgolj v tem, da prestavi menstruacijo.
Dobi se jih pri ginekologinji na recept. Uporaba ni komplicirana (pri meni je šlo brez problemov), ampak za več kot 10 dni ni priporočljivo prestaviti menstruacije.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#79 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 23 August 2005 - 04:26 PM

tako kot je napisala sončika! ko naj bi dobila menstruacijo jih začneš jemat, po dve na dan. ko nehaš se čez dan ali dva pojavi menstruacija. jaz sem to jemala med lanskom dopustom, pa moram rečt, da se mi je potem vse skupaj malo zameštralo (ful močna menstruacija), ampak je kmalu minilo. aja pa še to: v bistvu je bilo pri meni tako, da sem menstruacijo prestavljala (nisem krvavela), sem pa imela en teden dolg PMS! mislim, da sem bila odlična družba!!!
  • 0

#80 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 24 August 2005 - 04:24 PM

QUOTE(-supergirl-)
tako kot je napisala sončika! ko naj bi dobila menstruacijo jih začneš jemat, po dve na dan. ko nehaš se čez dan ali dva pojavi menstruacija. jaz sem to jemala med lanskom dopustom, pa moram rečt, da se mi je potem vse skupaj malo zameštralo (ful močna menstruacija), ampak je kmalu minilo. aja pa še to: v bistvu je bilo pri meni tako, da sem menstruacijo prestavljala (nisem krvavela), sem pa imela en teden dolg PMS! mislim, da sem bila odlična družba!!!

no, to mene skrbi ermm.gif sam sm ze zacela..dans sm prvo vzela..bols k pa da mam menzo..sj bi vzela kontracepcijske, sam sm se prepozn spomnala..bom ze nekak...sj joske bom mela vlke...(prevec) wink.gif

pa ni zakompliciran jemat to..vzames jih pac 2x na dan..nc druga...

men jih je kr osebna zdravnica predpisala..(mogoc da sm izjema, k se poznamo, sam kokr vem, se te dobijo pr navadnem zdravniku in ni treba h ginekologu)..pa ble so zastonj..

drzte pesti da ne bom vseh pobila na maturancu..sm ze opozorila best frenda da nj se me pazi smile.gif
  • 0
it's not pms, it's you..

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users