katere leče uporabljate?
Posted 19 April 2007 - 06:59 AM
Posted 19 April 2007 - 08:29 AM
Jaz uporabljam pa:
- tekočino Zeiss All in One
- lečke: mislim, da mam Ciba Vision Focus Monthly (amapk nisem čist prepričana, ker vsakič kaškne probam)
- lubrikant za oči (res se tako reče, sem se optiku začela v fris režat, ko mi ga je ponudil): Bausch & Lomb
Posted 19 April 2007 - 02:37 PM
Posted 19 April 2007 - 03:04 PM
Hvala za odgovore.
No, saj leč ne bi nosila ves dan. Mislim, saj vidim čist okej na obe oki (očitno leva toliko pomaga desni :-) ). Le, če si levo pokrijem, na desno vidim slabo. In to najbrž ni vredu.
Zanima me še, če je razlika v ceni velika - med navadnimi in barvnimi lečami?
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 19 April 2007 - 03:18 PM
Posted 19 April 2007 - 04:12 PM
Posted 19 April 2007 - 05:32 PM
Kako dolgo pa lahko uporabljaš en par leč?
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 19 April 2007 - 05:43 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 19 April 2007 - 06:05 PM
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 19 April 2007 - 06:43 PM
Posted 19 April 2007 - 07:00 PM
- tekočina za leče Opti-free Express
Pregled sem mela na očesni kliniki v lj, pa kontrolo mam zdej julija tud tm (1krat na leto). Nobenih problemov nisem mela do zdej in upam, da tud v prihodnje ne...sam ena kvalitetna sončna očala si moram še nabavit, ker mi ful sonce šajna v oči.
Posted 20 June 2007 - 11:16 AM
js pa mam par vprašanj glede leč...
vidim da mate kr izkušnje z njimi:)
no takle.. tdaj imam očala, rada bi poskusla leče. imam ful občutljive učke, če mi kdaj trepalnica v oko pade ne morm niti gledat, me ful nervira, tk da ne vem lih kak bi blo z lečami...
poleg tega pa si ne predstavljam kako bi jih potem ven dobila:)
notri je ampak potem odstranit...
kakšne izkušnje mate pa vi?
Posted 20 June 2007 - 11:25 AM
Najbolje, da probaš...greš k optiku in rečeš, da bi poskusila. Sama sem bila ista preden sem dobila leče...groza mi je blo, da bi se dotikala uča ipd. Potem sem se pa takoj navadila...brez rpoblema sem jih dala notri in ven. Je pa seveda najbrž odvisno od človeka do človeka, kako to sprejema.
Kar opogumi se in poskusi..najbrž ti ne bo žal
Posted 20 June 2007 - 11:36 AM
Sej na začetku, ko greš optiku it da najprej poskusne leče, za kakšn tedn al pa dva, in če so ti v redu, torej, da te nč ne moti v učkah in podbno, ti pa res naročijo tvoje, ker itak moraš najprej vidt, al ti sploh leče pašejo oz. če jih oči sprejemajo in to. Res poskusi pa boš vidla.
Posted 20 June 2007 - 11:38 AM
Naročila sm se na pregled ... tm so mi pokazal kako se da lečko vn in not, kako jih naj vzdržujem in dali so mi testne lečke (da vidjo, če lahko sploh moje extra občutljive oči to prenesejo) po enem tednu sm šla nazaj na pregled in je bilo se OK
Jst si tudi pod razno ne predstavljam življenja brez lečk (očala nosim samo kadar sm doma)
Trenutno imam mesečne lečke PureVision:Bausch & Lomb, prej sm pa uporabljala Air Optix:Ciba Vision oboje so mesečne. Stanejo pa okol 40€ za 3 mesece + tekočina
Posted 21 June 2007 - 12:24 PM
Kakšne barvne leče bi najbolj pasale na rjave oke? Pa da bi se po možnosti kaj vidle - ne zaj ono ful na en km, ampak tak, malo opazno?
Posted 21 June 2007 - 12:34 PM
Posted 21 June 2007 - 12:37 PM
Hm, misliš, da bi meni pasale?
V glavnem, zaj pa res MORAM it k okulistu, ker namreč na desno oko sem takorekoč slepa - če si levo pokrijem, ne vidim, kaj piše kje na rač. - niti približno ne. In očal ne mislim nosit niti sekundo, tak da res zgolj in izključno pridejo samo leče v poštev, poleg bi se pa rada še malo poafnala s farbami...
Posted 21 June 2007 - 12:57 PM
Tebi vse paše.
Posted 21 June 2007 - 12:59 PM
Ja itak, mislim, da se dobijo! Ker če ne, bom pa res otožna.
Seveda ja...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users