KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE
Posted 21 December 2007 - 09:58 PM
Js drgač pijem Vitamin C v prahu, sploh ko čutim, da me kaj prijemlje in v glavnem nisem bolna. Zdej ta teden sem bla 2 dni prehlajena, vendar čisto malo.
Edit: Pa v tem celem letu sem mela samo enkrat vročino, ki je trajala en dan, pa še to zato, ker sem se vozila v avtu z odprto šipo z mokrimi lasmi.
Posted 22 December 2007 - 10:47 AM
Sem že nekje omenila, jemljem kompleks vitamina B, ampak v naravni obliki - Tartex 100 % pivski kvas. Tk da mene nič ne skrbi, da je kaj umetno pridobljeno.

Samega vitamina B v tabletah pa verjetno ne bi jemala ja.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 December 2007 - 02:52 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 22 December 2007 - 03:41 PM
Edit: Pa v tem celem letu sem mela samo enkrat vročino, ki je trajala en dan, pa še to zato, ker sem se vozila v avtu z odprto šipo z mokrimi lasmi.
jaz ne jem skoraj nič zelenjave( zelena solato dam enih 5krat v usta pa to je skoraj vse od zelenjave kar jem, ne jem praktično čist nič sadja, ne pijem nobenih dodatkov(tabletk vitaminov....) pa sem bila bolana lani 3 dni, prej pa praktično nekaj let brez vročine ali prehlada.
Posted 22 December 2007 - 04:54 PM

Posted 22 December 2007 - 05:11 PM
Letos pa jemljem vsak dan ameriškim slamnik in od prehladov ne duha ne sluha. Upam, da bo zdržalo čez zimo.
Posted 22 December 2007 - 05:23 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 22 December 2007 - 06:55 PM
Posted 22 December 2007 - 07:00 PM

Posted 22 December 2007 - 08:57 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 23 December 2007 - 12:55 AM
(ampak pri meni je itak druga zgodba, ker je zdravnik zajebal situacijo)
Pablo Picasso
Posted 23 December 2007 - 05:37 PM
Jaz sem pa prejšnja leta stalno smrkala. Nič resnega, ampak samo smrkanje.
Letos pa jemljem vsak dan ameriškim slamnik in od prehladov ne duha ne sluha. Upam, da bo zdržalo čez zimo.
kak zgleda ta slamnik? na kakšen način ga jemlješ in kje se kupi?
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 24 December 2007 - 04:15 PM
Sicer sem brala na PL, da naj bi zmanjševal učinek KT, samo tega nisem nikjer zasledila. Pa niti me ni strah, ker ga jemljem zjutraj, KT pa zvečer.
Točno tale je, sem šla poiskat sliko:

Posted 26 December 2007 - 03:54 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 01 February 2008 - 08:32 AM

Posted 06 February 2008 - 09:58 AM

http://www.lekarnar....sublim-kapsule/
Posted 09 February 2008 - 09:13 PM

mene pa zanima če uporabljate ABC plus kot dopolnilo k prehrani, jaz jih jem kak teden in sem čist navdušena

NO či ima katera kakšne izkušnje, se naj javi.
Lp anja

Posted 09 February 2008 - 09:17 PM
Ni potrebe, kvečjemu škodljivo.
Bom prebrskala zakaj

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 09 February 2008 - 09:20 PM

Posted 09 February 2008 - 09:28 PM
http://www.aljosajer...Hipervitaminoza
Druga skrajnost so hipervitaminoze, ki nastanejo zaradi prekomernega uživanja vitaminov. Pri vodotopnih vitaminih je možnost nastanka hipervitaminoze zanemarljiva, saj se presežek iz telesa izloči z urinom. Večjo težavo predstavljajo vitamini, ki so topni v maščobah (predvsem A in D) in ki se v telesu skladiščijo; pri dolgotrajnem uživanjau previsokih odmerkov (npr. v obliki prehranskih dopolnil) lahko pride do zastrupitve in raznih zapletov, ki iz tega sledijo. Hipervitaminoza A lahko povzroča glavobole, suho kožo, izpadanje las, mehčanje kosti in poškodbe jeter, hipervitaminoza D pa slabost, kalcifikacijo mehkih tkiv, anoreksijo in poškodbe ledvic.
http://www.cenim.se/170-a.html
Vitamine ločimo po topnosti na vodo topne in maščobo topne. Vitamini, ki se topijo v vodi (vitamin C in vitamini iz skupine B ) se hitreje presnavljajo in zato tudi hitreje izločajo iz organizma in jih je treba stalno obnavljati z uživanjem hrane in po potrebi tudi vitaminskih preparatov. Prekomerno zaužite vodo topne vitamine organizem praviloma odstrani prek seča in potu.
Vitamini A, D, E in K so topni v maščobah, presnavljajo se bolj počasi in dlje časa ostajajo v organizmu. Pri prekomernem uživanju maščobo topnih vitaminov, se ti lahko začno kopičiti v organizmu in povzročijo težave (hipervitaminoza).
http://www.minet.si/....php?c=2&id=217
Vitamini rastvorljivi u vodi ( Vitamini B kompleksa, Vitamin C) se brže luče iz organizma, pa se ne gomilaju uprkos većem unosu, osim toga oni su netoksični. Organizam ne poseduje ili ima jako male zalihe ovih vitamina.
Vitamin C u dozama većim od 2 grama na dan može uzrokovati proliv i stvaranje oksalatnih metabolita iako kamenci nisu tako česti. Ukoliko bubrezi ne luče kiselu mokraću može se razviti metabolička acidoza. Sigurno je da u toj koncentraciji askorbinske kiseline (preko 2grama/dan) povećana je i apsorpcija teških metala iz creva.
Prilikom davanja velikih doza priridoksina (2grama ili više) opisana je neuropatija ali potreba za takvim davanjem realno ne postoji.
Vitamini rastvorljivi u mastima (Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Vitamin A ) ili kraće DEKA se sporije izlučuju iz organizma, stvaraju veće zalihe pa se prilikom povećanog unosa stvara hipervitaminoza
Hipervitaminoza vitamina D - nastaje zbog prekomernog uzimanja (50.000-100.000 IU) vitamina D radi lečenja rahitisa ili osteoporoze. Nastaje kalcifikacija bubrega, krvnih sudova, srca i pluća.
Hipervitaminoza vitamina A - dnevna potreba je 5000IU vitamina A, a kada se tri meseca ili duže dnevno uzima 50.000IU ili više nastaju promene tj koža postaje suva, svrbi, ispada kosa, upalne promene na usnoj sluzokoži, povećanje pritiska, povećava se jetra, bolovi u mišićima, kostima i zglobovima. Ukoliko se uzima beta karoten promene se ogledaju u žućkastoj prebojenosti kože. Terapija prestanak unosa i promene se same povlače.
Hipervitaminoza vitamina E - preteran unos vitamina E. Vitamin E je relativno netoksičan kada se unosi preko usta. Može da se desi interferncija sa vitaminom K i da se tako potencira antikoagulantni efekat nekih lekova.
http://www.vitamini....rvitaminoza.htm
Zgleda, da B ni tako kritičen. Po lastni želji
Ta stran je super, kar se teh zadev tiče!
http://www.aljosajer...i.html#Vitamini
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users