Jump to content

Photo

Potovanja...

• Please log in to reply
806 replies to this topic

#761 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 08 April 2026 - 04:49 PM

Zakaj pa ne Ancka? Ce vam tak stil ustreza. ;)

Fiona, kolikor te “poznam”, mislim, da ti Istanbul ne bi bil vsec.
  • 0

#762 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26398 posts

Posted 08 April 2026 - 04:57 PM

Imamo cestarski kombi oranžne barve in na njegov keson nataknemo bivalni del. Poleti gremo s tem, ja.
Zdaj čez prvi maj pa kar s Tiguanom.
  • 0

#763 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 08 April 2026 - 05:27 PM

Meni so roadtripi zakon, ampak odkar imava O., se nismo sli tako dalec z avtom. Takrat sva se pa se z res mini kripo vozila. Not for the weak. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#764 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12994 posts

Posted 08 April 2026 - 07:29 PM

Fiona, kolikor te “poznam”, mislim, da ti Istanbul ne bi bil vsec.

A misliš? :D Ne poznam človeka, ki mu Istanbul ne bi bil všeč. Si dejansko ne predstavljam tipa človeka, ki bi rekel, da mu je Istanbul beden :) 

VSIIII, ki jih poznam in so bili tam, so navdušeni nad utripom mesta. 

• 0

#765 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18813 posts

Posted 08 April 2026 - 07:56 PM

Jaz bi ful sla v Istanbul.
Pa tudi v Maroko ampak slisim mixed reviews.
Saj to ni plan sa letos ampak morda pa naslednje leto kot prestolnica kamor lmbi lahko leteli.
Letos razmisljam samo se o Budimpesti in Balatonu za jesenske.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#766 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 08 April 2026 - 08:32 PM

Mah Frida, meni je sicer Istanbul bil kul, ni beden, je dovolj zanimivega za videt, sam nikakor ni moje najljubse mesto. Hrana je pa yummy.

Meni se zdi, da Fioni ne bi bili vsec klici k molitvi, ki odmevajo po vsem mestu, kaoticen promet, security kontrole pred vsemi (vecjimi) znamenitostmi pa bi ji povsem mozno vzbudili tesnobo. Jaz jo bolj vidim nekje, kjer je bolj urejeno, kjer vse tece kot švicarska urica, ne pa v urejenem kaosu, kot ga ima Istanbul. Ampak dopuscam moznost, da se motim. Mogoce bi ji pa bil ta kaos vsec, ker je vseeno eno tistih mest, ki imajo duso preteklosti.
  • 0

#767 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18813 posts

Posted 08 April 2026 - 09:20 PM

Drugace si me kar v redu prebrala :) klici me ne bi motili, druga kultura. Kaoticen promet bi bil tough one :D se vedno se mi zdi interesantno doziveti nekaj drugacnega kljub vsemu. Drugo kulturo, ljudi, pac pa dobro hrano.
Kaj pa Atene, to so sli pa znanci zdaj dvakrat ze. Sam ne vem kje ze leti, mislim da Brnik ali pa Zagreb.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#768 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25675 posts

Posted 14 April 2026 - 07:03 AM

Zdaj sem šla nekaj brskat po Bookingu in sem našla, da smo pred 7 leti v Valenciji trije spali tri noči za  skupaj 130 eur popolnoma v centru mesta - nad enim trgom (skupna kopalnica in skupna kuhinja).

Zdaj v Pragi iščem, da bi našla za tri noči za štiri osebe  ne bi dala več kot 350 eur in da ne bi bilo več kot 20km iz mesta .... 

stvari so se reeeessss spremenile

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#769 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 14 April 2026 - 12:13 PM

Drugace res, ampak cena za Valencio je bila ze takrat neobicajno nizka, za Prago pa isces zadnji moment.
  • 0

― V. Van Gogh

#770 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17780 posts

Posted 14 April 2026 - 01:08 PM

To lahko potrdim tudi jaz, da so se cene precej spremenile. Si vodim stroškovnike naših ''nsindikalnih potovanj'' in so cene kart in nočitev v primerjavi z 7-10 let nazaj praktično za 100% višje. Recimo tam 2017,2018 smo plačale za karte med 40-60€, z ročno prtljago, nočitve pa okoli 50€/os za cca 2-3 nočitve. Zdaj pa so karte bolj okoli 100€ - 120€, isto nočitve. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#771 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 14 April 2026 - 01:39 PM

Ja, ravno nekaj takega. Prav za Valencio sem že pred časom ugotavljala, da kolikor so bile 7 let nazaj 4 nočitve, sta zdaj 2. Tisti, ki smo zdaj primorani potovat v času šolskih počitnic pa dvig cen občutimo še toliko bolj.

• 0

― V. Van Gogh

#772 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33847 posts

Posted 14 April 2026 - 01:44 PM

Ravno smo prej ugotavljale na kavi, da bodo potovanja postala luksuz. 

• 0

#773 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17780 posts

Posted 14 April 2026 - 03:38 PM

Jap, s to podražitvijo nafte pa me orav zanima kaj bo do jeseni.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#774 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 14 April 2026 - 04:07 PM

Jaz pa mislim, da potovanja nikoli niso nehala bit luksuz in privilegij. Včasih je bilo normalno, da gre družina na morje enkrat na leto za 10 dni (po možnosti na vikend od sosedov ali služben apartma), zdaj je pa nekaj normalnega, da potujemo vsaj 3x na leto.

• 0

― V. Van Gogh

#775 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20460 posts

Posted 14 April 2026 - 04:21 PM

Prej niso nikoli bile cene letalskih kart tako nizke kot so bile zadnja leta z nizkocenovci.
  • 0

#776 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 14 April 2026 - 04:32 PM

Potovanja so bila in so se vedno privilegij in luksuz. Sicer zivimo v takem okolju, kjer je kar nekako samoumevno, da v casu dopusta gres za razvedrilo nekam izven doma tvojega bivanja, ampak se je treba zavedat, da smo kot Slovenci res ful privilegirani, da lahko potujemo. Ne samo glede denarja, ampak da imamo na voljo prost cas, ki ga lahko namenimo potovanjem. Tudi v razvitem svetu, nimajo vsi luksuza, da si lahko privoscijo odsotnost od dela. Poleg tega smo lahko srecni, da imamo slovenski potni list, ki nam omogoca potovanja brez omejitev v velik del sveta. Procesi pridobivanja vis so praviloma drag in dolgotrajen proces, ki ni nujno, da rezultira v odobritvi potovanja v zeljeno drzavo.
  • 0

#777 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 14 April 2026 - 04:34 PM

Ampak tega nikakor ne moreš posploševat na vse Slovence. Marsikdo si tega ne more privoščiti niti ob dveh plačah ... 

• 0

― V. Van Gogh

#778 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18986 posts

Posted 14 April 2026 - 05:10 PM

Prej niso nikoli bile cene letalskih kart tako nizke kot so bile zadnja leta z nizkocenovci.

Ampak od korone naprej tut nizkocenovci niso več tako zelo poceni. Težko prideš pod 100€ na osebo za povratno karto z neko normalno prtljago. 10 let nazaj so bili tamali kovčki po defaultu vključeni pa karte so bile res konstatno po 10-20€ na smer. Je pa generalno v zadnjih 20 letih to neprimerljivo ceneje kot prej v preteklosti, če to misliš ja. 

• 0

After all this time?

Always.

#779 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12994 posts

Posted 14 April 2026 - 05:16 PM

Zdaj bo očitno spet postal privilegij. Ko se spomnim za deset, petnajst let nazaj, kako je bilo poceni... Za 200€ sem letela v Iran, Armenijo...

• 0

#780 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 14 April 2026 - 09:15 PM

A nekaj forum steka? V glavnem, sem se strinjala s postom od Kalypso, ki je izginil.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users