Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1253 replies to this topic

#761 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 16 July 2021 - 10:34 AM

Res je velika razlika, kako razmišljaš in opremljša stanovanje/hišo, ko imaš stare 5 let ali že ornk najstnike.

Pri nas niti ne :) L. je dal takoj pogoj, da naše spalnice nimajo skupnih sten, pa je stanovanje v enem štoku, kar je bil konkreten zalogaj to uredit. Zdaj imata predvideno punci na eni strani hiše sobi, vmes pa je kabinet, garderobna soba in šele nato najina spalnica. Za ziher :)

• 0

#762 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 16 July 2021 - 11:01 AM

mislim,da je zelo pametna odločitev :P

bo prihranjena marsikatera travma, v obeh generacijah :twisted: :ph34r:

V Kamniku imamo celo hišo, kot bi imeli stene iz papirja. Sem se naučila precej iz te lekcije, če bi bilo kdaj potrebno.

K sreči moja starša nista več "tako" dejavna, ker sem imela nekaj časa spalnico direkt po njuno spalnico. Slišim pa jaz vse od otrok (in obratno).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#763 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 16 July 2021 - 11:23 AM

Res si ju slisala? :o Jaz sem ravno danes pizdila mozu, da bi takrat morala vztrajat, da ima O. eno sobo naprej, ker zdaj se njegova postelja drzi skupne stene in me je ponoci zbudil s tolcenjem ene igrace v steno. Ne vem, kaj je pocel, nisem sla pogledat. Drugace pa se vedno ni prisel v najino spalnico.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#764 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 16 July 2021 - 11:25 AM

Mi imamo nasprotne stene in lastno kopalnico. Ce bo kdaj treba si bova uredila spodaj spalnico.
  • 0

#765 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 08 August 2021 - 02:33 PM

https://www.rtvslo.s...e-v-nebo/590139

• 0

― V. Van Gogh

#766 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 August 2021 - 02:42 PM

Sploh ne bom komentirala, ker mi zaradi te teme običajno skoči pritisk na 500/350, bom samo izsek enega od komentarjev prekopirala:

'Lahko je biti kapitalist, če ti je vse zgradil socializem, ti pa si z goljufijami za ceno enega stanovanja kupil 10-20 stanovanj.'
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#767 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 08 August 2021 - 02:57 PM

Midva sva se še pred nekaj leti pogovarjala, da bi se enkrat iz hiše preselila v manjše stanovanje tukaj v naši soseski, ki je zdaj druga najdražja v mestu. :lol: :cry: Od takrat je na vsakem koraku že zrasla kakšna nova vila blok.

• 0

― V. Van Gogh

#768 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 August 2021 - 04:09 PM

Ravno ta teden mi je dedek povedal, da je njegova pokojna partnerka kupila v zgodnjih devetdesetih letih svoje najemno stanovanje za takratnih 8 tisoc mark. Prodala ga je ene 3 leta nazaj za 110.000. Koseski terasasti bloki, enosobno, mogoce 40 kvadratov.
Cene so nenormalne. Midva sva nakup hise/parcele za nedolocen cas odlozila. Cene gradbenih materialov so tudi zelo visoke. V nekaj letih tudi lahko pride do spremembe kje bi zelela ziveti. Gledava pa itak se.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#769 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 09 August 2021 - 05:54 AM

Meni gre tudi na bruhanje ko gledam cene. Sploh mi ni jasno od kod se tako dvigujejo cene, če bi naj bila neka kriza zaradi korone. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#770 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 09 August 2021 - 07:27 AM

Frcica, ja, jaz tudi poznam primer gospe, ki je svoje stanovanje v strogem centru mesta ob Ljubljanici v 80-ih kupila s svojo povprečno delavsko plačo, ravno tako par tisoč mark. Danes je sigurno vsaj 350k. Neverjetno.
  • 0
Pablo Picasso

#771 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 09 August 2021 - 07:46 AM

Pa saj, tudi me bi kupile po takšni ceni, če bi bila možnost. Ampak ta razkorak med nekja tisoč evri in stotisoči je enostavno prevelik.

Vsakič, ko sva na potovanjih v tujini za hec pogledava oglase v npremičninskih agencijah v mestih. Še nikjer niso bile takšne cene, kot pri nas. Res je, Ljubljana je prestolnica, ampak naš standard se z npr. francoskim, vseeno ne more meriti.

Pa cene niso šle gor le v Ljubljani, tudi drugod. Pri nas se zdaj gradijo bloki oz. se bodo in se govori, da je vse vnaprej prodano.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#772 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 09 August 2021 - 07:48 AM

Ja žalostno, naša generacija pa ne more do stanovanj, če ne pomagajo drugi. Vsaj meni je čisto nedosegljivo.

Midva z L sva leta 2003 kupila 30m2 v Novih Jaršah za 61.000 eur. Zdaj je vreden čez 100.000 eur. Pa že tisto takrat nama je bilo res komaj komaj dosegljivo - vrsto let sva živela iz rok v usta. Pa nisva imela kakšne minimalne plače. Res pa, da pretirano visokih pa tudi ne. Pač malo pod slovenskih povprečjem. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#773 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 09 August 2021 - 08:54 AM

Ja, se strinjam. Pol države je na minimalni plači, povprečna cena stanovanja iz 1965, ki je potrebno konkretne prenove, pa 300k. Midva tudi v tujini za goro vedno gledava nepremičninske oglase, stokrat lažje bi si človek privoščil nakup stanovanja v Copenhagnu kot v Ljubljani. Pa vse, kar je novogradnja, je magično *nAdStanDarDnO* in *LuKsuZnO*, čeprav ni po nobenem kriteriju stvar nadstandardna ali luksuzna. :lol:
  • 0
Pablo Picasso

#774 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 09 August 2021 - 08:58 AM

Ja :D Midva tudi vedno gledava in se cudiva. Pa niso samo cene stanovanj nadstandardne. Za kepico hocejo ze 2€+ :D
Cudez je pa ta, da se vsa ta stanovanja prodajo :o Stiskali bodo do koder bo slo.
Ena pa se zidajo zdaj v Siski, kjer opozarjajo, da naj kupci ne pricakujejo nikakrsnega luksuza. Spektra.

Zadnjic sem brala, da bi te hisa glede na inflacijo, visanje standarda, visanje plac, ne vem cesa vse, v Ameriki morala priti 60.000 (da bi lahko rekel, da si jo kupil za isto odrekanje kot vcasih).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#775 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 August 2021 - 09:25 AM

Nekje sem brala, da se prodajajo, ja, ampk ne vsa ljudem, ki v njih živijo, ampak kot naložbena stanovanja. Torej ostajajo prazna oz nekdo služi naprej na njih.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#776 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 10 August 2021 - 09:02 AM

Najino stanovanje bo stalo 2500/m2, v Mengšu. Zgrajeno 1986.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#777 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 10 August 2021 - 10:45 AM

O mater. Uff. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#778 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 10 August 2021 - 11:39 AM

No ja, v Puconcih se dobi pa bajturina za 80k €, da ne bomo tako kritične do neobstoječe stanovanjske politike v državi. :lol:
  • 0
Pablo Picasso

#779 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 10 August 2021 - 12:04 PM

Od kje si Puconce privekla  :D (moja zobozdravnica se je tja preselila, pa sem šla gledat zadnjič na Google maps, kje to je :lol: )

Pa je dejansko normalna hiša? Jaz bi bila pripravljena iskat drugačno službo in kraj bivanja, ne, da mi tu trenutno ni ok, ampak, prav dolgo časa tako ne more ostat. 

Pred 2 tednoma sem se zagrela  en vikend objekt v okolice Lendave. :D Sicer so ga dali v najem samo za obdobje 1 leta, ampak, pussy, kot sem in glede na mojo trenutno situacijo, kaj vse me na Lj veže, nisem niti klicala. 

• 0

#780 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 August 2021 - 12:46 PM

Meni je npr. tudi v Prlekiji krasno, cudovito, takoj bi sla tja.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users