Kateri film, oddajo, serijo... ste gledali danes?
Posted 23 January 2021 - 10:54 PM
Prvo polovico filma mi je slo izmenicno na jok in bruhanje.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 January 2021 - 11:19 PM
Pa meni trije najljubsi danski igralci so notri; pa Bier je rezirala ... blizu popolnosti.
Sem ga videla vceraj, pa nisem hotela se enkrat gledat, da me ne bi v slabo voljo spravil
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 January 2021 - 11:43 PM
V cet je bil na Planet 2, ce bo katera gledala za nazaj.
― V. Van Gogh
Posted 24 January 2021 - 02:42 PM
Posted 24 January 2021 - 03:46 PM
Primeri inšpektorja Vrenka 1. in 2. del
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 January 2021 - 10:33 PM
Posted 24 January 2021 - 10:48 PM

― V. Van Gogh
Posted 24 January 2021 - 10:58 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 January 2021 - 07:02 AM
Ja, to pa res. Oboje. Meni se zdi, da se v vseh nasih serijah in filmih trudijo tako govorit in izpade narejeno. Ce bi tolkli hardcore mariborscino bi bile pa spet kritike.
To dobim jaz ošpice, ko kaki Ljubljančani ali kdo drug proba nekaj mariborščino imitirat. Ponavadi je grozen fail.
Me Before You (končno)
[Napoleon]
Posted 25 January 2021 - 09:04 AM
Dobri Will Hunting ... odličen, kot vsakič
Put A Kilt On It!
Posted 25 January 2021 - 10:02 AM
I am thinking of ending things
Bizaren in nenavaden film, bi ga umestila v kategorijo Jastoga, s še manj repa in glave.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 25 January 2021 - 10:12 AM
sem videla napovednik in mi je bil tako čuden, da sploh nisem imela želje pogledat
Put A Kilt On It!
Posted 25 January 2021 - 11:27 AM
Je, ja.
Jaz imam rada malo odbite in abstraktne zgodbe, ampak tale je bila še zame prečudna/nisem se mogla v to zgodbo vklopit. Fotografija je lepa in liki posebni, zanimiv kostum, scenografija.. in fajn igralska zasedba, ostalo pa bolj meh. Počasen in konfuzen brez nekega mentalnega epiloga. Po svoje čisto posrečen prikaz brain foga/notranjih dialogov brez zaključkov v obliki dejanj ali sklepov, ki jih imamo, ko vstopamo/smo v zvezah, v katerih se zares ne vidimo dolgoročno, ampak se je težko odlepiti od tistega sveta.. In vsa absurdnost, ki je vezana na to, potencirano na peto potenco.
Pogledala sem še 1. del Zlatovranke/Inšpektorja Vrenka (kako mi je hecno, da ni poenoteno imenovanje serije na RTV) - predvsem zaradi našega scenografskega sodelovanja pri opremljanju interierjev.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 25 January 2021 - 09:16 PM
Bridgerton sva do konca pogledala.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 January 2021 - 11:21 PM
― V. Van Gogh
Posted 27 January 2021 - 12:36 PM
Gold digger, 4 del (kako osvežujoče in obenem nenavadno je videti igralko, ki jeostalaresnična ženska, tudi s kašno kilo več)
Mož, ki je videl preveč
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 January 2021 - 06:29 PM
Posted 27 January 2021 - 07:17 PM
Posted 27 January 2021 - 08:07 PM
Ja, ona ja. Lepa jeFrčica, a Julia Ormond (bere se zanimiva serija).
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 January 2021 - 09:02 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users