Stroški
Posted 22 March 2022 - 05:57 AM
Marmelada, mislim, da je čisto vseeno, na katerem računu so prihranki. Od vsega premoženja se upošteva minimalen %.
Posted 22 March 2022 - 07:13 AM
Marmelada, Oluivija, Matilda, se strinjam da bi bilo najbolje it vprasat. Jaz ne bi mogla tako ziveti. Marmelada, a obligacijski zakon in da terjatev zapade po 2 letih tukaj ne velja? Verjetno ne, ker dedujes in je tvoje, ne? Tudi ce so dolgovi.
Mislim, da sem enkrat brala, da če deduješ, deduješ tudi morebitne dolgove.
[Napoleon]
Posted 22 March 2022 - 07:15 AM
Posted 22 March 2022 - 07:45 AM
Mislim, da sem enkrat brala, da če deduješ, deduješ tudi morebitne dolgove.
To vem. Oziroma se lahko odpoveš, če so dolgovi višji kot npr. vrednost nepremičnine, ki jo tudi deduješ.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 March 2022 - 07:50 AM
Marmelada, mislim, da je čisto vseeno, na katerem računu so prihranki. Od vsega premoženja se upošteva minimalen %.
Upoštevajo se obresti in fiktivne obresti od premoženja.
Midva tudi dajeva že od rojstva vsak mesec, sicer samo vsak 10 € zaenkrat, pa bo vseeno naneslo v vseh letih... pa tudi vse, kar dobi, dava na stran. Ima pa tudi šparovček, kamor si daje kovance...
Posted 22 March 2022 - 07:56 AM
Ampak te obresti so minimalne, daleč pod 1%. Enkrat sem si nekam shranila en članek, kjer je bil en izračun prav za ta namen, mislim, da se pri nekih 100.000 € prihranka pri 4-članski družini pozna cca 3€ na mesec za vsakega člana.
Posted 22 March 2022 - 08:00 AM
Ja, vem. Saj to že skoz govorim... ampak, če imaš veliko prihrankov in premoženja, se pa pozna, če si na meji recimo... Mi smo letos še za 10€ padli v 5. razred, drugo leto gremo v višjega, ker sem jaz napredovala pa pri možu tudi dobijo nove pogodbe.
Posted 22 March 2022 - 08:24 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 March 2022 - 08:30 AM
Saj to ni navada, pač midva sva se tako odločila... Nama so tudi pomagali, ko sva se selila in renovirala stanovanje. Pa sva tudi bila stara čez 30. Sploh ne vem, kaj ima starost veze...
Posted 22 March 2022 - 08:32 AM
― V. Van Gogh
Posted 22 March 2022 - 08:32 AM
Pa saj že vmes lahko pride kaj, ko se rabi, kaj pa vozniški, to zdaj ogromno stane, moji generaciji so še lahko starši praktično mimogrede plačevali, zdaj je pa to kr strošek.
Posted 22 March 2022 - 08:33 AM

― V. Van Gogh
Posted 22 March 2022 - 08:40 AM
Moj sodelavec je star 30 pa tudi pri starših živi... glede na zdajšnje cene stanovanj tudi v MB, ne bo več LJ edina. pa tudi moj mož je skoraj do 30. leta živel doma.
Bo pa Wooma prodal, da si bo lahko plačal izpit
Posted 22 March 2022 - 08:44 AM

― V. Van Gogh
Posted 22 March 2022 - 08:49 AM
Bo pa Wooma prodal, da si bo lahko plačal izpit![]()

Posted 22 March 2022 - 08:49 AM
Midva sva P. tud odprla varcevalni racun kamor vsak mesec nakazujeva doloceno vsoto + denar, ki ga dobi od babic in dedkov ter ostalih. Nalozba v prihodnost.
Tako kot za FIono, meni se to zdi super ideja in mi je žal, da takrat nisva pomisilila na to. Obrestno obrestni račun dela "čudeže" in se kar nekaj nabere za takrat, ko bo rabil.
Jaz sem si ga sama placala, pa sem imela ogromno ur (zihr sem dala 2k). Ne nameravam mu tega placat.
če bo sve po planu, mojadva delata izpit čez dve leti. Meni se zdi zelo pomemben čas, ko lahko vozi avto, ampak zgolj v spremstvu odraslega. Mi smo bili takoj "vrženi" na cesto sami in sem doživela kar nekaj stisk, ko bi mi več kilometrine in nasvet izkušenega prav prišel.
Jao, zafrkavam se, ker se menda v LJ otroci statisticno najdlje ne odselijo od doma.
ja, smo se tudi mi o tem pogovarjal.
Najina ideja je bila, da njima prepustilva pri cca 20ih to dvosobno stanovanje, midva se pa odseliva v enosobno (kjer je ex tašča zdaj in bo takrat že cca 90 stara). Tako ne bo na njima, kdaj se želita odselit, ampak na nama
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 March 2022 - 09:03 AM
Pocasi bo zacenjal dobivat kaj denarja za stvari, ki jih opravi pri hisi. Pri 12 letih pa bo sel delat k fotru za masino. Zato, da bo vedel, da je vsako delo castno.
Posted 22 March 2022 - 09:12 AM
Pa tako iskreno, ta znesek je tud kot nek safety net, ce bi nas kdaj doletela kaksna financna kriza. Ker nikoli ne ves kaj prinasa zivljenje…
Ce ne varcujes za otroka, ni zdaj treba iskati argumentov zakaj ne. Konec koncev je to osebna odlocitev starsev, ki je odvisna od financnega stanja in se ogromno drugih faktorjev. Midva si v tem trenutku varcevanje lahko privosciva, na davkih se ta znesek ne pozna, na drugo pa tud ne vpliva.
Posted 22 March 2022 - 09:12 AM

Kalypso, saj se samo pogovarjamo, ne iscemo razlogov. Midva imava vse prihranke na TRR in v sefu in mi to sploh ni vec vsec, da se tam nabira brez nekega plana. Sigurno bova morala nekaj ukrenit glede tega.
― V. Van Gogh
Posted 22 March 2022 - 09:21 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users