Krivi zobje...nasvet!
Posted 09 August 2007 - 02:50 PM
Doh.
Ne vem.
Jst ga bom nosla ponoči, menda bo dovolj a?
Pablo Picasso
Posted 09 August 2007 - 02:55 PM
Aja ninća, o teh gumicah je blo govora:
To kar vidiš modro gor, so take gumice, ki zaobjamejo železo Spodaj predvidevam, da so bele ali pa srebrne.
Sade, se oproščam za zlorabo tvojega avatarja
Posted 09 August 2007 - 03:01 PM
Posted 10 August 2007 - 10:15 AM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 10 August 2007 - 03:42 PM
ninća vzem kovinskega, manj stroškov je
Posted 10 August 2007 - 04:16 PM
Posted 10 August 2007 - 06:59 PM
o šit...od lizike se ti je pobarvalo???
Posted 10 August 2007 - 07:16 PM
Posted 10 August 2007 - 07:23 PM
Skratka jst mlada pa pametna ko sem, nisem želela aparata...sedaj pa evo..smo kjer smo..hodim po svetu s takimi zobmi da se komi upam pošteno nasmehnit.. No ja, sej mi vsi govorijo da pretiravam in da ni tko hudo, pa da men prav paše tko kt je.. ampk.. PUNCE NE GA SRAT - zdj po aparat, al boste pa jokale
Posted 10 August 2007 - 07:24 PM
Posted 10 August 2007 - 08:35 PM
Sam tiste ki imate izkušnje in se spoznate mi prosm par stvari povejte.. Namreč jaz imam spodnje zobe čist lepo ravne.. Pri zgornjih bi blo pa treba poštimat sprednje štiri zobe ... mogoče sekalca malo manj, ostala dva zoba pa sta bolj not ukrivljena.. Bi blo treba za to zvezdice, al bi se dalo snemljivi aparat al kako?
Glede cen pa tut ne kapiram čist, od česa so odvisne... ker tukej vidm da znajo bit precej različne - od 200 do 500-600 tistočakov (bivših tisočakov)..
Posted 10 August 2007 - 08:56 PM
Posted 10 August 2007 - 09:17 PM
Sicr jst tut razmišlam čedalje bolj da bi plačala za aparat..
Sam tiste ki imate izkušnje in se spoznate mi prosm par stvari povejte.. Namreč jaz imam spodnje zobe čist lepo ravne.. Pri zgornjih bi blo pa treba poštimat sprednje štiri zobe ... mogoče sekalca malo manj, ostala dva zoba pa sta bolj not ukrivljena.. Bi blo treba za to zvezdice, al bi se dalo snemljivi aparat al kako?
Glede cen pa tut ne kapiram čist, od česa so odvisne... ker tukej vidm da znajo bit precej različne - od 200 do 500-600 tistočakov (bivših tisočakov)..
Jah snemljiv aparat je bolj tko tko... Glede na to da si že tok stara, so se ti zobje še bolj zasidrali v dlesen... Mislm, da bi v tem primeru, teb v poštev prišle samo zvezdice. Lahk jih boš mela sam zgoraj. Zdej ne vem kakšne so kej cene. Najbolj da se pozanimaš. Če še nimaš ortodonta, pejt k zobozdravnici in te bo napotila h kakšnemu in se boš lahko potem z njim posvetovala. Premisl še s starši, če ste pripravljeni dat tok denarja. Prej ko se boste odločil, bolj bo
Posted 10 August 2007 - 09:45 PM
Hehe jes bom raje kr belega, ko se skos smejim pa me bo pol sram
A dej no. Naj te ne bo nič sram, boš pa pol mela take lepe zobe, da se boš čist ponosno smejala.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 10 August 2007 - 09:48 PM
Posted 11 August 2007 - 11:24 AM
V 1. letniku srednje pa me je doktor postavil na trdna tla. Al boš mela fiksni aparat, al pa boš še malo nosla totega snemnega, čist lepih zobov pa ne boš mela nikoli. Tako sem seveda dobila fiksnega, srebrnega.
Spet sem bila prva na šoli z fiksnim aparatom. Pred kakim mesecem sem ga po 2 letih in še nekaj dala dol. Sprva je bilo rečeno da bom dobila še snemnega, da se ohrani stanje. Namesto tega sem sem dobila žičko, ki je nalepljena na notranji strani zob in se ne vidi čist nič. Nosit jo moram najmanj 2 leti pa tudi do 10 let. Eni pa je baje sploh nikoli ne dajo dol.
Niti malo mi ni žal, saj sem že dobila kar nekaj pohval na to kak mam lepe zobe in kako so beli (posledica polirnja, s katerim ti odstrani lepilo z zob )
Vse tiste, ki imate kakršne koli pomisleke glede fiksnega aparata. Sploh ni tak bavbav in kar brez skrbi srebrnega gor. Zaradi tega ne bosta grše ali kar koli. Jaz pravim: Če ga že mam, te pa naj se še vidi.
Naj vas ne skrbi, da bi fate kakorkoli odbijale zaradi tega, večine ne moti. Nekaterim pa se to zdi zelo simpatično. Če pa bi se najdo kak primerek, ki ba ga to slučajno motlo, pa itak ni vreden da ga 2x pogledate. Očitno je prevelik idiot, da bi lako dojel, da je to samo za določeno obdobje, ne pa za celo življenje. Pa tudi pri poljubljanju nič ne moti.
Tak, da kr pogumno sivega gor pa se veliko smejat.
[Napoleon]
Posted 11 August 2007 - 04:15 PM
Če še nimaš ortodonta, pejt k zobozdravnici in te bo napotila h kakšnemu in se boš lahko potem z njim posvetovala. Premisl še s starši, če ste pripravljeni dat tok denarja. Prej ko se boste odločil, bolj bo
Ne nimam ortodonta.. in nimam zobozdravnice Pri zobozdravniku sem bila nazadnje v osnovni šoli na šolskem pregledu..
Nikol se mi ni dal, nisem želela (zobarji bav bav) in nisem imela potrebe po zobarju.. Moji zobje so kar precej beli, ker se jim dost posvetim, pa tut (hvalabogu) nisem imela piškavih zob.. Skratka zaenkrat na srečo, lahk potrkam na les, z zobmi nisem imela težav. Razen te, da imam malce zvite, pa še to mi vsi govorijo da so kao "simpatično" zviti-tko nekak ko saša lendero naj bi jih imela, bolj po "zajčje"
Razen starši, oni pa podpirajo to, da si najdem zobarja in aparat.. z dnarjem sicer ne bi blo težav, ampk mi je še vseeno mal zoprno, ker sem vedno imela v glavi: hm..aparat, avto.. avto, aparat...
Pa sedaj sicer avto odpade, se mi ne splača zarad študija in bližine faksa.. ampk še vseeno mi je škoda denarja za "gram ali dva" železa
Ah ma to lahk razmišljam cele dneve - en dan bom zazveta za aparat, spet drug dan si bom mislila, ah sej ga ne rabim tko nujno... Skratka- zobje so moja šibka točka in glede teh se nikakor ne morem odločit kaj bi z njimi (ali bi jih pustila, ali ne..)...
Posted 11 August 2007 - 04:25 PM
Posted 11 August 2007 - 04:35 PM
No, saj mogoče bom pa šla v kratkem kaj obiskat zobarja.. oziroma poiskat sploh kakšnega, da ga bom imela Ga bo kap ko bo videl kolk časa že nism pokazala svojih zob strokovnjakom
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users