Ne, jaz sem dala cirka 1/3 manj, vedno dam manj cukra. Tudi v frosting sem na začetku dala manj, ampak sem se zafrknila, ni bil kompakten, zato sem potem še dodala. Ampak v biskvit obvezno dam manj, in še vedno so tej cupcakesi ful sladki.

Muffini, cupcakes
Posted 18 February 2013 - 09:33 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 February 2013 - 09:40 PM
Meni niso za dol past, ampak je precej verjetno, da sem jaz kaj zaj*, ker sem res FUL na uč delala, nikoli nič ne pečem, to sem pa v petih minutah zmetala skupaj in pomojem sem ziher razmerja mal zafrknila. Niso pa slabi, daleč od tega, pa ful lepo so narasli in nič niso popokali.
V glavnem meni je cuker padel in nismo meli doma nič čokoladnega, razen kakava v prahu. Sem tudi približno razpolovila, prišlo je ven pa 16 muffinov.
After all this time?
Always.
Posted 19 February 2013 - 04:13 PM
Dobri, malo grenki, nič presladki in kar je pri meni najvažnejše - nimajo vonja in/ali okusa po mlečnih izdelkih. Bom pa drugič dala malo manj kakava in čokolade ter maline namesto banan.Ananas, bere se tako obetavno kot je videti!
Bom dodala še banane. : ) Hvala!
Sarah, zelo lepo! Bom poskusila še tvoje, z manj sladkorja in brez nadeva. : )
Posted 19 February 2013 - 04:32 PM
Jaz sem jih tudi naredila (te od Ananas) i so res super, edini, ki so drugi dan še mehki. Planet si mi dala idejo, z malinami morajo biti res dobri.
Je pa mogoče malo preveč čokolade, odvisno koliko sladko imaš rad.
Posted 19 February 2013 - 06:09 PM
Posted 19 February 2013 - 06:31 PM
Ja tri žlice kakava naredi bolj grenko, če ne daš sladkorja dovolj notri. So pa tud mene presenetili, kako so mehki, kljub temu kakavu, ker kakav izsuši/zbije biskvit.
Maline Naslednjič bom probala 2 žlici kakava, isto jedilne čokolade, pa maline ali pa višnje notri. Pa mogoče namesto mleka višnjev sok (kompot).
Posted 20 February 2013 - 05:59 PM
Mene sicer ne moti, da so grenki, tudi sladkorja ne pogrešam, edino preveč čokoladni so mi bili, bi raje malo sočnejše, manj zbite.
Posted 10 March 2013 - 02:32 PM
Še enkrat potrjeno, eni boljših muffinov ever. Sočni, ne preveč sladki, mehki in super osvežilni. Nadbožanski so, res.
Jaz v recept dodam kandirano limono (dobi se v Mercatorju, tam kjer so zadeve za peko) + limonin sok, saj doda res tisto piko na i in jih naredi še bolj osvežilno slastne, pristno limonine.
Namesto mleka se lahko da tudi jogurt, pridejo še bolj sočni, jaz ponavadi dam pol-pol, naslednjič pa bom dala samo jogurt.
Če so pravilno narejeni, po peki na vrhu nastanejo razpoke, v katere potem lepo vliješ notri syrup, saj če te ne nastanejo, potem vse teče dol. (jaz dam manj cukra vanj, ravno toliko, da se mi ob vretju zgosti, da ne kaplja dol po muffinih)
Lemon - Sesame Muffins
2 1/2 cups flour
3/4 cup sugar
1/2 cup sesame seeds, toasted and tossed with1/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1/2 teaspoon salt
2 tablespoons lemon rind (from about five small lemons; squeeze for juice as well)
1 1/4 cup milk
1/2 cup oil
1 egg
2 teaspoons vanilla
Lemon Syrup
1/2 cup lemon juice
1/2 cup sugar
1 teaspoon lemon rind
Heat the oven to 375°F. Prepare a 12-cup muffin pan with liners or by greasing the cups. Mix the dry ingredients and the lemon rind. In a small bowl beat the milk, oil, egg and vanilla. Pour the wet ingredients into the dry and beat with a whisk just until smooth. Pour into the muffin cups and bake about 18-20 minutes, or until a toothpick just comes out clean.
While baking, prepare the lemon syrup. Whisk the lemon juice and sugar together in a small saucepan and boil for about five minutes or until reduced and shiny. Remove from heat and stir in the teaspoon of lemon rind.
When the muffins come out of the oven, immediately poke a couple toothpick holes in each muffin and carefully drizzle the hot syrup over them. Let cool for about 20 minutes in the pan to let the syrup absorb.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 July 2013 - 10:26 PM
Sarah, zelo lepo! Bom poskusila še tvoje, z manj sladkorja in brez nadeva. : )
Res odličen biskvit/muffini (Hershey's), sladkorja sem dala manj - 300 g po Podganinem nasvetu. V maso dodala zmrznjene maline.

Sem jih mislila nesti jutri s seboj na piknik pa ne vem, če ga bodo dočakali. : )
Posted 23 November 2013 - 05:24 PM
Bi se na takšen način pripravljeni muffini prijeli na dno v teflonskem pekaču? Nimam silikonskega, rada bi pa poskusila z doma zvitim peki papirjem namesto kupljenih papirčkov za muffine.
Posted 23 November 2013 - 05:56 PM
Poskusi dno pekaca namazati s tanko plastjo margarine in potresi malo moke cez (od strani parkrat udari po pekacu, da jo prerazporedis levo-desno po povrsini dna, potem pa odvecno steses ven. To bi bila se najboljsa moznost, ceprav tudi ni nujno, da bo slo skozi - sploh, ker ne vidim, kako bi se peki papir obdrzal na mestu, da ne bi masa sla pod njim in deloma koncala med obodom in papirjem, namesto znotraj njega. Silikonski pekac zaradi vecjega trenja na povrsini lazje zadrzi papir na mestu, ce nanj pritiska masa, v teflonskem pekacu bi se pa znal izmaknit.
Just my 2 pence ; ) Morda se v praksi solidno obnese - porocaj, ce se bos lotila.
Posted 25 November 2013 - 12:21 PM
Posted 16 July 2014 - 12:31 PM
Sarah, bi lahko pls napisala tisti recept za muffine z malinami in belo čokolado. Ali link pls imam ogromne količine malin in več ne vem, kaj naj z njimi
Posted 16 July 2014 - 04:38 PM
Hvala
Posted 21 March 2016 - 11:22 AM
Med čokoladnimi so mi sicer zmagovalci tisti iz Hershey's biskvita.
Posted 21 March 2016 - 11:34 AM
Meni tej, ampak na internetu jih več ne najdem, čudno!
Še enkrat potrjeno, eni boljših muffinov ever. Sočni, ne preveč sladki, mehki in super osvežilni. Nadbožanski so, res.
Jaz v recept dodam kandirano limono (dobi se v Mercatorju, tam kjer so zadeve za peko) + limonin sok, saj doda res tisto piko na i in jih naredi še bolj osvežilno slastne, pristno limonine.
Namesto mleka se lahko da tudi jogurt, pridejo še bolj sočni, jaz ponavadi dam pol-pol, naslednjič pa bom dala samo jogurt.
Če so pravilno narejeni, po peki na vrhu nastanejo razpoke, v katere potem lepo vliješ notri syrup, saj če te ne nastanejo, potem vse teče dol. (jaz dam manj cukra vanj, ravno toliko, da se mi ob vretju zgosti, da ne kaplja dol po muffinih)
Lemon - Sesame Muffins
2 1/2 cups flour
3/4 cup sugar
1/2 cup sesame seeds, toasted and tossed with1/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1/2 teaspoon salt
2 tablespoons lemon rind (from about five small lemons; squeeze for juice as well)
1 1/4 cup milk
1/2 cup oil
1 egg
2 teaspoons vanilla
Lemon Syrup
1/2 cup lemon juice
1/2 cup sugar
1 teaspoon lemon rind
Heat the oven to 375°F. Prepare a 12-cup muffin pan with liners or by greasing the cups. Mix the dry ingredients and the lemon rind. In a small bowl beat the milk, oil, egg and vanilla. Pour the wet ingredients into the dry and beat with a whisk just until smooth. Pour into the muffin cups and bake about 18-20 minutes, or until a toothpick just comes out clean.
While baking, prepare the lemon syrup. Whisk the lemon juice and sugar together in a small saucepan and boil for about five minutes or until reduced and shiny. Remove from heat and stir in the teaspoon of lemon rind.
When the muffins come out of the oven, immediately poke a couple toothpick holes in each muffin and carefully drizzle the hot syrup over them. Let cool for about 20 minutes in the pan to let the syrup absorb.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 March 2016 - 09:43 AM
Posted 02 August 2016 - 11:05 AM
Čokoladno-bučkini muffini:
250 g pz moke (jaz sem kot ponavadi eksperimentirala in dala 100g pirine, 100g ovsene, 50g mletega lanenega semena, 100g bele moke)
60 g kakava
50 g lešnikov (jaz sem dala mlete mandlje)
ščep soli
1 pecilni
1 van. sladkor
1 čž cimeta
100 g rjavega sladkorja
2 jajci
50 g olivnega olja (jaz sem dala maslo)
500 g v kašo zmiksane bučke (jaz sem delala na približno, dala 2/3 ogromne bučke)
čokolada (poljubno)
Postopek standarden, zmešaš suhe sestavine posebej, posebej penasto zmiksaš jajca+sladkor, dodaš olje/maslo, potem zmiksaš skupaj.
Na koncu masi primešaš bučke (jaz sem jih malo odcedila, sicer je preveč mokro in je treba dodajati moko), vliješ v modelčke, noter po želji nalomiš koščke čokolade (pri meni je to obvezno, pa na vrh sem posula popražene mlete lešnike) in voila!
Pečeš cca. 25 minut na 180 stopinj (oz. odvisno od pečice, metoda zapičenega zobotrebca in to).
Slik žal nimam, ker so takoj pošli, ful so dobri, pa bučk se sploh ne čuti, ker imajo tako jabolčno aromo. Brat, ki beži od zelenjave kot hudič od križa, je zmazal pol pekača, ker ni poštekal, da so notri bučke, hihi.
Pablo Picasso
Posted 02 August 2016 - 12:09 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users