Krema za roke
Posted 13 January 2007 - 11:13 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 January 2007 - 11:36 PM
Ja lahko ti napišem sestavine če te zanima- notri je salicilna kislina in betametason(podobno kortikozonu-kortikoid-če se kej spoznaš)
S tem se ne smes vec kot 2 do 3 tedne mazat (vsaj s kerokoli obliko kortikoidov). Ful tanjsa kozo in ce predolgo mazes se potem ne obnavlja vec.- Js sm dve leti nazaj v Romuniji staknila neko sranje na kozo in mi je dezurni dohter v Sloveniji dal neki podobnega in rekel naj kar mazem s tem, pa se je pol moja osebna zdravnica kr zgrozila, ces da ne smem tk dolgo mazat in da naj neham uporabljat. Samo informativno.. Je pa babici dala sama farmacevtka (js mislim da ji niti ne bi smela) tut tako kremo in ji nc ni zravn povedla sam da naj se maze. js nobenmu vec ne zaupam. Se mui zdi da vsak neki drugega govori pa noben prav ne ve.
Posted 13 January 2007 - 11:47 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 14 January 2007 - 11:08 AM
le arnika je manj mastna, se zato hitreje vpije, in je s tem tudi bolj priročna.
Posted 14 January 2007 - 05:17 PM
Moje roke so res boge. Se prav smilim sama sebi, ko so v totalni krizi. Enkrat na faksu sem sošolcu popackala en test... pridem na faks noter, dam rokavice dol in mi je dobesedno začela kri kapljat iz členkov njemu na faks. Me je samo preplašeno gledal. No, meni Smitten bolj malo pomaga... če so roke sicer že bolj kot ne ok, je vredu, sicer pa ni.
No, jaz grem tak v torek (spet ) k doktorci, pa jo bom malo pretipala glede te žaube. Najbrž je zelo podobna Diprogenti.
joj,vem kok je to zoprno
...jz sm mela podobne probleme,men se je koža po dlaneh lupila pozimi dol,da sm mela nekje čist v živo,do krvi olupljeno...povrhnjice kr ni blo, brez pretiravanje sm zgledala dobesedno k en opečenc....
na srečo zdj zadne 2 leti nimam več tko hudo,se je kr samo od sebe popravlo...
sam mam pa na rokah res ful tanko kožco,že k si perm glavo,mam roke tako nagubane,kot da bi se tri ure namakala v bazenu
pa prej mi ni nobena krema pomagala, noben zvarek iz lekarne,nič,mela sm skoz rokavice kaj pa mi je druzga preostalo.
sam zoprno je blo,kr me je recimo v šoli peklo ko sm držala kuli...katastrofa...
Posted 14 January 2007 - 07:52 PM
Posted 28 January 2007 - 02:49 PM
Drugače sem pa dolgo časa imela kremo za roke Necesse. Prinesel mi jo je fant, z njo se mažejo medicinske sestre, dobi se jo v lekarnah in jaz sem bila ful zadovoljna, pa še medicinska je bila. Na tubi celo piše, da je MILD DOCUMENTED, QUALITY&SAFETY.
No, potem pa so me po nanosu kreme začeli členki rahlo srbeti in postajali so rdeči. Brezveze, pa še paraffinum liquidum ima na 2. mestu.
Mi je pa frizerka dala tester tubico od Afrodite s karitejevim maslom in glicerinom. In se zelo navdušena. je sicer mastna, ampak roke so pa nenormalno gladke, tudi v teh hladnih dneh. Samo sestavin ni napisanih.
Posted 28 January 2007 - 02:59 PM
evo ti sestavin:
aqua, paraffinum liquidum, glycerin, cetyl alcohol, stearyl alcohol, isopropyl myristate, olea europaea,
dimethicone, isopropyl palmitate, ceteareth-12, cetareth-20, butyrospermum parkii, prunus dulcis, glycine soja, triticum vulgare, citrus dulcis...
Posted 29 January 2007 - 03:43 PM
Posted 29 January 2007 - 04:52 PM
Posted 29 January 2007 - 05:00 PM
Posted 29 January 2007 - 06:44 PM
meni je ful v redu. mogoče malo preveč lepljiva, ampak to mi daje občutek, da deluje nekaterim ful smrdi, meni pa diši in si stalno vohljam roke po njej... se grem namazat
Posted 29 January 2007 - 06:46 PM
Jaz sem si omislila obe. Calendula mi ne deluje najbolj fajn, ker se mi roke lepijo po njej. Arnika mi je pa občutno premalo mastna. Je pa ognjič dobra za ponoči.
arniko mam tud, ampak je premal hranljiva za zdej. za polet bo pa super
Posted 29 January 2007 - 06:59 PM
Posted 29 January 2007 - 07:05 PM
WINK (fake one) )))
Posted 29 January 2007 - 07:07 PM
Posted 29 January 2007 - 07:30 PM
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 29 January 2007 - 08:10 PM
Posted 30 January 2007 - 01:32 PM
Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha
Posted 30 January 2007 - 01:57 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users