Korona virus / Covid-19
Posted 09 April 2020 - 08:28 PM
Posted 09 April 2020 - 08:30 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 09 April 2020 - 08:41 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 April 2020 - 10:44 PM
Podpis.
Pri nas je nekaj podobnega okrog hiše, včasih bi komu zabasala smeti nekam, če bi ga dobila. Pred vhodom najdem vse od žvečilk, cigaretnih ogorkov do embalaže. Pobirava in pometava midva z M..

Posted 10 April 2020 - 07:11 AM
Posted 10 April 2020 - 03:45 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 April 2020 - 10:46 AM
Glede tega, kaj lahko pričakujemo poleti, je dejal, da tega še ni mogoče napovedati, saj se virus ne obnaša povsem tako kot sezonski virusi. Tudi podatki iz držav z višjimi temperaturami zaenkrat ne kažejo, da bi to pomembno vplivalo na vedenje virusa, je dejal. Je pa ocenil, da letos poleti zagotovo ne bomo potovali na dopuste v tujino.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 11 April 2020 - 11:09 AM
No mi gremo jutri k mojima na zajtrk.
Posted 11 April 2020 - 11:17 AM

BTW, ce katera rabi razkuzila, pralne maske ali kirurske, rokavice, ima lokalna privat lekarna vse na voljo in posilja po posti (kje dobivajo ne vem, jim pa cele tovornjake pripeljejo).
https://m.facebook.c...ekarnaKosobrin/
Posted 11 April 2020 - 12:40 PM
Juzna koreja razmislja da bi jim nataknila zapestnice, da jih bodo meli pod kontrolo in v karanteni.
Mene najbolj boli to, da imam obcutek, da mi je kratena svoboda. In da bi to trajalo se leto ali vec, se mu v bistvu zdi kot neke vrste zapor.
Kaj pa skandinavci, ne spremljam, kako oni furajo vse skupaj brez nekih rigoroznih ukrepov?
Mislite da bodo ljudje to mirno prenasali v nedogled? No ja, slovenci mogoce ze.
Posted 11 April 2020 - 12:48 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 11 April 2020 - 01:04 PM
Meni je vse skupaj kar se dobi v medijih ze preseglo meje!
Pa razne izjave Kreka, ki je ze 15let nazaj take predaval, da sno ga ze kot najstniki spljuvali in mi v faco povedali, da njegova predavanja ne kazejo samo na pomanjkanja poznavanja scene in manjka njegovih socialnih interakcij ampak tudi kaksno drugo obliko motnje. Zdaj pa gospod v vsem svojem sijaju predava kot da smo dosegli neke vrste apokalipso kjer bodo socialni stiki prepovedali vsem! Kompleksov pa toliko, da jih nest ne more! Meni je res za pobruhat kaksni ljudje predavajo kaksne stvari!
Posted 11 April 2020 - 01:12 PM
A se hecas? Se pravi odpade morje poleti kao?!
No mi gremo jutri k mojima na zajtrk.
Eh, pa saj ne bo prvo leto brez morja, konec koncev imamo lokalno kopališče blizu, eno leto brez slane vode pa v končni fazi tud ne pomeni konca sveta.
Moram drug teden mal na relax prečekirat, kako je zdaj s temi odpovedmi rezervacij...
Posted 11 April 2020 - 02:23 PM
Mislis Svedi, Fiona? Se mi zdi, da so tudi oni zaostrili.
Samo, ora, ce oni dajejo nasvete za potek karantene, ni nic od tega vazno, ker bo obveljala njihova.
Posted 11 April 2020 - 02:51 PM
Ne vem no.
Kolega npr ima hisico v kampu. Pavsal ne vem, najbrz bo treba placat , al so ga celo ze...
Drugace pa mi ne bomo potem sli nikamor. Si rajsi doma kupim napihljiv bazen, glih tok velik da bodo mulci notri in jest, pa cao. V slovensko mlakuzo ne bi hodila. Plus, vedno smo drugorazredni turisti pri nas. Sploh v Bohinju in na Bledu.
Posted 11 April 2020 - 03:02 PM

Posted 11 April 2020 - 03:46 PM
Fiona, a nisi bila ravno ti za strogo spoštovanje ukrepov?

Jaz se glede dopusta res ne sekiram. Na srečo nismo predčasno še nič rezervirali, nam je naša last minute navada prišla prav.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 April 2020 - 04:04 PM
To bodo pa itak Hrvati povedali, ce bomo ali ne
Bled bi morali tako ali tako bojkotirati glede na pretekle izjave zupana.
Pa Piran tudi...
Mislim, da bo tukaj EU morala ugotoviti kako bo z gibanjem med drzavami in sprejeti skupen dogovor za omejevanje epidemije. Dejstvo je, da virus in bo. Z ustavitvijo vsega do iznajdbe cepiva, lahko cela Evropa zapre stacuno. Gospodarstvo bo tako razsuto, da ne bo povratka.
Drugace pa imam jaz v celoti placan pavsal v campu in se mi mesa ob vremenu in dejstvu, da ne morem na morje.
Posted 11 April 2020 - 04:10 PM
Posted 11 April 2020 - 04:35 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users