Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#761 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 02 July 2010 - 10:24 AM

Meni ni jasno kako so komu lahko samo ok ali celo niso dobri biggrin.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#762 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 02 July 2010 - 05:34 PM

Ma imela sem en recept za čokoladne mafine, ki so bili še boljši; bolj sočni, bolj okusni. Danes sem skoraj striktno po receptu delala, ponavadi še pa v čokoladne mafine vržem pomarančno marmelado, da zagreni in da fino sando aromo, pa kake mlete mandlje, namesto mleka malo sladke smetane ali kondenzirano mleko.. Jih je pa že skoraj zmanjkalo, tako da čeprav meni niso najbolj posrečeni, so drugim zgleda zelo všeč! (:

Evo še slikovno gradivo.. (:

IPB Image
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#763 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 July 2010 - 05:36 PM

Hm, kaj bi lahko naredila za sladico po divjačinski pečenki ( bruh.gif )? Dobimo na obisk precej zahtevne gurmane pa bi se rada izkazala. biggrin.gif
  • 0

#764 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32301 posts

Posted 02 July 2010 - 05:48 PM

QUOTE(redkvica @ 2. 7. 2010 - 11:24)  

Meni ni jasno kako so komu lahko samo ok ali celo niso dobri biggrin.gif

Mene sploh ne ganejo, ker nasploh nisem mahnjena na čokoladne sladice, čeprav mi je npr. Milka alpa Gorenjka zakon, sam sladice s čokolado.... ermm.gif no.gif Mam ful raje kake kremne, mlečno-kokosove, pudingasto-smetanaste reči s sadjem itd....
  • 0

#765 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 02 July 2010 - 06:04 PM

PJ, počekiraj kaj na gurmanu, tam majo fajn recepte. Mohoče kake pečene hruške, nadevane z orehi.. pečene banane so sploh great sladica, s pomarančnim sokom, lešniki, vanilijo, višnjami, malinami.. Ali pa vanilijev mlečni riž s karameliziranimi bananami, to je noro dobra sladica, samo precej nastina.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#766 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 July 2010 - 06:08 PM

Čekiram Kulinariko že cel dan. biggrin.gif Bom še tega Gurmana, hvala.
Upam, da najdem kej ne preveč zahtevnega.

Ta mlečni riž se noro dobr sliš! ohmy.gif
  • 0

#767 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 02 July 2010 - 06:09 PM

QUOTE(Podgana @ 23. 6. 2010 - 12:53)  

Recept za sirov marmorni brez jajc in moke:

IPB Image

Tole grem zdle delat, sem ravnokar prišla iz Mercatorja, nabavila vse sestavine, zdej pa veselo na delo! thumbup.gif

Aja, kar se tistega polnomastnega sirčka tiče, jaz sem vzela mascarpone.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#768 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 July 2010 - 07:06 PM

Ok, jaz sem zdej to nardila in sem precej razpizdjena.
Namreč, meni so te file prišle FUL tekoče, tako skoraj, kot kak tekoči jogurt, pa sem delala vse točno po receptu.
Zelo močno dvomim, da se bo to nevem kako strdilo, ker je res čisto tekoče, tak, da bi lahko spila, čisto nič kompaktno ni.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#769 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 July 2010 - 08:11 PM

QUOTE(Plain Jane @ 20. 6. 2010 - 21:36)  

No, se je speklo do konca. thumbup.gif Bom dala čez noč v hladilnik.
IPB Image
Not pride pa res tako, tud vzorček mi je ratal enakomerno!
IPB Image

Aja, pa tole sem delala prejšnji vikend in danes še enkrat, meni je to božansko, ful sočno in okusno.
Poleg tega je pa še zelo preprosto za naredit, ni veliko packanja, dobesedno za 15 minut dela je.
Moji doma so vsi izredno pohvalili, delam pa jaz to v modelu za šarkelj in res lepo pride.
  • 0

#770 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 03 July 2010 - 09:06 AM

hmm.gif Bom še jaz naredila ta marmorni čizkejk, da vidim v čem je problem.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#771 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 03 July 2010 - 06:00 PM

Za tistega brez jajc ne vem, ampak tale od PJ je pa res, res dober! Jaz sem ga prejšji vikend naredila in je res dober. Ga bom še! thumbup.gif Pa še kot je rekla Dilema, je zelo preprost recept. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#772 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32301 posts

Posted 03 July 2010 - 07:09 PM

OK, sm si zdej zapisala, kaj rabim za to.
Imam pa par vprašanj:
1. a vzamete navadno sladko smetano, za stepanje?
2. a čokolada mora bit obvezno jedilna ali lahko delam z navadno mlečno?

Dilema, a si ti tud imela kakšne težave s samim pečenjem (podaljšan čas)? smile.gif
  • 0

#773 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 03 July 2010 - 10:57 PM

Jaz sem dala navadno za stepanje, ja.
Čokolado sem dala pa še bolj grenko ubistvu. biggrin.gif Jedilna je okol 50 se mi zdi, jaz sem dala pa 70%. Imam raje tako, ker je ostalo sladko, da malo zagreni vmes. Za mlečno ne bi vedla... Po mojem zna bit ok.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#774 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 July 2010 - 09:28 AM

Jaz sem dala jedilno, ponavadi vedno to uporabim.
Smetano pa kar to, Mercatorjevo:
IPB Image
biggrin.gif
  • 0

#775 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 04 July 2010 - 10:58 AM

PJ, če še ni prepozno.. tukaj je recept od mlečnega riža s karameliziraqnimi bananami:

IPB Image

http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=802

S tem, da poleg limon dam še pomaračni sok, pa več, kot je navedeno v sestavinah, da pride več omake pri bananah.

Vanili strok pa tak veš kje dobt.
  • 0

#776 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 04 July 2010 - 11:27 AM

Dilema, mogoče imate premalo hladen hladilnik?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#777 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 July 2010 - 11:35 AM

Olivija, sem že takrat najdla, ja! Bom naredila ob priložnosti.

Mene pa na tem kosilu zdej itak ne bo, tako da nimam nobene vloge več. biggrin.gif
  • 0

#778 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 04 July 2010 - 11:50 AM

DiLeMa kaj je bilo pol z uno sladico?
  • 0

#779 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 July 2010 - 05:05 PM

Braunič, zagotovo ni premalo hladen hladilnik. Poleg tega na sliki recepta kaže, da je že med pripravo masa kompaktna, tako da se jo v model nadeva z žlico, moja pa je bila totalno tekoča.

Sladica je bila izjemno (!!) dobrega okusa, ampak ne dovolj kompaktna. Sicer se je do neke mere strdilo, ampak ne tako, da bi bili lepi kosi, ampak smo bolj z žlico ven jedli. Zagotovo bom še kdaj naredila, pa da vidim, če bo naslednjič lepše uspelo.
  • 0

#780 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 04 July 2010 - 06:17 PM

No sej važno da je dobra. biggrin.gif Js jo bom tudi probala narest.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users