Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10328 replies to this topic

#7801 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24789 posts

Posted 13 March 2013 - 02:42 PM

O super. Kje točno pa v Mullerju, na katerem oddelku?

če rečeš,da rabiš zadevo za "knof-luknje" delat bodo skoraj sigurno vedeli, kaj in kje je to. Vem, da imajo oddelek s šivankami, našitki, ...

Še bolj sigurno pa v kakšni trgovini s šivalnim priborom.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7802 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24789 posts

Posted 13 March 2013 - 02:49 PM

Posiljevanje s fitnesom. 

Napisi kot so: skinny girls look good in clothes. Fit girls look good naked.

Če ne hodiš v fitnes in si ne nabijaš mišic, si nula.

to je čisto odvisno od opazovalca... jaz sama sebi nikoli nisem dobro izgledala, ker sem bila takoj preveč natrenirana. trebušne mišice sem imela "boljše" od večine tipov. Še med nosečnostjo sem plačala davek, pa nisem prestopila vrat fitnes zadnjih 15 let.

Zato take stvari vedno vzamem kot "tolažbo močnejših" in me niso ganile :), ampak to je pač moje razmišljanje. Presenečena sem pa koliko ljudem to dejansko pomeni - ravno zadnjič sem gledala "lepe postave" in je imela ena punca res super postavo ... pa je takoj priletela kritika, da ni natrenirana. Meni na misel ne bi prišlo, da bi na tako postavo želela dodajat mišice.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7803 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23424 posts

Posted 13 March 2013 - 10:05 PM

Hvala Coco in Kami za pomoč glede paralice. :)

Posiljevanje s fitnesom. 

Napisi kot so: skinny girls look good in clothes. Fit girls look good naked.

Če ne hodiš v fitnes in si ne nabijaš mišic, si nula.

Ja, v temi o lepih postavah bereš samo še, kako je katera premalo natrenirana in premehka in kako so tipi brez mišic ogabni.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#7804 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28029 posts

Posted 14 March 2013 - 04:09 PM

Paralico imajo zagotovo tudi v tisti trgovini (včasih je bila v Centromerkurju), poleg Galerije Emporium v Lj (bivši Centromerkur), če kateri kaj pomaga.

Presenečena sem pa koliko ljudem to dejansko pomeni - ravno zadnjič sem gledala "lepe postave" in je imela ena punca res super postavo ... pa je takoj priletela kritika, da ni natrenirana. Meni na misel ne bi prišlo, da bi na tako postavo želela dodajat mišice.

Jp.
Kami, imaš ZS. : )

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#7805 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 18 March 2013 - 10:30 AM

- ljudje, ki v vsakem možnem trenutku (ko  nimajo polnih ust/spijo) pametujejo vsem ostalim ljudem in jim niti ne pustijo da bi se zabavali in uporabili domišljijo

• 0

#7806 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 March 2013 - 10:31 AM

Lezenje v rit s 'komplimenti'.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#7807 limeta

limeta

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2850 posts

Posted 18 March 2013 - 01:24 PM

Na živce mi gre, ko je kjerkoli potrebno čakati v vrsti in potem pride ene 15 let star dečko z svojo najdražjo in se prerine čez celo vrsto. In kljub mojim komentarjem, da naj prosim stopita nazaj v vrsto, tega ne storita in me gledala, kakor da sem jaz kaj narobe naredila.

• 0

#7808 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 March 2013 - 07:18 PM

Na živce mi gre - pa sem že večkrat doživela - da te prodajalke v Mullerju po hitrem postopku odpikajo, ko vidijo, da te precenjena kozmetika, polna kemikalij, ne zanima. 

Načeloma se sama razgledam in izberem kozmetiko (prodajalke me pustijo pri miru), danes me je pa prišla vprašat, če lahko kaj pomaga. In sem si rekla, zakaj pa ne. Rečem, da bi rada eno dobro, hranilno in vlažilno kremo za obraz. In prodajalka me, še preden povem do konca, odpelje do polic z najdražjo kozmetiko (Dior, Lancome...) in mi začne razlagati, kako super je in oh in sploh. Sem jo na hitro prekinila in rekla, da se zanimam naravno kozmetiko, ki ni testirana na živalih. Me je peljala do polic (kjer sem že prej stala) in mi rekla, da so "tu te stvari" in da "naj si pogledam", se obrnila in odvihrala stran. Svašta. Pa ni bila promotorka, ampak dejansko trgovka, ki je ves čas tam na razpolago.  :glare:

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#7809 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86525 posts

Posted 21 March 2013 - 08:43 PM

To je bilo že parkrat povedano, da imajo za high end kozmetiko ločene prodajalke/svetovalke.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7810 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14288 posts

Posted 21 March 2013 - 08:46 PM

A res? No, pa bi vseeno lahko usmerila k prodajalki ki prodaja kozmetiko nižjega cenovnega razreda, ne pa da s tem ustvarjajo občutek manjvrednosti kupcem.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7811 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86525 posts

Posted 21 March 2013 - 08:58 PM

Resda sem zelo redko tam, ampak na drugih oddelkih (s cenejšo in naravno kozmetiko) svetovalk nikoli ne opazim. So samo tiste, ki polnijo police in promotorke, zanje pa dvomim, da je to njihovo delo.

• 0

― V. Van Gogh

#7812 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14288 posts

Posted 21 March 2013 - 09:00 PM

Verjetno imaš prav, ja.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7813 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 21 March 2013 - 09:20 PM

ko me kliče samo zaradi tega, da mi lahko teži.

• 0

#7814 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 March 2013 - 09:55 PM

To je bilo že parkrat povedano, da imajo za high end kozmetiko ločene prodajalke/svetovalke.

Bedno. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#7815 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 March 2013 - 10:38 PM

Zakaj?

• 0
Viens, reste ici!

#7816 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86525 posts

Posted 21 March 2013 - 10:43 PM

Zato, ker imajo pravico do svetovanja po tem principu samo kupci high end kozmetike, kar je pa zame nikakršen odnos do kupcev. 

• 1

― V. Van Gogh

#7817 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 March 2013 - 11:39 PM

To nikakor ni res. 

Na oddelku so trgovke, ki svetujejo ne glede na firmo. To da so za nekatere znamke še posebej promotorke pa pomeni samo, da imajo te znamke več denarja ali samo več želje vlagati v marketing svojih izdelkov. Kar pa je odlično in za moje pojme ni brezveze. Nikakor ni res da imajo pravico do svetovanja samo določeni kupci, vsi kupci imajo pravico do svetovanja.

Se pa strinjam, da imajo večinoma promotorke višjega cenovnega razreda nikakav odnos do strank, ki se ne zanimajo za ta cenovni razred.

• 0
Viens, reste ici!

#7818 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86525 posts

Posted 21 March 2013 - 11:54 PM

Torej tiste, ki zlagajo na police, tudi svetujejo? Ker jaz na drugih oddelkih nikoli nisem videla nobene, ki bi bila prav svetovalka. Itak je na oddelku, kjer so svetovalke, tudi posebna blagajna. Te pa ne samo da imajo nikakršnega odnosa, delujejo tudi vzvišeno, kot da bi bile najmanj lastnice trgovine, pa niti enkrat se še ni zgodilo, da bi mi katera znala pomagat, sploh nočem imet več opravka z njimi. Sem bila parkrat deležna takih bedastih izjav, da me res zanima, na podlagi česa so tam zaposlene.

• 0

― V. Van Gogh

#7819 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 March 2013 - 12:10 AM

Ja, seveda. Saj one niso zaposlene tam za "zlaganje na police", ampak delajo vse. Torej polnijo police, svetujejo strankam, ... Edino za blagajno so ponavadi druge. To koliko vejo in kaj svetujejo je pa druga zgodba že... :D Je pa tudi res, da te bojo tudi zaposlene vedno peljale najprej so višjega cenovnega razreda, ker  je njim pomembno koliko prodajo (znesek). Potem pa imaš naprimer oddelek parfumerije (torej parfumi, dekorativa) in se zgoraj v pisarni vedno v tabelo piše kakšen je bil zaslužek dneva in meseca. Na podlagi tega pa so potem včasih najboljši oddelki nagrajeni (kakšne promocijske nagrade). Je pa ponavadi tako, da sta dve znamki na mesec prioriteta in se poskusi čimveč tistega prodat. Zato te bo v mesecu, ko se promovira Decleor vedno peljala najprej tja. 

Kako so profesionalne, koliko znajo in to je pa odvisno od vsake posameznice. Imajo izobraževanja, ampak saj to je v vsaki službi potem tako, nekdo ve več o stvareh, nekdo manj. Jih pa tudi jaz nikoli nič ne sprašujem in mi njihova pomoč ne pride prav. Raje prečekiram forume, sestavine in vem točno kaj kupit. Je pa ogromno ljudi, ki kupujejo res ful drage stvari, da bi naprimer imeli lepšo kožo (nepravilnosti, gube, karkoli...) zaradi nasveta prodajalke. To je pa potem odvisno od presoje posameznika, koliko zaupa njihovemu mnenju.

• 0
Viens, reste ici!

#7820 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86525 posts

Posted 22 March 2013 - 12:52 AM

Hvala za razlago. -)

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users