Posted 08 September 2008 - 02:27 PM
Ne vem, če ja prava tema, ampak se mi zdi še najbolj pravšnja. Gre za včerajšnji dogodek:
Dopoldan sem se z mojim kužkom Ninotom odpravila na sprehod in potem še v trgovino na Bavarcu. Spredaj sta bila dva resident klošarja - mlada junkieja. Ker junkiejem nekako ne zaupam (sem že slišala o krajah psov pred trgovino), sem Ninota privezala bolj naprej od vhoda, stran od njiju dveh. Naj povem, da gre pes z nami skoraj povsod in pred trgovino vedno lepo počaka - vendar je bilo to prvič, da sem ga privezala pred Mercatorjem na Bavarcu. Pred vhodom me tisti na vozičku ogovori za kakšen kovanc, da zbira za hrano (ya, right), pa sem mu rekla, da bomo videli, če bo kaj ostalo. Sem dobila filing, da mi je zameru, ker nisem rekla ja. To itak vedno nardijo - napizdijo, kadar jim ne dam nič. V trgovini sem bila ene 5 minut in pri blagajni sem pogledla ven in videla da klošarjev ni več. Plačam, stopim ven iz trgovine in kaj vidim: Nino ODVEZAN sedi, zraven je klečala ena punca . Jaz sem bila čisto šokirana - je pa punca rekla, da je šla mimo in videla odvezanega psa, zraven pa njegov povodec, še vedno privezan na drog in priključen na oprsnico. Je menila, da se je izmuznil iz oprsnice in se je bala, da bo ušel, zato se je ustavila in ga pazila, ker je vedela, da bo lastnik kmalu prišel iz trgovine.
Vse skupaj je izgledalo, kot da se je tamali izvil iz oprsnice, ampak naj povem, da to nikakor ni možno! Iz oprsnice se ne more izmuzniti, ker ne gre! Sem potem doma še enkrat probala na vse načine, kako bi se lahko sam rešil oprsnice, pa res ni pogojev, da bi to lahko sam storil.
Nekdo se je torej prav potrudil, da je:
- najprej odkačil povodec iz oprsnice
- odkačil oprsnico in mu jo "slekel"
- oprsnico nazaj zaprl
- povodec ponovno zakačil za oprsnico
Ne vem, kaj je bilo - al ga je kdo hotel ukrasti, pa se mu je tamali izmuznil (čeprav - zakaj bi nekdo ukradel psa brez povodca?) al pa ga je nekdo zanalašč izpustil. Ne gre mi v račun, zakaj se je potem ta nekdo potrudil vse skupaj ponovno zakačiti - da bi izgledalo, kot da se je pes sam izmuznil?
Nimam pojma. V glavnem, toliko sem bila šokirana, še dobro, da me je tamali počakal tam, odvezan. Od vsega šoka sem tudi pozabila to punco kaj več povprašat - npr., če je koga videla zraven. Ona sto posto nima nič zraven, ker je bla res ok, tudi sem videla, kako je čakala tam z njim in bla ful nežna.
Sumim junkieje. Sej se mi smilijo, kar pa še ne pomeni, da jim zaupam. Pa še vedno mi vse skupaj ne gre v račun...
No, to sem mogla podeliti z vami. Se keri kaj sanja, zakaj bi nekdo to naredu?
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."